Bezglutenowe płatki owsiane 400g - Intenson.pl Bezglutenowe płatki owsiane 400g - Intenson.pl
Bezglutenowe płatki owsiane 400g z 9,59 zł
PŁATKI OWSIANE bezglutenowe  Płatki owsiane mogą być wykorzystane na wiele sposobów. Płatki najczęściej używane są do przygotowania popularnej, tradycyjnej owsianki bardzo często spożywanej o poranku. Mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz stanowią źródło białka. Sposób użycia: można mieszać z mlekiem, kefirem, maślanką, jogurtem. Mogą służyć do zagęszczania sosów i gulaszy. Dodawane są do niektórych rodzajów pieczywa, ciastek, ciasteczek, dietetycznych batonów oraz musli. Przepis na owsiankę: W rondlu podgrzać 200 ml mleka z miodem (można zastąpić cukrem bądź ksylitolem), następnie wsypać 4-5 łyżek płatków i chwilę gotować. Można dodać np. starte jabłko, garść bakalii, cynamon. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann. Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 1380 kJ / 327 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone - kwasy tłuszczowe wielonienasycone 4,9 g 0,8 g 2,1 g 1,8 g Węglowodany, w tym: - cukier - skrobia 62 g 1,2 g 58 g Błonnik pokarmowy 8,5 g Białko 14 g (17%*) Sól 0,01 g  *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) Składniki: 100% bezglutenowe płatki owsiane Kraj pochodzenia*: Irlandia Producent: INTENSON S.A.                   Całowanie 94 G                   05- 480 Karczew  Data przydatności do spożycia i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Dostępne w opakowaniach: 400 g * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Babka jajowata - łupiny 150g - Intenson.pl
Babka jajowata - łupiny 150g 15,99 zł
Łupina nasienna babki jajowatej Intenson, 150 g   Babka jajowata, łupiny - co to jest za produkt?   Łupina nasienna babki jajowatej ze sklepu Intenson to produkt spożywczy, który stanowi świetne wsparcie w codzienne prowadzonej diecie. Jest to źródło błonnika naturalnego, który wykazuje szereg korzyści zdrowotnych względem naszego organizmu.   Babka jajowata w postaci łupin nasiennych stanowi jest również produktem o wysokiej wartości odżywczej, co kwalifikuje ją do grona premium superfoods.   Łupiny babki jajowatej ze sklepu Intenson - skład produktu   Główny i jedyny składnik naszego produktu, to 100% babka jajowata - łupina.     Co wyróżnia łupinę nasienną babki jajowatej ze sklepu Intenson? Cechy, zalety   Cechami wyróżniającymi nasz produkt, są przede wszystkim jego uniwersalność w zastosowaniu, korzyści zdrowotne, wynikające nawet z niewielkiej podaży łupiny babki jajowatej, a także przystępność cenowa. Cena łupiny babki jajowatej to jedynie 15,99 zł za 150 g czystego i jakościowego produktu.     Właściwości i działanie babki jajowatej, łupiny   Błonnik to podstawowy element zdrowego żywienia, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania organizmu.   Błonnik zawarty w łupinach babki jajowatej to nie tylko korzystna cena, ale także następujące właściwości:   zwiększa uczucie sytości, pomaga kontrolować poziom glukozy oraz cholesterolu we krwi, reguluje perystaltykę jelit, poprawia odporność organizmu, usuwa metale ciężkie z organizmu i metabolity zapalne, Pomaga w uzyskaniu właściwej masy kałowej.   Wedle prawidłowych zasad odżywiania, należy spożywać minimalnie 25 g błonnika dziennie. W przypadku osób, które nie mogą sobie na to pozwolić, babka jajowata w postaci łupin, ze sklepu Intenson stanowi dla nich idealne rozwiązanie.   Babka jajowata łupiny - wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 733 kJ / 183 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone <0,5 g <0,1 g Węglowodany, w tym: - cukry 0,9 g 0,6 g Błonnik 86 g Białko 1,1 g Sól 0,05 g   Jakie są przeciwwskazania do stosowania łupin babki jajowatej ze sklepu Intenson?   Łupiny babki jajowatej Intenson, to produkt zdrowy i korzystny dla zdrowia organizmu. Istnieje jednak grupa osób z przeciwwskazaniami. Są to osoby z:   niedrożnością jelit, nudnościami, refluksem, krwawieniami z odbytu, chorobami układu pokarmowego, nadwrażliwością na składniki produktu.     Jak stosować łupiny nasienne babki jajowatej ze sklepu Intenson? Dawkowanie, dzienne spożycie Produkt przeznaczony do spożycia po uprzednim przygotowaniu: 1 łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody, odstawić na ok. 20 minut. Tak przygotowany napar można wypić. Istnieje również możliwość stosowania babki jajowatej w postaci łupin do zagęszczania potraw. Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2 litry płynu. Należy przyjmować 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Można mieszać z babką płesznik w proporcjach babka jajowata 20%, babka płesznik 80%.   Produkt nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Nie stosować u osób, które wcześniej przeszły operacje jelit lub mają anomalia anatomiczne, niedrożność jelit.   Łupiny nasienne babki jajowatej, marki Intenson - przechowywanie   Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym, zacienionym miejscu. Chronić od zapachów obcych.   Efekty stosowania łupiny babki jajowatej z naszego sklepu. Kiedy można spodziewać się efektów?   Efekty stosowania błonnika w postaci łupiny nasiennej babki jajowatej Intenson, są widoczne przy regularnym stosowaniu. Z uwagi na fakt, że produkt ten stanowi idealny dodatek do dań i przekąsek, efektów można spodziewać się po okresie około 2 tygodni regularnego spożycia.   