Erytrytol 250g - słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 250g - słodzik 0 kcal 13,99 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Erytrytol - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 500g - słodzik 0 kcal 25,97 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Erytrytol 1kg- słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 1kg - słodzik 0 kcal 34,99 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Erytrytol 3 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 3 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal 99,72 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Erytrytol 5 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 5 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal 166,20 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Erytrytol 10 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 10 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal 332,40 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Bio cukier z agawy 200g - Intenson.pl
Bio cukier z agawy 200g PROMOCJA 6,99 zł 12,49 zł
BIO Cukier z agawy - 200g BIO cukier z agawy jest naturalną substancją słodzącą będącą alternatywą dla cukru oraz słodzików. Wytwarzany jest w Meksyku i posiada przyjemny smak, porównywalny do lekkiego syropu klonowego. Ma niski indeks glikemiczny, dlatego jest doskonały dla osób dbających o sylwetkę oraz prowadzących zdrowy i aktywny tryb życia. Zawiera inulinę – naturalny prebiotyk, który usprawnia działanie przewodu pokarmowego.    Sposób użycia: jest doskonały jako zamiennik cukru do słodzenia zimnych i gorących napojów, posypywania wypieków i owoców w miejsce cukru pudru oraz do wzmacniania smaku wszelkiego rodzaju potraw. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1 632 kJ / 390 kcal Tłuszcz, w tym - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany, w tym - cukry 98 g 96 g Białko 0 g Sól 90 mg   Składniki: 95% cukier z agawy, 5% maltrodekstryna Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu   Producent / Producer         INTENSON S.A. Całowanie 94G 05-480 Karczew Polska / Poland www.intenson.pl Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Masa netto 250g
Maltitol - Intenson.pl
Maltitol 250g PROMOCJA 6,49 zł 11,99 zł
Maltitol  słodzik stołowy na bazie maltitolu Maltitol to doskonały zamiennik cukru o zredukowanej kaloryczności. Smak i słodkość jest zbliżona do cukru trzcinowego. Nie zmienia swoich właściwości przy obróbce termicznej. Zaliczany jest do alkoholi cukrowych zwanych poliolami, podobnie jak ksylitol. Pozyskiwany z roślin. Jest składnikiem naturalnym i nie zawiera sztucznych dodatków. Sposób spożycia: Stosować jak cukier trzcinowy. Zwiększone spożycie może wywołać efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu / Nutritional facts per 100 g of product Wartość energetyczna / Energy 240 kcal/ 1005 kJ Tłuszcz / Fat 0 g Węglowodany, w tym: / Carbohydrate, of which: - skrobia / starch - cukry / sugars - alkohole wielowodorowotlenowe / polyols 98 g   0 g 0 g 98 g Białko / Protein 0 g Sól / Salt 0 g   Składniki: 100% maltitol Kraj pochodzenia: Chiny Producent:    INTENSON S.A.                         Całowanie 94G 05-480 Karczew www.intenson.pl  Najlepiej spożyć przed: Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zacienionym miejscu.   
Maltitol - Intenson.pl
Maltitol 500g PROMOCJA 11,99 zł 17,99 zł
Maltitol  słodzik stołowy na bazie maltitolu Maltitol to doskonały zamiennik cukru o zredukowanej kaloryczności. Smak i słodkość jest zbliżona do cukru trzcinowego. Nie zmienia swoich właściwości przy obróbce termicznej. Zaliczany jest do alkoholi cukrowych zwanych poliolami, podobnie jak ksylitol. Pozyskiwany z roślin. Jest składnikiem naturalnym i nie zawiera sztucznych dodatków. Sposób spożycia: Stosować jak cukier trzcinowy. Zwiększone spożycie może wywołać efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu / Nutritional facts per 100 g of product Wartość energetyczna / Energy 240 kcal/ 1005 kJ Tłuszcz / Fat 0 g Węglowodany, w tym: / Carbohydrate, of which: - skrobia / starch - cukry / sugars - alkohole wielowodorowotlenowe / polyols 98 g   0 g 0 g 98 g Białko / Protein 0 g Sól / Salt 0 g   Składniki: 100% maltitol Kraj pochodzenia: Chiny Producent:    INTENSON S.A.                        Ul. Całowanie 94G 05-480 Karczew www.intenson.pl  Najlepiej spożyć przed: Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zacienionym miejscu.   
