Czekoladowe browni z fasoli z erytrytolemSkładniki: 2 puszki fasoli czerwonej (bardzo dobrze wypłukanej zimną wodą) 2 banany 2 jajka 200 g jogurtu naturalnego 1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej 5 łyżek syropu klonowego 5 łyżek erytrytolu 3 łyżki karobu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na polewę: ½ tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Wszystkie składniki, za wyjątkiem mąki i proszku do pieczenia, blendujemy na gładką masę. Dodajemy proszę i mąkę dalej blendując. Masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 – 40 minut. W międzyczasie przygotowujemy polewę roztapiając składniki w kąpieli wodnej. Polewę wylewamy na ciasto dopiero po jego ostygnięciu.