Babka jajowata, łupiny, Intenson - certyfikaty Nasz produkt jest czysty i wolny od alergenów i substancji dodatkowych, posiada także certyfikaty jakości w postaci HACCP, GMP i GHP.   Co jeszcze warto kupić oprócz łupin babki jajowatej ze sklepu Intenson?   Aby jeszcze bardziej wspomóc profilaktykę i zdrowie organizmu warto skoncentrować się na zbilansowanej diecie, która uwzględnia nie tylko błonnik, ale także inne bogate w cenne składniki produkty spożywcze. Wśród nich na uwagę zasługują białko pszenne oraz tapioka - kulki ze sklepu Intenson.   Dodatkowe informacje o łupinach babki jajowatej ze sklepu Intenson Dostępny w opakowaniach: 150 g Babka jajowata spożywana jest razem z posiłkami lub napojami. Dodana do posiłków w postaci łusek zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami. W diecie wzbogaconej o babkę jajowatą niezbędne jest przyjmowanie dużej ilości płynów, co najmniej 2 litry płynu dziennie. Masa netto: 150 g Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Dane producenta: Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05 - 480 Karczew   Bibliografia Jalanka J, Major G, Murray K, Singh G, Nowak A, Kurtz C, Silos-Santiago I, Johnston JM, de Vos WM, Spiller R. The Effect of Psyllium Husk on Intestinal Microbiota in Constipated Patients and Healthy Controls. Int J Mol Sci. 2019 Jan 20;20(2):433. Lambeau KV, McRorie JW Jr. Fiber supplements and clinically proven health benefits: How to recognize and recommend an effective fiber therapy. J Am Assoc Nurse Pract. 2017 Apr;29(4):216-223. Belorio M, Gómez M. Psyllium: a useful functional ingredient in food systems. Crit Rev Food Sci Nutr. 2022;62(2):527-538.   FAQ: 1. Czy łupiny babki jajowatej ze sklepu Intenson można stosować w trakcie ciąży? Nie wykazano negatywnych skutków ubocznych przy stosowaniu tego rodzaju produktu w tym stanie fizjologicznym. Z uwagi jednak na powagę tego stanu, warto uprzednio skonsultować się dietetykiem lub lekarzem w zakresie ilości stosowanego produktu, ponieważ stan ciąży, wymaga odpowiedniej strategii żywieniowej.   2. Czy babkę jajowatą (łupiny) można łączyć z innymi produktami z Państwa oferty? Jak najbardziej. Produkty te stanowią idealny dodatek do dań i przekąsek, co oznacza, że ilości użytych produktów z naszej oferty są bezpieczne. Warto jednak podążać i sugerować się ewentualnie występującymi przeciwwskazaniami.   3. Czy błonnik w postaci łupin babki jajowatej sklepu Intenson można stosować przy insulinooporności lub cukrzycy? Można. Błonnik jest składnikiem diety obniżającym i regulującym stężenie cukru we krwi. Jednak jego ewentualne stosowanie powinno zostać uprzednio skonsultowane z lekarzem i/lub dietetykiem.   4. Jaki jest termin przydatności babki jajowatej w łupinach? Termin przydatności suplementu/produktu do spożycia, zawsze widnieje na etykiecie zakupionego produktu. W znacznej większości przypadków jest to czas kilku miesięcy, nawet ponad pół roku.   5. Czy łupina nasienna babki jajowatej Intenson często znajduje się promocjach? Tak. Jest to rodzaj naturalnego produktu, który często znajduje się w korzystnych cenach. Co prawda bazowa cena tego rodzaju błonnika jest bardzo przystępna, natomiast wychodzimy z założenia, że ten rodzaj produktu powinien zdecydowanie częściej znajdować się w kuchniach naszych klientów.
Białko konopne 250g Cannabi Nature - Intenson.pl
Białko konopne 250g Cannabi Nature 18,99 zł
BIAŁKO KONOPNE 250G CANNABI NATURE Białko konopne zawiera aż 50% białka roślinnego. Jest białkiem pełnowartościowym tzn. posiada cały komplet 20 aminokwasów - zarówno endogennych, jak i egzogennych niezbędnych organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Stanowi doskonałą alternatywę dla białka pochodzenia zwierzęcego, dlatego jest szczególnie polecany weganom i wegetarianom. Ze względu na wysoką zawartość białka jest ceniony przez sportowców i osoby prowadzące aktywny tryb życia. Ponadto, białko konopne jest źródłem błonnika, który poprawia trawienie i usprawnia pracę całego układu trawiennego. Białko konopne pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno ziaren konopi siewnej, która uważana jest za jedną z najbardziej wartościowszych pod względem swoich właściwości roślin na świecie. Ponadto, białko konopne jest: · Dobrze przyswajalne, · Hipoalergiczne, · Lekkostrawne, · Bezglutenowe.   Białko konopne – dla kogo? Białko konopne jest doskonałym źródłem białka pochodzenia roślinnego. Szczególnie polecane jest: · Osobom aktywnym fizycznie – białko jest niezbędne do budowania masy mięśniowej. Białko konopne skutecznie wspomaga regenerację mięśni, a także dodaje energii, co przekłada się na większą efektywność treningów. · Weganom i wegetarianom – białko konopne zawiera komplet aminokwasów, dlatego uzupełni ewentualne niedobory wynikające z eliminacji mięsa w codziennej diecie. · Osobom odchudzającym się – białko dodaje energii, a zawarty w białku konopnym błonnik zwiększa uczucie sytości, dzięki czemu mamy mniejszy apetyt. Ponadto, reguluje pracę układu pokarmowego. · Osobom, które pracują lub uczą się – białko dodaje długotrwałej energii. Doskonale sprawdzi się, jako dodatek do smoothie i koktajli w zastępstwie kawy.   Białko konopne – jak stosować? Białko konopne ma delikatny orzechowy smak. Po dodaniu do potraw jest całkowicie neutralny i nie zmienia ich smaku. Białko konopne ma szerokie zastosowanie w kuchni. Możemy dodawać go do: · Koktajli, smoothie, · Muesli, owsianek, jogurtów, · Wypieków, omletów, · Sałatek, sosów oraz zup.   Wartość odżywcza na 100g produktu   Wartość energetyczna: 1495kJ/358kcal Tłuszcze: 11g Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7g Węglowodany: 5,2g -Cukry 4,1g Błonnik: 24g Białko: 50g Sól 0,3g   Producent:   Polskie Konopie SA   Stanisława Moniuszki 7   40-005 Katowice   Poland   Masa netto 250g
