Naturalny Prebiotyk - Inulina z cykorii 150g - Intenson.pl

Naturalny Prebiotyk - Inulina z cykorii 150g

10,49 zł
Inulina Inulina jest ważnym dla naszego organizmu prebiotykiem oraz charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest łagodnie słodka w smaku, może stanowić zamiennik cukru i tłuszczu, w celu obniżenia wartości kalorycznej produktu z jednoczesnym zachowaniem kremowej konsystencji. Sposób użycia: Stosować jako zagęstnik do zup i sosów, dodatek do ciast, pieczywa, naleśników. Jak stosować inulinę? Jako zamiennik cukru – inulina ma delikatnie słodki smak Jako zamiennik tłuszczu - inulina nadaje kremowej konsystencji tym samym redukując kaloryczność potraw 10 sposobów na wykorzystanie inuliny: Dodaj do kawy oraz herbaty. Użyj do glazurowania mięsa, ponieważ inulina nadaje przepysznej tekstury. Zjedź na śniadanie np. jako dodatek do musli. Dodaj do ulubionego smoothie. Użyj, jako zagęszczać do sosów zamiast śmietany. Posyp na sałatkę owocową. Dodaj do napojów i koktajli. Podczas pieczenia częściowo zastąp cukier inuliną – trzymasz chrupiącą skorupkę. Użyj do glazurowania warzyw z niewielkim dodatkiem masła. Dodaj do szejków proteinowych, jako zagęszczać i zamiennik cukru. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 840 kJ / 208 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany, w tym: - cukry 8 g 8 g Błonnik 89 g Białko 0 g Sól 0 g   Składniki: 100% inulina z cykorii Kraj pochodzenia**: Belgia   Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05- 480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed: Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu Dostępny w opakowaniach: 150g   *zależy od numeru partii (aktualna wartość odżywcza podana na opakowaniu) **zależy od numeru partii (aktualny kraj pochodzenia podany na opakowaniu)
Słodzik stołowy na bazie erytrytolu 250g - Intenson.pl

Słodzik stołowy na bazie erytrytolu 250g

17,99 zł
Słodzik stołowy na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych wytwarzanych enzymatycznie  Składniki: 99,72 % erytrytol, 0,28 % glikozydy stewiolowe wytwarzane enzymatycznie.  Informacje dodatkowe: produkt zawiera substancje słodzące. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie jest przeznaczony do spożycia przez dzieci lub w przypadku wystąpienia nadwrażliwości na produkt.   Sposób użycia: stosować jak cukier biały. Idealny do napojów deserów i wypieków.  .   Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w sposób niedostępny dla małych dzieci, chroniąc od światła i wilgoci.  Wartość odżywcza  na 100 g  Wartość energetyczna:  0 kJ / 0 kcal  Tłuszcz, w tym:  0 g  -kwasy tłuszczowe nasycone:  0 g  Węglowodany, w tym:  99 g  -cukry:  0 g  -alkohole wielowodorotlenowe:  99 g  Białko:  0 g  Sól:  0 g     Producent:     INTENSON S.A.                         Całowanie 94 G                         05 – 480 Karczew                         www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Masa netto 250 g
Bio cukier kokosowy 200g - Intenson.pl

