Kisiel fit z tapioki truskawkowy 30g - Intenson.pl Kisiel fit z tapioki truskawkowy 30g - Intenson.pl
Kisiel fit z tapioki truskawkowy 30g z 2,29 zł 2,50 zł
Kisiel fit z tapioki truskawkowy 30g naturalny na bazie mąki z tapioki bez dodatku cukru  z superfoods z jagodami Acai z jagodami Goji z witaminą C Kisiel FIT truskawkowy to naturalny, pyszny, zdrowy, a przede wszystkim dietetyczny deser na bazie mąki z tapioki, która jest źródłem wartościowej energii.  Kisiel ma delikatny, truskawkowy smak oraz zawiera najcenniejsze superfoods -jagody goji oraz ekstrakt z jagód acai o właściwościach antyutleniających. Kisiel został wzbogacony witaminą C.  Ponadto, zawiera błonnik, który w naturalny sposób reguluje pracę układu pokarmowego oraz pomaga zachować szczupłą sylwetkę. Nie zawiera białego cukru. Składniki: Substancja słodząca - maltitol, skrobia tapiokowa 30,7, suszone jagody goji (Lycium barbarum) 4%, naturalny aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, truskawka liofilizowana 0,8%, kwas L- askorbinowy (witamina C) 0,6%, acai ekstrakt 4:1(Euterpe oleracea) 0,3% Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Sposób użycia: Zawartość torebki wsypać do kubka, zalać ok. 175 ml wody, intensywnie mieszać przez minutę. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 165 kJ/39 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13 g  w tym cukry: 0,3 g w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 8,8 g  Białko: 0 g Błonnik: 0 g Sól: <0,01 g Witamina C: 88 mg  
Kisiel fit z tapioki ananasowy 30g - Intenson.pl
Kisiel fit z tapioki ananasowy 30g z 2,29 zł 2,50 zł
Kisiel fit z tapioki ananasowy 30g Kisiel FIT ananasowy to naturalny, pyszny, zdrowy, a przede wszystkim dietetyczny deser na bazie mąki z tapioki, która jest źródłem wartościowej energii. Kisiel ma delikatny, ananasowy smak oraz zawiera najcenniejsze superfoods - baobab oraz kurkumę, które są źródłem antyoksydantów i chronią komórki przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Kisiel został wzbogacony witaminą C. Nie zawiera białego cukru, a swoją słodycz zawdzięcza maltitolowi. naturalny na bazie mąki z tapioki bez dodatku cukru  z superfoods z Baobabem z Kurkumą z witaminą C Składniki: substancja słodząca- maltitol, skrobia tapiokowa 31%, sproszkowany owoc baobabu 3%,naturalny aromat ananasowy 1,9%, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, kwas L-askorbinowy (witamina C) 0,6%, kurkuma. Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Tabela wartości odżywczych Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 39 kcal / 163 kJ Tłuszcz, w tym: 0 g - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany, w tym: 13 g - cukry 0 g - alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 8,8 g Białko 0 g Sól <0,01 g Witamina C 89 mg Kraj pochodzenia: Polska
Green Superfood Elixir 150g - Intenson.pl Green Superfood Elixir 150g - Intenson.pl
Green Superfood Elixir 150g z 19,90 zł 59,70 zł
Superfoods Green Healthy Elixir to pobudzający i orzeźwiający koktajl z dawką naturalnej energii w postaci guarany, będącą zdrową alternatywą dla kawy. Wzbogacony został on o najbardziej cenne w swoich właściwościach zielone superfoods, które są koncentratem witamin oraz minerałów. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych idealnie uzupełnia porcję warzyw i owoców. Doskonały smak z nutką limonki gwarantuje pyszny oraz zdrowy początek dnia.     Superfoods Green Healthy Elixir to pobudzający i orzeźwiający koktajl z dawką naturalnej energii w postaci guarany, będącą zdrową alternatywą dla kawy. Wzbogacony został o najbardziej cenne w swoich właściwościach zielone superfoods, które są koncentratem witamin oraz minerałów. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych idealnie uzupełnia dzienną porcję warzyw i owoców. Doskonały smak z nutką limonki gwarantuje pyszny i zdrowy początek dnia. Składniki eliksiru: Młody jęczmień jest bogatym w składniki odżywcze superfoodem. Zawiera m.in. witaminę A, C, E, K oraz witaminy z grupy B. Młody jęczmień uważany jest za żywność funkcjonalną ze względu na jedną ze swoich głównych właściwości – eliminowanie toksyn z organizmu. Ponadto, wzmacnia odporność, reguluje ciśnienie krwi, wykazuje właściwości przeciwtrądzikowe, poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego, ma działanie przeciwzapalne. Badania wykazały, że może być pomocny w leczeniu wielu przewlekłych chorób. Guarana to roślina