Babka płesznik - nasiona 200g - Intenson.pl
Babka płesznik - nasiona 200g 11,99 zł
BABKA PŁESZNIK (nasiona)(Plantago psyllium) Nasiona babki płesznik po zetknięciu z wodą pokrywają się śluzem i tworzą żel ułatwiający przesuwanie mas zalegających w jelitach, co jest pomocne zwłaszcza w czasie okresowych zaparć. Ponadto charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, który wspomaga pracę jelit i zwiększa uczucie sytości oraz wysoką zawartością białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Sposób użycia: Produkt gotowy do spożycia po uprzednim przygotowaniu: 2-3 łyżeczki babki płesznik zalać szklanką soku lub wody, odstawić na ok. 20 minut, następnie wypić. Można mieszać z babką jajowatą w proporcjach babka płesznik 80%, babka jajowata 20%. Należy przyjmować 2 razy dziennie: rano i wieczorem. Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2l płynów dziennie. Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Nie stosować przy nadwrażliwości na babkę płesznik, w stanach skurczowych lub niedrożności jelit, bólach brzucha o nieznanej przyczynie, nudnościach, wymiotach. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann. Wartość odżywcza w 100 g** Wartość energetyczna 1133 kJ / 275 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nienasycone 7,3 g 1,0 g Węglowodany, w tym: - cukry 13 g <0,6 g Błonnik 51 g Białko 14 g (21%*) Sól <0,01 g  *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Składniki: 100% nasiona babki płesznik Kraj pochodzenia*: Polska Producent: INTENSON S.A.                    05 - 480 Karczew                                             Całowanie 94 G                     www.intenson.pl   Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.      * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Bio Ashwagandha - 200 tabletek - Intenson.pl Bio Ashwagandha - 200 tabletek - Intenson.pl
Bio Ashwagandha - 200 tabletek 63,99 zł
Ekologiczna ashwagandha BIO w tabletkach, naturalny suplement - 200 tabletek   Bio Ashwagandha (ekologiczna) w tabletkach- co to jest za produkt? Ashwagandha w tabletkach, to certyfikowany suplement diety i forma jednej z najbardziej rozpoznawalnych roślin z grupy adaptogenów. Ashwagandha w postaci BIO, to doskonały pomocnik w trosce o Twoje zdrowie hormonalne i psychiczne. Roślina ta odpowiada za adaptację organizmu do różnych stresorów środowiskowych, co ułatwia codzienne funkcjonowanie organizmu.   Ashwagandha marki Intenson to mobilna i ekologiczna forma suplementu diety o profilaktycznym i wyciszającym działaniu na organizm. Dzięki temu preparatowi na pewno uzyskasz lepszy sen, sprawniejszą regeneracje, lepsze samopoczucie oraz wydajność tkanki nerwowej, która w obecnych czasach, praktycznie stale jest obciążona. Bio Ashwagandha w postaci kapsułek to łagodniejsza postać od ekstraktu, który wywołuje silny efekt wyciszający. Ta Ashwagandha może być stosowana doraźnie.   Ekologiczna BIO Ashwagandha, tabletki - skład produktu Skład bio Ashwagandhy jest bardzo naturalny, co sprawia, że suplement ten jest niezwykle bezpieczny w stosowaniu. W jego skład, wchodzi jedynie sproszkowany korzeń Ashwagandhy oraz jako substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu. Korzeń Ashwagandhy w tabletce 500 miligramowej stanowi aż 495 mg!   Co wyróżnia naszą bio Ashwagandhę w kapsułkach? Cechy, zalety Czynnikiem wyróżniającym ten adaptogen jest niewątpliwie jego cena. Za 200 tabletek naszego preparatu, należy przeznaczyć zaledwie 59,99 zł. Jak na tak skuteczną  w działaniu roślinę, jest to bardzo przystępna cena, która pozwala na zakup suplementu na najbliższe 3 miesiące.   Kolejną zaletą naszego produktu, jest jego czysty skład, który nie zawiera substancji dodatkowych. Bio Ashwagandha w tabletkach jest produktem wolnym od GMO, glutenu i laktozy, co sprawia, że nawet osoby, które cierpią na problemy jelitowe, nie powinny mieć kłopotu z tolerancją naszej Ashwagandhy.   Ashwagandha BIO w formie kapsułek - właściwości, jak działa, na co pomaga? Ekologiczna ashwagandha jest rośliną z grupy adaptogenów, która posiada wiele właściwości wspomagających pracę organizmu ludzkiego. Jako silny adaptogen, Ashwagandha posiada następujące właściwości: ułatwia regenerację, pozwala szybciej zasnąć i uzyskać jakościowy sen bez wybudzania się, poprawia siłę mięśni, ułatwia regulację hormonalną, redukuje napięcia stresowe, reguluje poziom kortyzolu, wspomaga odporność organizmu, poprawia przewodnictwo nerwowe, przyczynia się do poprawy zdolności kognitywnych, wpływa korzystnie na niektóre parametry fizjologiczne organizmu (np. ciśnienie krwi, poziom cholesterolu itp.).   Ashwagandha bio to zdecydowanie roślina o wielu właściwościach. Sprawia to, że staje się ona jednym z najlepszych kompanów w drodze po lepsze zdrowie i samopoczucie.   