Bio cukier kokosowy 200g

11,99 zł
Ekologiczny cukier kokosowy bio Intenson - 200 g   Eko cukier kokosowy ze sklepu Intenson - co to jest za produkt?   Bio cukier kokosowy z oferty sklepu internetowego Intenson to zdrowsza alternatywa dla klasycznego cukru stołowego oraz smaczniejsza wersja naturalnego słodzika. Jak sama nazwa wskazuje, cukier kokosowy to substancja słodząca, pochodząca z owoców kokosa. Posiada ona więcej składników mineralnych i zbliżoną siłę słodzącą do sacharozy. Może być z powodzeniem stosowania jako odmienne źródło słodzenia potraw, czy napojów.   Bio cukier kokosowy firmy Intenson - skład produktu   W skład naszego produktu spożywczego wchodzi 100% BIO cukier kokosowy.   Co wyróżnia eko cukier kokosowy ze sklepu Intenson? Cechy, zalety   Produkt naszej marki charakteryzuje się czystym i jakościowym składem, który nie zawiera substancji dodatkowych, wzmacniaczy smaku i alergenów. BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem.   Eko cukier kokosowy charakteryzuje się także korzystną ceną, jak na renomę takiego produktu. Na 200 gramów ekologicznego cukru kokosowego, wystarczy przeznaczyć  tylko 11,99 zł.   Właściwości i działanie ekologicznego cukru kokosowego marki Intenson   BIO cukier kokosowy to produkt o łagodnie słodkim smaku i ciekawych właściwościach organoleptycznych. Cukier kokosowy składa się w ¾ z sacharozy a resztę stanowią glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje znaczących skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza i wyższą ilością składników mineralnych w porównaniu do zwykłego cukru stołowego co może wspomóc koncentrację i odporność.   Bio cukier kokosowy Intenson - wartość odżywcza   Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 1619 kJ / 387 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g Węglowodany: - w tym cukry 96 g 90 g Błonnik 1 g Białko 0,6g Sól 0,27g Żelazo 72 mg (514%*) *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) /   Jakie są przeciwwskazania do stosowania BIO cukru kokosowego? Osobami, które nie powinny korzystać z ekologicznej wersji cukru kokosowego marki Intenson, są osoby będące cukrzykami, ze znaczącą insulinoopornością oraz te zmagające się z hipoglikemią reaktywną.     Jak stosować ekologiczny cukier kokosowy Intenson? Dawkowanie, dzienne spożycie Cukier kokosowy naszej marki należy utożsamiać w zakresie dawkowania i spożycia, podobnie do klasycznej wersji cukru. Produkt ten można stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań. Warto ograniczać dzienne spożycie eko cukru kokosowego do maksymalnie 2-3 łyżeczek dziennie.   Ekologiczny cukier kokosowy marki Intenson - przechowywanie Produkt warto przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.   Efekty stosowania eko cukru kokosowego, z naszego sklepu. Kiedy można spodziewać się efektów? Siła słodząca BIO cukru kokosowego jest podobna do sacharozy. Oznacza to, że efekty organoleptyczne są natychmiast zauważane. Stosując się do rekomendacji żywieniowych, efekt stabilizacji poziomu glukozy i insuliny (po konsultacji ze specjalistą), powinien być zauważalny po miesiącu stosowania naszego produktu. Warto mieć jednak na uwadze ogromne znaczenie właściwego odżywiania.   BIO cukier kokosowy Intenson, 200 g - certyfikaty Nasz produkt jest czysty i wolny od alergenów i substancji dodatkowych, posiada także certyfikaty jakości w postaci HACCP, GMP i GHP.   Co jeszcze warto kupić oprócz ekologicznego cukru kokosowego ze sklepu Intenson? W naszej ofercie sklepu online, posiadamy inne alternatywy sacharozy w postaci zdrowych wersji słodzików, które dostarczają wielu korzyści zdrowotnych. Wśród nich polecamy fiński ksylitol Danisko oraz naturalny erytrytol.   Dodatkowe informacje o BIO cukrze kokosowym ze sklepu Intenson Dostępny w opakowaniach: 200 g Indeks glikemiczny cukru kokosowego wynosi 35, co pozwala na jego bezpieczne stosowanie u osób zdrowych. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza i innych składników mineralnych. Warto jednak pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Masa netto: 200 g Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Dane producenta: Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05 - 480 Karczew   Bibliografia Asghar MT, Yusof YA, Mokhtar MN, Ya'acob ME, Mohd Ghazali H, Chang LS, Manaf YN. Coconut (Cocos nucifera L.) sap as a potential source of sugar: Antioxidant and nutritional properties. Food Sci Nutr. 2019 Sep 30;8(4):1777-1787.   FAQ: 1. Czy ekologiczny cukier kokosowy można stosować w trakcie ciąży? Nie wykazano negatywnych skutków ubocznych przy stosowaniu cukru kokosowego w tym stanie fizjologicznym. Z uwagi jednak na powagę tego stanu, warto uprzednio skonsultować się dietetykiem lub lekarzem w zakresie ilości stosowanego produktu.   2. Czy BIO cukier kokosowy można łączyć z innymi słodzikami? Nie poleca się takiego zabiegu. Słodzik pochodzący z jednego źródła, może powodować nieprzewidziane objawy żołądkowe, warto pozostać przy jednym źródle  substancji słodzącej w konkretnym posiłku. Co nie ogranicza stosowania słodzików w zakresie pojedynczej formy takiego produktu w innym posiłku.   3. Czy EKO cukier kokosowy można stosować przy insulinooporności lub cukrzycy? Niestety nie. Posiada on co prawda niższy indeks glikemiczny, jednakże dalej jest zbliżoną substancją słodzącą pod kątem składu, do sacharozy. jego ewentualne stosowanie powinno zostać uprzednio skonsultowane z lekarzem i/lub dietetykiem.   4. Jaka jest termin przydatności BIO cukru kokosowego? Termin przydatności suplementu/produktu do spożycia, zawsze widnieje na etykiecie zakupionego produktu. W znacznej większości przypadków jest to czas kilku miesięcy, nawet ponad pół roku.   5. Czy EKO cukier kokosowy można łączyć z lekami? Słodzik jest głównie wykorzystywany jako dodatek do dań. Jeśli dany lek lepiej przyswaja się z posiłkiem, niezależnie od jego stopnia słodyczy, można bez problemów stosować cukier kokosowy w naturalnej formie. Jeśli jednak lek gorzej się wchłania przy posiłku, warto również zrezygnować wtedy z łączenia go z BIO cukrem kokosowym.