będąca naturalnym źródłem kofeiny i posiadająca wszystkie jej właściwości – stymuluje, pobudza i rozgrzewa. Kofeina również odpowiada za właściwości odchudzające guarany. Może ona zwiększać spalanie tkanki tłuszczowej oraz zmniejszać uczucie głodu. Guarana zawiera od 4 aż do 6 proc. tej substancji pobudzającej, a nasiona kawy tylko do 2,8 proc. Chlorella i spirulina to algi o wielu właściwościach prozdrowotnych. Chlorella zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A oraz witaminy z grupy B (B1, B2 oraz B12), które hamują działanie wolnych rodników oraz wspomagają funkcjonowanie  układu odpornościowego, przez co utrzymuje organizm w dobrej kondycji. Ponadto, chlorella wiąże metale ciężkie i toksyny usuwając je z organizmu równocześnie zapewniając prawidłowe funkcjonowanie wątroby. Spirulina posiada cenny chlorofil, który powszechnie znany jest jako „eliksir młodości”. Składniki zawarte w spirulinie gwarantują wsparcie systemu immunologicznego oraz utrzymanie właściwego poziomu glukozy we krwi.  Dodaje energii i sił witalnych pomagając zmniejszyć uczucie zmęczenia. Moringa olejodajna to roślina o silnych właściwościach antyoksydacyjnych ze względu na zawartość witaminy C oraz beta-karotenu. Badanie wykazało, że spożywanie 1,5 łyżeczki moringi dziennie przez trzy miesiące znaczenie zwiększa poziom antyoksydantów we krwi. Ponadto, moringa wykazuje właściwości przeciwzapalne, a nawet może zmniejszyć skutki związane ze stanem zapalnym organizmu. Sposób przygotowania: 2 razy dziennie 3 płaskie miarki wymieszać w 200 ml wody, mleka lub soku (porcję należy zmniejszyć w zależności od odporności na działanie kofeiny i ze względu na masę ciała). Najlepiej spożywać rano i popołudniu. Nie polecany osobom z nadciśnieniem tętniczym. Składniki: Substancja słodząca- erytrytol, młody jęczmień (Holderum vulgare L.), guarana mielona (Paullinia cupana) 5%, maca korzeń mielony (Lipidium meyenii), chlorella (Chlorella pyrenoidosa), spirulina (Spirulina platensis), moringa olejodajna (Moringa oleifera), regulator kwasowości- kwas cytrynowy, aromat cytrynowy.
Bezglutenowe płatki owsiane - Intenson.pl Bezglutenowe płatki owsiane - Intenson.pl
Bezglutenowe płatki owsiane 400g z 8,45 zł
PŁATKI OWSIANE bezglutenowe  Płatki owsiane mogą być wykorzystane na wiele sposobów. Płatki najczęściej używane są do przygotowania popularnej, tradycyjnej owsianki bardzo często spożywanej o poranku. Mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz stanowią źródło białka. Sposób użycia: można mieszać z mlekiem, kefirem, maślanką, jogurtem. Mogą służyć do zagęszczania sosów i gulaszy. Dodawane są do niektórych rodzajów pieczywa, ciastek, ciasteczek, dietetycznych batonów oraz musli. Przepis na owsiankę: W rondlu podgrzać 200 ml mleka z miodem (można zastąpić cukrem bądź ksylitolem), następnie wsypać 4-5 łyżek płatków i chwilę gotować. Można dodać np. starte jabłko, garść bakalii, cynamon. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann. Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 1380 kJ / 327 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone - kwasy tłuszczowe wielonienasycone 4,9 g 0,8 g 2,1 g 1,8 g Węglowodany, w tym: - cukier - skrobia 62 g 1,2 g 58 g Błonnik pokarmowy 8,5 g Białko 14 g (17%*) Sól 0,01 g  *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) Składniki: 100% bezglutenowe płatki owsiane Kraj pochodzenia*: Irlandia Producent: INTENSON S.A.                   Całowanie 94 G                   05- 480 Karczew  Data przydatności do spożycia i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Dostępne w opakowaniach: 400 g * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Siemię Lniane 200g PROMOCJA - Intenson.pl
Siemię Lniane 200g PROMOCJA 2,99 zł 4,95 zł
Siemię Lniane 200g  
Ekstrakt jagód acai 4:1 100g - Intenson.pl
Ekstrakt jagód acai 4:1 100g 22,99 zł 29,99 zł
Ekstrakt jagód acai 4:1 100g Jagody Acai to wyjątkowe owoce rosnące tylko na terenach amazońskich lasów tropikalnych. Doskonale sprawdza się dla osób aktywnych fizycznie i lubiących zdrowy tryb życia. Ekstrakt 4:1 czyli 1kg ekstraktu zostało wyprodukowane z 4 kg jagód. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna/ Energy 1471 kJ/ 348 kcal Tłuszcz, w tym: / Fat of which: -kwasy tłuszczowe nasycone/ saturates 0,3 g 0,1 g Węglowodany, w tym: / Carbohydrate, of which: -cukry/ sugars 74 g   17 g Błonnik/ Fibre 14 g Białko/ Protein 4,3 g Sól/ Salt 0,8 g żelazo 8,26 mg (59%*)   Sposób użycia: Można stosować jako dodatek do koktajli, deserów lub rozpuścić w wodzie. Składniki: 80% ekstrakt z jagód acai, 20% maltodekstryna Producent:INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05-480 Karczew Polska / Poland www.intenson.pl Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.   Masa netto 100g 