Ashwagandha bio w tabletkach - komu polecamy ten suplement? Żeń-szeń indyjski to doskonałe wsparcie odporności organizmu, samopoczucia i codziennej profilaktyki. Co równie ważne, Ashwagandha korzystnie wpływa na lepszy sen i jego jakość, co przekłada się na pracę wielu układów naszego organizmu. Z tego też powodu, suplement ten polecamy większości grup konsumentów, którzy pragną wesprzeć swoje zdrowie i profilaktykę. Należy jednak pamiętać o kilku ważnych przeciwwskazaniach, o których mowa w kolejnym akapicie.   Jakie są przeciwwskazania do stosowania bio Ashwagandhy w kapsułkach? Pomimo faktu, że ekologiczna forma ashwagandhy jest substancją silnie przebadaną i posiadającą wyjątkowe właściwości wspomagające, trzeba mieć na uwadze pewne grupy osób, u których nie wolno stosować Ashwagandhy. Są nimi: Kobiety w ciąży i karmiące, Osoby stosujące leki o działaniu uspokajającym, nasennym i przeciwpadaczkowym, Małe dzieci.   Jeśli masz wątpliwości i nie wiesz, czy możesz suplementować bio Ashwagandhę, skonsultuj się ze swoim lekarzem prowadzącym.   Jak stosować Ashwagandhę BIO w tabletkach? Dawkowanie, dzienne spożycie W celu uzyskania jak największych korzyści zdrowotnych, należy stosować się do zaleceń suplementacyjnych naszego produktu, umieszczonych na etykiecie. Prawidłowa suplementacja i dawkowania bio Ashwagandhy wygląda następująco. Żeń-szeń indyjski należy suplementować 2 razy dziennie 1-2 tabletki. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.   Ekologiczna ashwagandha BIO w tabletkach - przechowywanie  Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt należy przechowywać  w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.   Efekty stosowania Ashwagandhy BIO. Kiedy można spodziewać się efektów? Suplementacja Ashwagandhą przeważnie odbywa się w sposób doraźny lub przewlekły. Wszystko zależy od celu i przeznaczenia, jakie ma nieść ze sobą tego rodzaju suplement. Przy regularnym stosowaniu BIO Ashwagandhy, na efekty warto poczekać około 1 tygodnia. Im dłużej stosuje się Ashwagandhę, tym bardziej zadowalające efekty.   Tabletki z ekologiczną BIO Ashwagandhą - certyfikaty Podobnie jak inne produkty dostępne w naszym sklepie online, bio Ashwagandha posiada niezbędne certyfikaty jakości oraz prawidłowego procesu produkcyjnego GMP, GHP oraz HACCP. BIO Ashwagandha posiada także certyfikaty potwierdzające jej ekologiczne pochodzenie.   Co jeszcze warto kupić oprócz ekologicznej BIO Ashwagandhy ze sklepu Intenson? Wsparcie codziennej profilaktyki, poprawa jakości snu i regulacja napięć to bardzo ważne elementy prawidłowo prowadzonego stylu życia. Aby jeszcze skuteczniej zadbać o ten aspekt, warto sięgnąć po bio chlorellę, kolagen morski z kwasem hialuronowym i witaminą C, a także tabletki z ekstraktem z ashwagandhy anti-stress z magnezem.   Zobacz artykuł na naszym blogu na temat Ashwagandhy - jej działania oraz właściwości  Z uwagi na coraz większą popularność suplementów adaptogennych, warto nieco głębiej przyjrzeć się właściwościom i działaniu Ashwagandhy, która nazywana jest “królową adaptogenów”. Poznanie jej działania pomoże w lepszym zrozumieniu znaczenia medycyny naturalnej.   Dodatkowe informacje o BIO Ashwagandzie w tabletkach Suplementy diety nie mogą być stosowane, jako substytut zróżnicowanej diety. Dla zachowania prawidłowego stanu najważniejsza jest zbilansowana i zróżnicowana dieta oraz aktywny tryb życia. Dostępny w opakowaniach: 200 tabletek Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Dane producenta: Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05 - 480 Karczew     Bibliografia Singh N, Bhalla M, de Jager P, Gilca M. An overview on ashwagandha: a Rasayana (rejuvenator) of Ayurveda. Afr J Tradit Complement Altern Med. 2011;8(5 Suppl):208-13. doi: 10.4314/ajtcam.v8i5S.9. Epub 2011 Jul 3. PMID: 22754076; PMCID: PMC3252722.     FAQ:  1.Czy bio Ashwagandhę można stosować w trakcie ciąży? Stosowanie tego produktu stanowi przeciwwskazanie w przypadku ciąży, okresu karmienia oraz w przypadku stosowania określonych typów leków, np. leki nasenne, uspokajające.   2.Czy Ashwagandhę bio w postaci tabletek można łączyć z innymi suplementami? Przeważnie Ashwagandha powinna być suplementowana osobno. Nie powinno łączyć się adaptogenów ze sobą lub innych składników aktywnych, dostępnych w suplementach diety. Między stosowaniem Ashwagandhy, a innego preparatu, warto zachować odstęp, wynoszący kilka godzin.   3.Czy bio Ashwagandhę można stosować w trakcie dnia? Odpowiedź brzmi - to zależy. Z uwagi na usypiające i wyciszające działanie Ashwagandhy, powinno się ją suplementować wieczorem przed pójściem spać, jednakże istnieją przypadki, w których można rozważyć Ashwagandhę w trakcie dnia, np, stwierdzona nadpobudliwość. Warto jednak taki pomysł skonsultować ze specjalistą.   4.Jaka jest termin przydatności Ashwagandhy bio w tabletkach? Termin przydatności suplementu jest umieszczony na etykiecie produktu. Przeważnie jest to okres kilku miesięcy lub więcej (w zależności od rodzaju produktu).   5.Czy bio Ashwagandhę można łączyć z lekami? Zdecydowanie nie. Niestety nikt nie jest w stanie przewidzieć dokładnych reakcji między składnikami aktywnymi suplementu roślinnego, a składnikami aktywnymi, zawartymi w specjalistycznych lekach przepisanych przez lekarza.  
