BIO olej kokosowy VIRGIN 900ml - Intenson.pl BIO olej kokosowy VIRGIN 900ml - Intenson.pl

BIO olej kokosowy VIRGIN 900ml

z 34,99 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objętość netto 900 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
Olej kokosowy rafinowany 900ml - Intenson.pl

Olej kokosowy rafinowany 900ml

18,99 zł
OLEJ KOKOSOWY (rafinowany, bezzapachowy) Składniki: 100% olej kokosowy rafinowany bezzapachowy Sposób użycia: może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach oraz do smarowania pieczywa w zastępstwie masła. Przepis na SMALEC WEGETARIAŃSKI 1 drobna pokrojona cebula, 3 ząbki posiekanego czosnku, ¼ szklanki oleju, ⅓ szklanki oleju kokosowego, 1 starte jabłko, ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie), ½ łyżeczki soli, 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie). Cebulkę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać pozostałe składniki. Gdy olej kokosowy się rozpuści, wymieszać, zdjąć z ognia. Wlać do pojemnika, schłodzić.    Wartość odżywcza w 100 ml produktu  Wartość energetyczna / Energy 3426 kJ / 833 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat, of which: - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates - kwasy tłuszczowe jednonienasycone / mono-unsaturates - kwasy tłuszczowe wielonienasycone / polyunsaturates 93 g 84 g 6,4 g   1,9 g Węglowodany w tym: Carbohydrate, of which: - cukry / sugars 0 g   0 g Białko / protein 0 g Sól / salt 0 g   Producent:      INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05-480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed końcem: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na wieczku. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 ºC, powyżej której zmienia stan skupienia na płynny. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą i jakość oleju.  
BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml - Intenson.pl BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml - Intenson.pl

BIO olej kokosowy VIRGIN 500ml

24,99 zł
BIO OLEJ KOKOSOWY VIRGIN Na zimno tłoczony (Nierafinowany)  Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany ma przyjemny kokosowy zapach. Olej kokosowy występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Nasz olej pochodzi z plantacji gdzie zbiory są prowadzone w sposób tradycyjny. Tłoczony bezpośrednio po zbiorach w sterylnych i nowoczesnych zakładach na Filipinach lub Sri Lance. Certyfikowanych systemem BRC oraz IFS. Stale monitorujemy parametry oleju, aby uniknąć zafałszowania i wyeliminować złą jakość. Rozlewany z najwyższą starannością w naszym zakładzie przy zachowaniu procedur jakości IFS Korzystamy z lokalnych dostawców.   Składniki: 100 % BIO olej kokosowy virgin Sposób użycia: do pieczenia i gotowania. Idealny zamiennik tłuszczów zwierzęcych takich jak masło. Olej kokosowy – dlaczego najlepszy jest bio? „Virgin” to słowo, które w kontekście olei wzbudza pozytywne konotacje, jednak wybór tego bio będzie dużo bardziej wartościowszy dla naszego zdrowia. A różnica wcale nie tkwi w detalach! Przeczytaj, dlaczego olej bio jest lepszy od virgin bez tego przedrostka. Smak, ale przede wszystkim jakość! Jedną z największych różnic między olejem bio a zwykłym virgin jest źródło jego tłoczenia. Olej bio jest bezpośrednio wyciśnięty z całkowicie świeżego kokosa. Taki kokos jest najzdrowszy, ponieważ zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto pamiętać, że im świeższy kokos tym silniejsze są jego właściwości. Duża część olejów virgin (nie bio) jest wyciskana z wiórek, co nie tylko zmienia smak (olej jest „mdły”, przypomina smak mydlin, a nie kokosa), ale przede wszystkim znacząco wpływa na jego jakość. Olej bez certyfikacji bio najczęściej pochodzi ze starych kokosów, które są suszone i konserwowane, aby mogły dojechać do Europy. W rezultacie otrzymywany jest utleniony olej, który zawiera konserwanty oraz zanieczyszczenia nagromadzone podczas transportu. Pochodzenie ma znaczenie! Nie tylko fakt, z jakiej części kokosa otrzymywany jest nasz olej ma znaczenie. Warto przyjrzeć się krajowi pochodzenia na etykiecie naszego oleju, aby być świadomym i nie przyczyniać się np. do wycinki lasów tropikalnych. Najlepszym wyborem będzie kraj, w którym kokosy są integralną częścią środowiska ze zrównoważonych plantacji tj. te na Filipinach, które cieszą się najwyższą jakością. Oczywiście te z certyfikatem bio oraz innymi, które są gwarantem jakości np. fabryki z certyfikatem IFS. Ważna też jest metoda suszenia kokosów. Te tradycyjne są w tej kwestii najlepsze, dlatego ze kokosy suszone na słońcu w porównaniu z tymi suszonymi na ogniu są całkowicie bezpieczne i nie zawierają zanieczyszczeń związanych ze substancjami smolistymi np. WWA. Przy następnym zakupie oleju kokosowego warto mieć na uwadze powyższe informacje i pamiętajmy, że to często detale decydują o tym, czy nasz wybór będzie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 3704 kJ / 885 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 100 g 94 g Węglowodany - w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g   Numer partii produkcyjnej: / Najlepiej spożyć przed: / Kraj pochodzenia: Przechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Objetość netto 900 ml  Producent:    INTENSON S.A. Całowanie 94g 05-480 Karczew                             www.intenson.pl  
Olej kokosowy rafinowany 500ml - Intenson.pl