Ostropest Plamisty mielony 1kg - Intenson.pl
Ostropest Plamisty mielony 1kg 19,99 zł
Ostropest Plamisty mielony (Silybum marianum) Ostropest plamisty jest źródłem białka oraz charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Ostropest plamisty mielony zawiera sylimarynę (0,53%). Sposób użycia: 1 łyżeczkę proszku zalać 1 szklanką gorącej wody i powoli ogrzać do wrzenia. Gotować łagodnie pod przykryciem ok. 5-10min. Odstawić na 15 min. a następnie przecedzić. Zaparzony płyn wypić w trzech porcjach w ciągu doby. Mielony ostropest można dodawać także do zup, potraw warzywnych, musli, produktów mlecznych (jogurtu, kefiru, twarogu), pieczywa i koktajli owocowych. Zaleca się spożycie do 2 łyżeczek ostropestu plamistego dziennie. Nie polecany dla niemowląt i małych dzieci.  Wartość odżywcza w 100g produktu / Nutritional value per 100g of the product Wartość energetyczna / Energy 1657 kJ / 402 kcal Tłuszcz, w tym / Fat, of which - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates - kwasy tłuszczowe jednonienasycone / mono-unsaturates - kwasy tłuszczowe wielonienasycone / polyunsaturates 34 g 4,8 g 6,8 g 15 g Węglowodany, w tym / Carbohydrate, of which - cukry / sugars 1,5 g 1,1 g Błonnik / Fibre 41 g Białko / Protein 20 g (40%*) Sól / Salt 0,02 g *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 Kj / 2000 kcal) Składniki: 100% mielone owoce ostropestu plamistego Ingredients: 100% ground fruits of milk thistle   Producent / Producer:        INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew Polska / Poland www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Bezglutenowe musli + Detox 200g - Intenson.pl
Bezglutenowe musli + Detox 200g 7,13 zł
Bezglutenowe musli + Detox 200g MUSLI OWSIANE DETOX Musli owsiane + detox należą do kategorii musli, które powstały poprzez połączenie płatków owsianych z owocami i ziarnami. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, który wspomaga codzienną pracę układu pokarmowego. Musli stanowi także źródło białka. W połączeniu z mlekiem lub jogurtem stanowi wyśmienity, pożywny posiłek.   Sposób użycia: Stosować jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów lub do bezpośredniego spożycia jako pożywną przekąskę.   Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 1410 kJ / 335 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g 0,9 g Węglowodany, w tym: - cukry 60 g 12 g Błonnik 11 g Białko 12 g Sól 0,7g Składniki: płatki owsiane 69%, suszone owoce 19% [rodzynki 10% (rodzynki 99,5%, olej słonecznikowy 0,5%), suszona morwa biała 6,9%, suszone jagody goji 1,7%, 0,5% jabłko liofilizowane],  ziarna 7% [słonecznik 3,4%, amarantus ekspandowany 3,4%], błonnik jabłkowy 5,1%   Kraj pochodzenia: Polska Producent: INTENSON S.A.                    Całowanie 94 G                    05- 480 Karczew                    www.intenson.pl Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Dostępne w opakowaniach: 200 g * w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu) 
Len mielony 200g - Intenson.pl Len mielony 200g - Intenson.pl
Len mielony 200g 5,99 zł
LEN MIELONY ODTŁUSZCZONY 200g (Linum flavum L.) Len jest jedną z najdłużej uprawianych rośliną jadalną. Len mielony uzyskiwany jest ze specjalnej odmiany lnu złocistego. Stanowi idealny dodatek do codziennej, zbilansowanej diety. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka. Sposób użycia: stosować jako dodatek do zup, sosów, koktajli, musli itp. Można spożywać w postaci kleiku: 1 łyżkę lnu mielonego zalać 3/4 szklanki gorącej wody. Należy odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania konsystencji kleiku. Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów, miodu, można tez posłodzić lub osolić. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann. Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1310 kJ / 312 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 11 g 1,1 g Węglowodany przyswajalne, w tym: - cukry 2,6 g 2,3 g Błonnik 42 g Białko 33 g (66%*) Sól 0,011 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Składniki: 100% len złocisty mielony odtłuszczony   Producent:      INTENSON S.A.                         Całowanie 94 G                         05-480 Karczew                         Polska                         www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed: Numer partii/ Data/ Kraj pochodzenia są podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Masa netto 200 g