BIO olej kokosowy VIRGIN 250ml - Intenson.pl BIO olej kokosowy VIRGIN 250ml - Intenson.pl
BIO olej kokosowy VIRGIN 250ml 15,99 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Numer partii produkcyjnej: / Najlepiej spożyć przed: / Kraj pochodzenia: Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objetość netto 250 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml - Intenson.pl BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml - Intenson.pl
BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml 24,99 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Numer partii produkcyjnej: / Najlepiej spożyć przed: / Kraj pochodzenia: Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objetość netto 900 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
BIO olej kokosowy VIRGIN 900ml - Intenson.pl BIO olej kokosowy VIRGIN 900ml - Intenson.pl
BIO olej kokosowy VIRGIN 900ml z 34,99 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objętość netto 900 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
Bio spirulina tabletki 200 tabletek 500mg - Intenson.pl
Bio spirulina tabletki 200 tabletek 500mg 34,99 zł
BIO SPIRULINA W TABLETKACH - 200 tabletek 500mg (SUPLEMENT DIETY) (Spirulina Platensis) Bio Spirulina uzyskiwana jest z alg morskich, zawierająca cenny chlorofil, który powszechnie znany jest jako eliksir młodości. Składniki zawarte w spirulinie gwarantują wsparcie systemu immunologicznego oraz utrzymanie właściwego poziomu glukozy we krwi. Spirulina dodaje energii i sił witalnych, pomagając zmniejszyć uczucie zmęczenia. Suplement diety zawierający spirulinę wspierają organizm przed stresem oksydacyjnym. Spirulina także wspomaga kontrolę masy ciała. ALGI - Chlorella i Spirulina  Chlorella i spirulina to algi o wielu właściwościach prozdrowotnych. Chlorella zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A oraz witaminy z grupy B (B1, B2 oraz B12), które hamują działanie wolnych rodników oraz wspomagają funkcjonowanie  układu odpornościowego, przez co utrzymuje organizm w dobrej kondycji. Ponadto, chlorella wiąże metale ciężkie i toksyny usuwając je z organizmu równocześnie zapewniając prawidłowe funkcjonowanie wątroby. Spirulina posiada cenny chlorofil, który powszechnie znany jest jako „eliksir młodości”. Składniki zawarte w spirulinie gwarantują wsparcie systemu immunologicznego oraz utrzymanie właściwego poziomu glukozy we krwi.  Dodaje energii i sił witalnych pomagając zmniejszyć uczucie zmęczenia. Sposób użycia: 2 razy dziennie po 3 tabletki. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Składniki: 99% bio spirulina w proszku, 1% substancja przeciwzbrylający : dwutlenek krzemu. Informacje dodatkowe: Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut ( zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Nie należy stosować u dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących piersią, lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.   Przechowywanie: Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci , w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, chroniąc od światła i wilgoci.    Zawartości w zalecanej do spożycie dziennej porcji produktu:   3 tabletki (1500mg) RWS 6 tabletki (3000mg) RWS witamina A 1800 µg 225%* 3600µg 450%* witamina B12 0,78 µg 31%* 1,6µg 62%* Spirulina 1485 mg ** 2970 mg ** Chlorofil 15,5 mg ** 31 mg ** Arginina 39 mg ** 78mg ** Kwas glutaminowy 67,5 mg ** 135mg ** Izoleucyna 60 mg ** 120mg ** Metionina 69,75 mg ** 139,5mg ** Treonina 55,65 mg ** 111,3mg ** Alanina 40,5 mg ** 81mg ** Glicyna 34,5 mg ** 69mg ** Leucyna 61,5 mg ** 123mg ** Fenyloalanina 77,1 ** 154,2mg ** Tyrozyna 84,6 *** 169,2mg ** Kwas asparaginowy 61,5 ** 123mg ** Histydyna 72 ** 144mg ** Lizyna 32,4 ** 64,8mg ** Seryna 49,05 ** 98,1mg ** Walina 54,75 ** 109,5mg **   *Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/200kcal) ** Brak ustalonych norm dziennego zalecanego spożycia   Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew Polska  www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na wieczku 100g 1 tabletka 500mg 200szt. tabletek  
Czystek - suszony 100g - Intenson.pl
Czystek - suszony 100g 6,99 zł
