Oleje kokosowe
Zdrowe tłuszcze to te zawierające kwasy Omega 3 i 6, jak również nienasycone kwasy tłuszczowe. Zapobiegają chorobom serca oraz usprawniają pracę mózgu pomagając zachować młodość.


BIO olej kokosowy VIRGIN 900ml
z 59,84 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN
Na zimno tłoczony (Nierafinowany)
Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu.
Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny.
Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS.
Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość.
Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS
Korzystamy z lokalnych dostawców.
Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin
Sposób użycia:
do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło.
Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio?
„Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka.
Smak, ale przede wszystkim jakość!
Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu.
Pochodzenie ma znaczenie!
Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA.
Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
3430 kJ / 819 kcal
Tłuszcz, w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone
93 g
87 g
Węglowodany
- w tym cukry
0 g
0 g
Białko
0 g
Sól
0 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Objętość netto 900 ml
Producent: INTENSON S.A.
Całowanie 94g
05-480 Karczew
www.intenson.pl

BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml
39,89 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN
Na zimno tłoczony (Nierafinowany)
Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu.
Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny.
Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS.
Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość.
Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS
Korzystamy z lokalnych dostawców.
Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin
Sposób użycia:
do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło.
Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio?
„Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka.
Smak, ale przede wszystkim jakość!
Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu.
Pochodzenie ma znaczenie!
Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA.
Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
3430 kJ / 819 kcal
Tłuszcz, w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone
93 g
87 g
Węglowodany
- w tym cukry
0 g
0 g
Białko
0 g
Sól
0 g
Numer partii produkcyjnej: / Najlepiej spożyć przed: / Kraj pochodzenia:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Objetość netto 900 ml
Producent: INTENSON S.A.
Całowanie 94g
05-480 Karczew
www.intenson.pl
Kontakt
Tel. 531 942 019
kontakt@intenson.pl
hurt@intenson.pl
Quilo Sp. z o.o.
Całowanie 94G
05-480 Karczew
Polska