BIO olej kokosowy VIRGIN - Intenson.pl BIO olej kokosowy VIRGIN - Intenson.pl
BIO olej kokosowy VIRGIN 900ml z 31,99 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objętość netto 900 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
Intenson olej kokosowy rafinowany - Intenson.pl
Olej kokosowy rafinowany 900ml 20,99 zł
OLEJ KOKOSOWY (rafinowany, bezzapachowy) Składniki: 100% olej kokosowy rafinowany bezzapachowy Sposób użycia: może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach oraz do smarowania pieczywa w zastępstwie masła. Przepis na SMALEC WEGETARIAŃSKI 1 drobna pokrojona cebula, 3 ząbki posiekanego czosnku, ¼ szklanki oleju, ⅓ szklanki oleju kokosowego, 1 starte jabłko, ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie), ½ łyżeczki soli, 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie). Cebulkę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać pozostałe składniki. Gdy olej kokosowy się rozpuści, wymieszać, zdjąć z ognia. Wlać do pojemnika, schłodzić.    Wartość odżywcza w 100 ml produktu  Wartość energetyczna / Energy 3426 kJ / 833 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat, of which: - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates - kwasy tłuszczowe jednonienasycone / mono-unsaturates - kwasy tłuszczowe wielonienasycone / polyunsaturates 93 g 84 g 6,4 g   1,9 g Węglowodany w tym: Carbohydrate, of which: - cukry / sugars 0 g   0 g Białko / protein 0 g Sól / salt 0 g   Producent:      INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05-480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed końcem: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na wieczku. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 ºC, powyżej której zmienia stan skupienia na płynny. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą i jakość oleju.  
Bio Olej konopny 250ml Cannabi Nature - Intenson.pl
Bio Olej konopny 250ml Cannabi Nature WYPRZEDAŻ 20.08.22 28,99 zł
BIO OLEJ KONOPNY 250ML CANNABI NATURE Data ważności 20.08.2022 Olej konopny posiada ciemny kolor oraz charakterystyczny orzechowy kolor. Jest tłoczony na zimno, co oznacza, że podczas pozyskiwania temperatura nie przekracza 40 stopni Celsjusza, dzięki czemu olej zachowuje najcenniejsze właściwości.   Doskonale sprawdza się w kuchni, ale również w kosmetyce i medycynie. Nasiona konopi są niezwykłą bombą składników odżywczych i witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Olej zawiera prawie 80% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które biorą udział m.in. w: obniżaniu poziomu złego cholesterolu we krwi, działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym, łagodzeniu podrażnień, wspomaganiu pracy serca, wątroby i nerek, poprawianiu stanu włosów, skóry i paznokci, zwiększaniu odporności na infekcje, Składniki: Ekologiczny olej z nasion konopi tłoczony na zimno.   Sposób użycia: najlepiej spożywać na zimno jako dodatek do surówek, sałatek, gotowanych warzyw, kasz oraz pierogów. Doskonale sprawdzi się do przygotowania z niego pesto, do past warzywnych, dipów. Można również polać nim zupę.   Bio olej konopny pochodzi z gospodarstwa rolnego, w którym nie używa się żadnych środków chemicznych Wartość odżywcza: na 100ml produktu   Wartość energetyczna: 3696kJ/899kcal Tłuszcze: 100g Kwasy tłuszczowe nasycone: 9,76g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 11,51g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 78,6g Węglowodany: 0g Cukry: 0g Białko: 0g Sól: 0g   Producent:   Polskie Konopie SA   Stanisława Moniuszki 7   40-005 Katowice   Polska   Masa netto 250ml
Bio olej konopny 100ml Cannabi Nature - Intenson.pl
Bio olej konopny 100ml Cannabi Nature WYPRZEDAŻ 20.09.22 17,99 zł
BIO OLEJ KONOPNY 100ML CANNABI NATURE Data ważności 20.09.2022 Olej konopny posiada ciemny kolor oraz charakterystyczny orzechowy kolor. Jest tłoczony na zimno, co oznacza, że podczas pozyskiwania temperatura nie przekracza 40 stopni Celsjusza, dzięki czemu olej zachowuje najcenniejsze właściwości.   Doskonale sprawdza się w kuchni, ale również w kosmetyce i medycynie. Nasiona konopi są niezwykłą bombą składników odżywczych i witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Olej zawiera prawie 80% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które biorą udział m.in. w: obniżaniu poziomu złego cholesterolu we krwi, działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym, łagodzeniu podrażnień, wspomaganiu pracy serca, wątroby i nerek, poprawianiu stanu włosów, skóry i paznokci, zwiększaniu odporności na infekcje, Składniki: Ekologiczny olej z nasion konopi tłoczony na zimno.   Sposób użycia: najlepiej spożywać na zimno jako dodatek do surówek, sałatek, gotowanych warzyw, kasz oraz pierogów. Doskonale sprawdzi się do przygotowania z niego pesto, do past warzywnych, dipów. Można również polać nim zupę.   Bio olej konopny pochodzi z gospodarstwa rolnego, w którym nie używa się żadnych środków chemicznych Wartość odżywcza: na 100ml produktu   Wartość energetyczna: 3696kJ/899kcal Tłuszcze: 100g Kwasy tłuszczowe nasycone: 9,76g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 11,51g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 78,6g Węglowodany: 0g Cukry: 0g Białko: 0g Sól: 0g   Producent:   Polskie Konopie SA   Stanisława Moniuszki 7   40-005 Katowice   Polska   Masa netto 100ml
BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml - Intenson.pl BIO olej kokosowy VIRGIN - Intenson.pl
BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml 27,59 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Numer partii produkcyjnej: / Najlepiej spożyć przed: / Kraj pochodzenia: Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objetość netto 900 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
KRÓTKA DATA BIO olej kokosowy VIRGIN 250ml ETYKIETA W WERSJI ANGIELSKIEJ - Intenson.pl
BIO olej kokosowy virgin 250ml Etykieta w wersji angielskiej WYPRZEDAŻ 22.09.22 10,99 zł 15,19 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Data ważności 22.09.2022 Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Numer partii produkcyjnej: / Najlepiej spożyć przed: / Kraj pochodzenia: Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objetość netto 250 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
BIO olej kokosowy VIRGIN - Intenson.pl BIO olej kokosowy VIRGIN - Intenson.pl
BIO olej kokosowy VIRGIN 250ml 15,99 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Numer partii produkcyjnej: / Najlepiej spożyć przed: / Kraj pochodzenia: Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objetość netto 250 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
Intenson olej kokosowy rafinowany - Intenson.pl
Olej kokosowy rafinowany 500ml 14,99 zł
OLEJ KOKOSOWY (rafinowany, bezzapachowy) Składniki: 100% olej kokosowy rafinowany bezzapachowy Sposób użycia: może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach oraz do smarowania pieczywa w zastępstwie masła. Przepis na SMALEC WEGETARIAŃSKI 1 drobna pokrojona cebula, 3 ząbki posiekanego czosnku, ¼ szklanki oleju, ⅓ szklanki oleju kokosowego, 1 starte jabłko, ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie), ½ łyżeczki soli, 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie). Cebulkę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać pozostałe składniki. Gdy olej kokosowy się rozpuści, wymieszać, zdjąć z ognia. Wlać do pojemnika, schłodzić.    Wartość odżywcza w 100 ml produktu  Wartość energetyczna / Energy 3426 kJ / 833 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat, of which: - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates - kwasy tłuszczowe jednonienasycone / mono-unsaturates - kwasy tłuszczowe wielonienasycone / polyunsaturates 93 g 84 g 6,4 g   1,9 g Węglowodany w tym: Carbohydrate, of which: - cukry / sugars 0 g   0 g Białko / protein 0 g Sól / salt 0 g   Producent:      INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05-480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed końcem: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na wieczku. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 ºC, powyżej której zmienia stan skupienia na płynny. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą i jakość oleju.  
Intenson olej kokosowy rafinowany - Intenson.pl
Olej kokosowy rafinowany 250ml 11,49 zł
OLEJ KOKOSOWY (rafinowany, bezzapachowy) Składniki: 100% olej kokosowy rafinowany bezzapachowy Sposób użycia: może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach oraz do smarowania pieczywa w zastępstwie masła. Przepis na SMALEC WEGETARIAŃSKI 1 drobna pokrojona cebula, 3 ząbki posiekanego czosnku, ¼ szklanki oleju, ⅓ szklanki oleju kokosowego, 1 starte jabłko, ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie), ½ łyżeczki soli, 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie). Cebulkę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać pozostałe składniki. Gdy olej kokosowy się rozpuści, wymieszać, zdjąć z ognia. Wlać do pojemnika, schłodzić.    Wartość odżywcza w 100 ml produktu  Wartość energetyczna / Energy 3426 kJ / 833 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat, of which: - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates - kwasy tłuszczowe jednonienasycone / mono-unsaturates - kwasy tłuszczowe wielonienasycone / polyunsaturates 93 g 84 g 6,4 g   1,9 g Węglowodany w tym: Carbohydrate, of which: - cukry / sugars 0 g   0 g Białko / protein 0 g Sól / salt 0 g   Producent:      INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05-480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed końcem: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na wieczku. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 ºC, powyżej której zmienia stan skupienia na płynny. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą i jakość oleju.