Czystek - susz - suplement diety Roślina ma przyjemny żywiczny zapach. Herbata z czystka jest znana od wieków. Znakomicie smakuje z dodatkiem miodu i/lub soku z cytryny. Czystek zawiera polifenole, czyli naturalne substancje przeciwutleniające. Sposób użycia: Herbatę z czystka można przygotować, zalewając wrzątkiem 1 czubatą łyżkę ziół i zaparzając ją przez 5-10 minut. Napar z czystka można przygotować, zalewając 1 l wody garść czystka (ok. 10 g). Mieszankę należy doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez ok. 5 minut.  Składniki: 100% susz z czystka Producent   INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew Polska / Poland www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Masa netto 200g
Guarana mielona 100g - Intenson.pl
Guarana mielona 100g 25,99 zł
GUARANA MIELONA 100 g Posiada silne właściwości pobudzające z uwagi na wysoką zawartość kofeiny (ok. 2,5 g/100g). Można pić w połączeniu z napojami, sokami, koktajlami. Osoby z nadciśnieniem tętniczym nie powinny jej używać ze względu na to, że podnosi ciśnienie. Sposób użycia: 1 łyżeczka na szklankę napoju (proporcję należy zwiększyć lub zmniejszyć w zależności od odporności na kofeinę i masy ciała) Wartość odżywcza w 100 g produktu   Wartość energetyczna / Energy 1292 kJ / 308 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat, of which -kwasy tłuszczowe nasycone/ saturates 12 g 0,3 g Węglowodany / Carbohydrate - w tym cukry / of which sugars 41 g 2,5 g Błonnik / Fibre 17 g Białko / Protein 14 g Sól / Salt 0,02 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). / Reference intake of an average adult (8 400 kJ/ 2 000 kcal). Składniki: 100% guarana mielona   Producent                            INTENSON S.A.                                             Całowanie 94 G                                             05 – 480 Karczew                                             www.intenson.pl     Masa netto 200g  
Jagody goji 150g - Intenson.pl
Jagody goji 150g 12,99 zł
SUSZONE JAGODY GOJI    Jagody goji to smaczna przekąska pochodząca z Chin. Mogą być dodatkiem do napojów i różnych posiłków, jak np. zup, ryżu czy potraw warzywnych. Suszone owoce są wspaniałym dodatkiem do ciastek i batoników zbożowych oraz musli. Sposób użycia: spożywać bezpośrednio lub jako dodatek do dań. Zaleca się aby nie przekraczać ok. 70 sztuk dziennie dla osoby dorosłej, dla dzieci poniżej 10 roku życia ok. 35 sztuk dziennie.   Wartość odżywcza w 100 g produktu / Nutritional value per 100 g of the product Wartość energetyczna / Energy 1460 kJ / 349 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat, of which: - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates 0,4 g 0 g Węglowodany, w tym: / Carbohydrate, of which: - cukry / sugars 77 g 46 g Błonnik / Fibre 13 g Białko / Protein 14 g (28%*) Sól / Salt 0,7 g Witamina C / Vitamin C 48 mg (60%*) Wapń / Calcium 190 mg (23%*) Żelazo / Iron 6,8 mg (49%*) * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) / Reference intake of an average adults (8400 kJ / 2000 kcal)   Składniki: 100% suszone jagody goji Producent      INTENSON S.A. Całowanie 94G 05-480 Karczew Polska  www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od promieni słonecznych. Masa netto 150g    
Kawa zielona mielona 250g - Intenson.pl
Kawa zielona mielona 250g 24,99 zł
KAWA ZIELONA mielona  Zielona kawa to surowe, niepoddane procesowi palenia, ziarna kawowca. Niepalona, zielona kawa w smaku jest łagodniejsza, bardziej kwaskowata, przypomina troszkę smak parzonej zielonej herbaty. Jednak zawartość kofeiny nie zmienia się. Kawa zielona zawiera kwas chlorogenowy (ok. 8 g w 100 g produktu).   Sposób użycia: Do filiżanki należy wsypać 1-2 łyżeczki zmielonej kawy zielonej. Zalać gorącą wodą (najlepiej o temp. 90°C). Po 5 minutach napar jest gotowy do spożycia. Wartość odżywcza w 100 g produktu   Wartość energetyczna 1577 kJ/477 kcal Tłuszcz, w tym: -kwasy tłuszczowe nasycone 12 g 5,5 g Węglowodany - w tym cukry 45 g 8,9 g Białko 14 g Sól <0,01 g   Składniki: 100% kawy zielonej mielonej   Producent / Producer    INTENSON S.A.                                       Całowanie 94 G                                       05- 480 Karczew                                       Polska                                        www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.  
