W wieku 30 lat skóra zaczyna się zmieniać, a na twarzy rysują się ślady upływających lat. Dzieje się tak m.in. przez ubytki kolagenu. Co robić, aby temu zapobiec? Kolagen jest bardzo ważnym białkiem dla tkanki łączącej stanowiącym aż 70% jej masy. Ciało ludzkie jest zdolne ...
Czytaj więcejCo wyróżnia budyń proteinowy? Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach. W odróżnieniu od ...
Czytaj więcejKisiele KIDS to naturalna odsłona popularnego deseru. Ma prosty skład, bez żadnych sztucznych dodatków, a ponadto pyszny smak. Skomponowany na bazie tapioki, która jest źródłem wartościowej energii w dwóch wersjach smakowych – truskawkowym i ananasowym z dodatkiem cennych supe...
Czytaj więcejEliksiry skomponowane na bazie superfoods to prosty i smaczny sposób na wdrożenie zdrowych nawyków żywieniowych i uzyskanie pozytywnych rezultatów płynących z regularnego spożywania cennych składników odżywczych. Superfoods Collagen Beauty Elixir to ...
Czytaj więcejSriracha to popularna, pikantna przyprawa o orientalnym pochodzeniu. Jej nazwa pochodzi od miasta położonego na wschodnim wybrzeżu Zatoki Tajskiej. Przyprawa jest szeroko wykorzystywana w kuchni tajskiej i wietnamskiej nadając potrawom charakterystyczny dla tego regionu smak. ...
Czytaj więcejProszek, nazywany też często białą śmiercią to zdecydowanie ulubiony składnik diety wielu z nas – nic dziwnego w końcu kto nie lubi przekąsić kawałka pysznego ciasta, czy pucharka lodów? Jednak cukier zawierają też produkty, które na pierwszy rzut oka wydają się niepoz...
Czytaj więcejBadania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40...
Czytaj więcejSuperfoods to termin, który coraz częściej słyszymy w kontekście zdrowego żywienia. Co kryje się za tym angielskobrzmiącym pojęciem? Chodź termin superfoods pochodzi z języka angielskiego, to na te miano zasługuje również żywność z naszego polskiego podwórk...
Czytaj więcejGluten to mieszanina białek roślinnych występująca w ziarnach niektórych zbóż m.in. pszenicy, żyta, jęczmienia. Zawarta jest w wielu rodzajach pożywienia – nawet tych, w których nie spodziewałbyś się go znaleźć. Gdzie na pewno znajdziemy gluten? Pszen...
Czytaj więcejErytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Największą zaletą erytrytolu jest jego niskokaloryczność. 1 gram...
Czytaj więcej