Bio cukier kokosowy - Intenson.pl
Bio cukier kokosowy 350g PROMOCJA 9,99 zł 17,99 zł
BIO cukier kokosowy BIO cocount sugar BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Cukier kokosowy składa się w ¾ z sacharozy a resztę stanowią glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza. Sposób użycia: Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań.   Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 1619 kJ / 387 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g Węglowodany: - w tym cukry 96 g 90 g Błonnik 1 g Białko 0,6g Sól 0,27g Żelazo 72 mg (514%*) *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) / Składniki: 100% BIO cukier kokosowy Producent / Producer:        INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05 - 480 Karczew Polska / Poland www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.
Stevia w kryształkach 250g - Intenson.pl Stevia w kryształkach 250g - Intenson.pl
Stevia w kryształkach 250g - 0 kcal 14,99 zł
STEVIA W KRYSZTAŁKACH 250g - 1:1 - 0 kcal Słodzik stołowy na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości ekstraktu ze stewii smak jest bardzo zbliżony do tradycyjnego cukru - bez smaku goryczy. Idealnie sprawdzi się w przepisach do pieczenia jak i zamiennik cukru w proporcji 1:1. Pod wpływem temperatury nie traci słodkiego smaku. Ze względu na brak cukru w produkcie produkt nie nadaje się do fermentacji oraz pieczenia ciast drożdżowych ! Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do 350 razy wyższa od zwykłego cukru. Sposób użycia: Stosować jak biały cukier w proporcji 1:1. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Składniki: erytrytol,  glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)    Producent:     INTENSON S.A.                         Całowanie 94 G                         05 – 480 Karczew                         www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Masa netto 250 g
Stevia w kryształkach 250g - Intenson.pl Stevia w kryształkach 250g - Intenson.pl
Stevia w kryształkach 1kg (250g x 4) - 0 kcal 59,00 zł
STEVIA W KRYSZTAŁKACH 1kg - 1:1 - 0 kcal Słodzik stołowy na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości ekstraktu ze stewii smak jest bardzo zbliżony do tradycyjnego cukru - bez smaku goryczy. Idealnie sprawdzi się w przepisach do pieczenia jak i zamiennik cukru w proporcji 1:1. Pod wpływem temperatury nie traci słodkiego smaku. Ze względu na brak cukru w produkcie produkt nie nadaje się do fermentacji oraz pieczenia ciast drożdżowych ! Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do 350 razy wyższa od zwykłego cukru. Sposób użycia: Stosować jak biały cukier w proporcji 1:1. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Składniki: erytrytol,  glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)    Producent:      INTENSON S.A.                         Całowanie 94 G                         05 – 480 Karczew                         www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Masa netto 250 g
Naturalny Prebiotyk - Inulina z cykorii 150g - Intenson.pl Naturalny Prebiotyk - Inulina z cykorii - Intenson.pl
Naturalny Prebiotyk - Inulina z cykorii 150g 9,99 zł 24,99 zł
Inulina Inulina jest ważnym dla naszego organizmu prebiotykiem oraz charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest łagodnie słodka w smaku, może stanowić zamiennik cukru i tłuszczu, w celu obniżenia wartości kalorycznej produktu z jednoczesnym zachowaniem kremowej konsystencji. Sposób użycia: Stosować jako zagęstnik do zup i sosów, dodatek do ciast, pieczywa, naleśników. Jak stosować inulinę? Jako zamiennik cukru – inulina ma delikatnie słodki smak Jako zamiennik tłuszczu - inulina nadaje kremowej konsystencji tym samym redukując kaloryczność potraw 10 sposobów na wykorzystanie inuliny: Dodaj do kawy oraz herbaty. Użyj do glazurowania mięsa, ponieważ inulina nadaje przepysznej tekstury. Zjedź na śniadanie np. jako dodatek do musli. Dodaj do ulubionego smoothie. Użyj, jako zagęszczać do sosów zamiast śmietany. Posyp na sałatkę owocową. Dodaj do napojów i koktajli. Podczas pieczenia częściowo zastąp cukier inuliną – trzymasz chrupiącą skorupkę. Użyj do glazurowania warzyw z niewielkim dodatkiem masła. Dodaj do szejków proteinowych, jako zagęszczać i zamiennik cukru. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 840 kJ / 208 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany, w tym: - cukry 8 g 8 g Błonnik 89 g Białko 0 g Sól 0 g   Składniki: 100% inulina z cykori Kraj pochodzenia**: Belgia   Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05- 480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed: Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu Dostępny w opakowaniach: 150 g, 1kg   *zależy od numeru partii (aktualna wartość odżywcza podana na opakowaniu) **zależy od numeru partii (aktualny kraj pochodzenia podany na opakowaniu)
Ksylitol - Intenson.pl Ksylitol - Intenson.pl
Ksylitol 250g 15,25 zł
KSYLITOL Co to jest ksylitol? Ksylitol - (zwany też xylitol) jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii. Ksylitol jest naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, takich jak żółte śliwki, truskawki, maliny, kalafior, sałata oraz szpinak. Stąd, zawsze był obecny w ludzkiej diecie.  Wytwarza się go z kolb kukurydzy. Jest to zdrowa alternatywa dla białego cukru, zawierająca 40% mniej kalorii, może być stosowany przez diabetyków. Dodatkowo ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu glukozy i stężenia insuliny we krwi. Sposób użycia: Ksylitol powinno się wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Stosować jako zamiennik białego cukru. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od 1 łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Przepyszne pancake na bazie mąki migdałowej Składniki: 1 szklanka mąki migdałowej 2 jajka ¼ szklanki wody 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Zmiksuj wszystkie składniki razem. TIP: Jeśli chcesz, aby Twoje pancake zawierały dużą ilość białka zjedz je z niesłodzonym masłem migdałowym bądź orzechowym. Zastąp syrop klonowy niskokalorycznym syropem z ksylitolu Przepis na syrop na bazie ksylitolu Sposób przygotowania: Gotuj wodę oraz ksylitol w proporcji 1:1 cały czas mieszając dopóki kryształki się nie rozpuszczą (nie dopuszczaj do wrzenia). Schłódź i przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.   Składniki: 100% ksylitolu Kraj pochodzenia: Chiny Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła. Dostępne w opakowaniach: 250g, 500g, 1000g
Ksylitol - Intenson.pl Ksylitol - Intenson.pl
Ksylitol 500g 26,99 zł
KSYLITOL Co to jest ksylitol? Ksylitol - (zwany też xylitol) jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii. Ksylitol jest naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, takich jak żółte śliwki, truskawki, maliny, kalafior, sałata oraz szpinak. Stąd, zawsze był obecny w ludzkiej diecie.  Wytwarza się go z kolb kukurydzy. Jest to zdrowa alternatywa dla białego cukru, zawierająca 40% mniej kalorii, może być stosowany przez diabetyków. Dodatkowo ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu glukozy i stężenia insuliny we krwi. Sposób użycia: Ksylitol powinno się wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Stosować jako zamiennik białego cukru. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od 1 łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Przepyszne pancake na bazie mąki migdałowej Składniki: 1 szklanka mąki migdałowej 2 jajka ¼ szklanki wody 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Zmiksuj wszystkie składniki razem. TIP: Jeśli chcesz, aby Twoje pancake zawierały dużą ilość białka zjedz je z niesłodzonym masłem migdałowym bądź orzechowym. Zastąp syrop klonowy niskokalorycznym syropem z ksylitolu Przepis na syrop na bazie ksylitolu Sposób przygotowania: Gotuj wodę oraz ksylitol w proporcji 1:1 cały czas mieszając dopóki kryształki się nie rozpuszczą (nie dopuszczaj do wrzenia). Schłódź i przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.   Składniki: 100% ksylitolu Kraj pochodzenia: Chiny Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.