Len mielony 200g - Intenson.pl Len mielony 200g - Intenson.pl
Len mielony 200g 7,99 zł
LEN MIELONY ODTŁUSZCZONY 200g (Linum flavum L.) Len jest jedną z najdłużej uprawianych rośliną jadalną. Len mielony uzyskiwany jest ze specjalnej odmiany lnu złocistego. Stanowi idealny dodatek do codziennej, zbilansowanej diety. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka. Sposób użycia: stosować jako dodatek do zup, sosów, koktajli, musli itp. Można spożywać w postaci kleiku: 1 łyżkę lnu mielonego zalać 3/4 szklanki gorącej wody. Należy odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania konsystencji kleiku. Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów, miodu, można tez posłodzić lub osolić. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann. Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1310 kJ / 312 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 11 g 1,1 g Węglowodany przyswajalne, w tym: - cukry 2,6 g 2,3 g Błonnik 42 g Białko 33 g (66%*) Sól 0,011 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Składniki: 100% len złocisty mielony odtłuszczony   Producent:      INTENSON S.A.                         Całowanie 94 G                         05-480 Karczew                         Polska                         www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed: Numer partii/ Data/ Kraj pochodzenia są podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Masa netto 200 g
Nasiona chia - szałwia hiszpańska 250g - Intenson.pl
Nasiona chia - szałwia hiszpańska 250g 13,99 zł
CHIA Nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L) Chia, znana także jako szałwia hiszpańska, jest źródłem białka, ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz wielu składników mineralnych i witamin.   Sposób użycia: Można spożywać bezpośrednio jako dodatek do sałatek, owsianki, musli, koktajli, ugotowanych kasz, ziemniaków, jako posypka do warzyw. Zmielone nasiona można łączyć z mąką np. do wypieku ciast i chleba oraz do przygotowywania zup i naleśników. Dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczek). Nasiona szałwii hiszpańskiej mogą być stosowane w produktach piekarskich w ilości maksymalnie 10%. Przepis na pudding z nasion chia z mango: Zmiksuj szklankę mleka roślinnego (np. migdałowego) z 1 łyżką miodu. Następnie wsyp do miski 0,25 szklanki nasion chia i zalej miksem mlecznym. Zakryj folią i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia obierz mango, wytnij pestkę i rozetrzyj w blenderze. Otrzymane puree przełóż na otrzymany pudding. Udekoruj deser ulubionymi owocami. Deser można dosłodzić ksylitolem lub cukrem kokosowym. Do czego wykorzystać nasiona chia? 10 sposobów 1. Nasiona chia doskonale sprawdzą się jako substytut jaka w wegańskich przepisach. „Jajko” z nasion chia w jednym prostym kroku! 1 łyżka nasion chia na 2,5 łyżki wody. Ze względu na swoją konsystencję idealnie nadają się jako zagęszczać do zup i sosów. Do zrobienia pysznych i szybkich w wykonaniu chia puddingów. Wymieszane z wodą z cytryną jako energetyczny booster. Dodane do ulubionego smoothie, aby zwiększyć jego wartość odżywczą o cenne kwasy Omega. Z nasion chia można wykonać niskokaloryczny dżem. Do posypania musli czy sałatek. Jeśli nie lubisz konsystencji nasion chia możesz zmielić je w młynku do kawy i taki proszek dodawać do smoothie czy koktajlów. Do wszelkiego rodzaju wypieków, w tym również chleba. Nasiona chia zasadzone jak rzeżucha wykiełkują, a kiełki chia urozmaicą każdą sałatkę, czy kanapkę.  Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 1864 kJ / 452 kcal Tłuszcz, w tym:  - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone  - kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: - kwasy omega-3 33 g 3,3 g 2,2 g 27 g   18 g (3000%*) Węglowodany, w tym: - cukry 0,5 g <0,1 g Błonnik 33 g Białko 23 g Sól 0,13 g Wapń 543 mg (68%*) Żelazo 7,72 mg (55%*) Magnez 337 mg (90%*) Cynk 6,06 mg (61%*) Kwas foliowy 49 µg (24%*)   *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) Składniki: 100% nasiona szałwii hiszpańskiej Kraj pochodzenia*: Boliwia, Meksyk, Argentyna, Peru   Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05- 480 Karczew www.intenson.pl   Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu.  Produkt należy przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od zapachów obcych i promieni słonecznych.  * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Fit & Detox Slimmig Elixir 400g - Intenson.pl
Fit & Detox Slimmig Elixir 400g 59,99 zł
Superfoods Fit & Detox Slimming Elixir to koktajl błonnikowy bazujący tylko na naturalnych składnikach, który wspomaga procesy trawienne oraz detoksykację organizmu. Zawiera inulinę z cykorii, która jest cennym prebiotykiem. Produkt cechuje się wysoką zawartością błonnika, który nie tylko przyspiesza trawienie, ale również zapewnia uczucie sytości i pomaga utrzymywać prawidłowy poziom cholesterolu. Mieszanka ma delikatny, tropikalno-ananasowy smak. Sposób użycia: 3 płaskie miarki (10 g) produktu zalać 200 ml wody lub soku, odstawić na 20 minut, następnie wypić. Stosować 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Podczas stosowania produktu, należy pić co najmniej 2 litry wody dziennie. Składniki: len mielony odtłuszczony (Linum favum L.) 30%, substancja słodząca- erytrytol, babka jajowata (Psyllium husk)- zawiera gorczycę i sezam 10%, błonnik jabłkowy 10%, babka płesznik (Plantago psyllium) 10%, inulina z cykorii 10%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat ananasowy naturalny.   Wartość odżywcza/ na 100g/ w porcji dziennej (20 g)/ %RWS* Wartość energetyczna: 820kJ/200kcal 164kJ/40kcal Tłuszcz, w tym: 3,9g 0,8g -kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g 0,1g Węglowodany, w tym: 36g 7,2g -cukry: 1,6g 0,3g Błonnik: 37,5g 7,5g 30% Białko: 12,3g 2,5g 4,9% Sól: 0,2g <0,1g  *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)  Najlepiej spożyć przed: numer partii i data przydatności znajdują się na wieczku.  Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.  Producent:  Intenson S.A  Całowanie 94g  05-480 Karczew  www.intenson.pl   Masa netto 400g