Olej kokosowy rafinowany 500ml

12,99 zł
OLEJ KOKOSOWY (rafinowany, bezzapachowy) Składniki: 100% olej kokosowy rafinowany bezzapachowy Sposób użycia: może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach oraz do smarowania pieczywa w zastępstwie masła. Przepis na SMALEC WEGETARIAŃSKI 1 drobna pokrojona cebula, 3 ząbki posiekanego czosnku, ¼ szklanki oleju, ⅓ szklanki oleju kokosowego, 1 starte jabłko, ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie), ½ łyżeczki soli, 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie). Cebulkę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać pozostałe składniki. Gdy olej kokosowy się rozpuści, wymieszać, zdjąć z ognia. Wlać do pojemnika, schłodzić.    Wartość odżywcza w 100 ml produktu  Wartość energetyczna / Energy 3426 kJ / 833 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat, of which: - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates - kwasy tłuszczowe jednonienasycone / mono-unsaturates - kwasy tłuszczowe wielonienasycone / polyunsaturates 93 g 84 g 6,4 g   1,9 g Węglowodany w tym: Carbohydrate, of which: - cukry / sugars 0 g   0 g Białko / protein 0 g Sól / salt 0 g   Producent:      INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05-480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed końcem: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na wieczku. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 ºC, powyżej której zmienia stan skupienia na płynny. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą i jakość oleju.  
promocja
Olej kokosowy rafinowany 250ml - Intenson.pl

Olej kokosowy rafinowany 250ml Etykieta w wersji angielskiej WYPRZEDAŻ 10.11.2024

8,99 zł 11,49 zł
OLEJ KOKOSOWY (rafinowany, bezzapachowy) Data ważności 10.11.2024r. Składniki: 100% olej kokosowy rafinowany bezzapachowy Sposób użycia: może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach oraz do smarowania pieczywa w zastępstwie masła. Przepis na SMALEC WEGETARIAŃSKI 1 drobna pokrojona cebula, 3 ząbki posiekanego czosnku, ¼ szklanki oleju, ⅓ szklanki oleju kokosowego, 1 starte jabłko, ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie), ½ łyżeczki soli, 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie). Cebulkę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać pozostałe składniki. Gdy olej kokosowy się rozpuści, wymieszać, zdjąć z ognia. Wlać do pojemnika, schłodzić.    Wartość odżywcza w 100 ml produktu  Wartość energetyczna / Energy 3426 kJ / 833 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat, of which: - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates - kwasy tłuszczowe jednonienasycone / mono-unsaturates - kwasy tłuszczowe wielonienasycone / polyunsaturates 93 g 84 g 6,4 g   1,9 g Węglowodany w tym: Carbohydrate, of which: - cukry / sugars 0 g   0 g Białko / protein 0 g Sól / salt 0 g   Producent:      INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05-480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed końcem: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na wieczku. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 ºC, powyżej której zmienia stan skupienia na płynny. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą i jakość oleju.