Musli z jagodami goji i ekstraktem acai 200G - Intenson.pl
Musli z jagodami goji i ekstraktem acai 200g 6,99 zł
Musli z jagodami goji i ekstraktem acai   Składniki: płatki owsiane 69,2%, rodzynki 9,0% (rodzynki, olej słonecznikowy), pestki słonecznika bez łuski, słodzik: erytrytol, jagody goji 3% (Licium barbarum L), ekstrakt acai 1% (Euterpea oleracea), siemię lniane, naturalny aromat wanilii, aromat truskawkowy. Produkt może zawierać orzechy (orzechy laskowe, migdały), mleko (łącznie z laktozą), soje. Bez GMO.   Przechowywanie: Przechowywać przy temperaturze od 5°C do 25°C w wilgotności nie wyżej niż 75%.   Sposób użycia: Stosować jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów lub do bezpośredniego spożycia jako pożywną przekąskę. Zawiera naturalnie występujące cukry.   Producent: Intenson S.A   Całowanie 94G   05-480 Karczew   Masa netto 200g
-42%
Babka płesznik - nasiona 200g Etykieta w wersji angielskiej WYPRZEDAŻ 27.12.2023
Babka płesznik - nasiona 200g Etykieta w wersji angielskiej WYPRZEDAŻ 27.12.2023 6,99 zł 11,99 zł
BABKA PŁESZNIK (nasiona) (Plantago psyllium) Data ważności 27.12.2023r Nasiona babki płesznik po zetknięciu z wodą pokrywają się śluzem i tworzą żel ułatwiający przesuwanie mas zalegających w jelitach, co jest pomocne zwłaszcza w czasie okresowych zaparć. Ponadto charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, który wspomaga pracę jelit i zwiększa uczucie sytości oraz wysoką zawartością białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Sposób użycia: Produkt gotowy do spożycia po uprzednim przygotowaniu: 2-3 łyżeczki babki płesznik zalać szklanką soku lub wody, odstawić na ok. 20 minut, następnie wypić. Można mieszać z babką jajowatą w proporcjach babka płesznik 80%, babka jajowata 20%. Należy przyjmować 2 razy dziennie: rano i wieczorem. Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2l płynów dziennie. Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Nie stosować przy nadwrażliwości na babkę płesznik, w stanach skurczowych lub niedrożności jelit, bólach brzucha o nieznanej przyczynie, nudnościach, wymiotach. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann. Wartość odżywcza w 100 g** Wartość energetyczna 1133 kJ / 275 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nienasycone 7,3 g 1,0 g Węglowodany, w tym: - cukry 13 g <0,6 g Błonnik 51 g Białko 14 g (21%*) Sól <0,01 g  *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Składniki: 100% nasiona babki płesznik Kraj pochodzenia*: Polska Producent: INTENSON S.A.                    05 - 480 Karczew                                             Całowanie 94 G                     www.intenson.pl   Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.      * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
-13%
Len mielony 200g Etykieta w wersji niemieckiej
Len mielony 200g Etykieta w wersji niemieckiej 6,99 zł 7,99 zł
LEN MIELONY ODTŁUSZCZONY 200g (Linum flavum L.) Len jest jedną z najdłużej uprawianych rośliną jadalną. Len mielony uzyskiwany jest ze specjalnej odmiany lnu złocistego. Stanowi idealny dodatek do codziennej, zbilansowanej diety. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka. Sposób użycia: stosować jako dodatek do zup, sosów, koktajli, musli itp. Można spożywać w postaci kleiku: 1 łyżkę lnu mielonego zalać 3/4 szklanki gorącej wody. Należy odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania konsystencji kleiku. Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów, miodu, można tez posłodzić lub osolić. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann. Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1310 kJ / 312 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 11 g 1,1 g Węglowodany przyswajalne, w tym: - cukry 2,6 g 2,3 g Błonnik 42 g Białko 33 g (66%*) Sól 0,011 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Składniki: 100% len złocisty mielony odtłuszczony   Producent:      INTENSON S.A.                         Całowanie 94 G                         05-480 Karczew                         Polska                         www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed: Numer partii/ Data/ Kraj pochodzenia są podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Masa netto 200 g
FBA Baton Energetyczny Truskawka w Czekoladzie 35g
FBA Baton Energetyczny Truskawka w Czekoladzie 35g 4,49 zł
FbA Baton energetyczny Truskawka w czekoladzie   Naturalne batony na bazie daktyli to mój bestseller od początku istnienia Foods by Ann! Truskawkowy smak to ulubieniec małych i dużych!   Tylko 4 składniki   *100% naturalne   *Bez dodatku cukru   *Bez oleju palmowego   *Bez barwników i konserwantów   Receptury Energy Simple Bars powstały w mojej kuchni. Są pyszne i bardzo sycące. Idealne dla tych, którzy żyją aktywnie i potrzebują szybkiego, a jednocześnie zdrowego i smacznego źródła energii. Odpowiednio dobrane składniki nie tylko zaspokajają głód i pobudzają do działania, ale także pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu.   Batony doskonale sprawdzają się w domu, pracy, podczas podróży, czy jako przekąska przed i po treningu. Rodzice i dzieci uwielbiają ich smak i przyjemną konsystencję. Można je zabrać do szkoły, na zajęcia pozalekcyjne, czy wypady weekendowe.   Dzięki innowacyjnej metodzie produkcji bez obróbki termicznej, udało się w nich zachować maksymalnie wysoką zawartość witamin i minerałów.   Daktyle, truskawki, orzechy nerkowca i migdały to smaczne połączenie pełne cennych składników. Dzięki nim batony zawierają błonnik wspierający trawienie, witaminy C, A i K, potas, magnez, fosfor, wapń oraz mangan, a także kwas foliowy i witaminy z grupy B. Znajdują się w nich także przeciwutleniacze, których zadaniem jest walka z wolnymi rodnikami i stanami zapalnymi w organizmie.   Wartość odżywcza w 100 g produktu   Wartość energetyczna 1545 kJ / 370 kcal   Tłuszcz 12 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g   Węglowodany 58 g   w tym cukry 54 g   Błonnik 11 g   Białko 7,2 g   Sól 0,1 g     Składniki: Daktyle 60%, truskawki suszone 18%, migdały 17%, orzechy nerkowca 5%   Producent: Foods by Ann   Masa netto 35 g