Musli Superfoods Trawienie 200 g - Intenson.pl Musli Superfoods Trawienie 200 g - Intenson.pl
Musli Superfoods Trawienie 200 g 5,69 zł
Musli owsiane+trawienie to specjalnie skomponowana mieszanka zbóż (płatki owsiane) z suszonymi owocami (żurawina, jabłko) oraz dodatkiem siemienia lnianego, babki płesznik i pestek słonecznika. Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, witaminy B2 oraz stanowi źródło białka i potasu. Obecność płatków owsianych to zastrzyk energii w postaci węglowodanów złożonych, które powinny być wkomponowane w pełnowartościowe śniadanie. Uzupełnieniem mieszanki są suszone owoce, nadające musli przyjemnego, owocowego smaku.     Sposób użycia: Stosować jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów lub do bezpośredniego spożycia jako pożywną przekąskę. Przepis na deser jogurtowy z musli i owocami: Na dno szklanki wsypujemy musli (ok. 0,5 szklanki). Warstwami układamy jogurt naturalny i dowolne dokładnie umyte owoce. Deser można dosłodzić ksylitolem lub cukrem kokosowym. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 1616 kJ / 385 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 12 g 2,0 g Węglowodany, w tym: - cukry 52 g 22 g Błonnik 12 g Białko 12 g (24%*) Sól 0,02 g Potas 330 mg (17%*) Witamina B2 4,7 mg (336%*) *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Składniki: 55% płatki owsiane, 20% żurawina suszona, 10% pestki słonecznika, 7% babka płesznik, 4% jabłko liofilizowane kostka, 4% siemię lniane     Producent                             INTENSON S.A.                                                Całowanie 94 G                                                05-480 Karczew Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Kraj pochodzenia: Polska Masa netto:  200 g
Bezglutenowe musli + Chia 200g - Intenson.pl
Bezglutenowe musli + Chia 200g 7,13 zł
BEZGLUTENOWE MUSLI + CHIA Bezglutenowe musli owsiane + chia powstało z połączenia bezglutenowych płatków owsianych z suszonymi owocami oraz nasionami chia. Dzięki temu charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, który wspomaga codzienną pracę układu pokarmowego oraz stanowi źródło białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz zdrowych kości. W połączeniu z mlekiem lub jogurtem stanowi wyśmienity, pożywny posiłek zwłaszcza dla wegan i wegetarian. Sposób użycia: Stosować jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów lub do bezpośredniego spożycia jako pożywną przekąskę. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 1470 kJ / 350 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 9,6 g 1,1 g Węglowodany, w tym: - cukry 55 g 8,2 g Błonnik 11 g Białko 13 g (15%*) Sól 0,8 g  *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) Składniki: 73% bezglutenowe płatki owsiane; 13% owoce: 9% daktyle suszone w kostce (97% daktyle, 3% mąka ryżowa), 4% ananas suszony, malina liofilizowana; 5% chia; 5% nasiona słonecznika, 4% siemię lniane   Kraj pochodzenia: Polska Producent: INTENSON S.A.                   Całowanie 94 G                   05 – 480 Karczew                   www.intenson.pl
Naturalny Prebiotyk - Inulina z cykorii 150g - Intenson.pl Naturalny Prebiotyk - Inulina z cykorii - Intenson.pl
Naturalny Prebiotyk - Inulina z cykorii 150g 9,99 zł 24,99 zł
Inulina Inulina jest ważnym dla naszego organizmu prebiotykiem oraz charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest łagodnie słodka w smaku, może stanowić zamiennik cukru i tłuszczu, w celu obniżenia wartości kalorycznej produktu z jednoczesnym zachowaniem kremowej konsystencji. Sposób użycia: Stosować jako zagęstnik do zup i sosów, dodatek do ciast, pieczywa, naleśników. Jak stosować inulinę? Jako zamiennik cukru – inulina ma delikatnie słodki smak Jako zamiennik tłuszczu - inulina nadaje kremowej konsystencji tym samym redukując kaloryczność potraw 10 sposobów na wykorzystanie inuliny: Dodaj do kawy oraz herbaty. Użyj do glazurowania mięsa, ponieważ inulina nadaje przepysznej tekstury. Zjedź na śniadanie np. jako dodatek do musli. Dodaj do ulubionego smoothie. Użyj, jako zagęszczać do sosów zamiast śmietany. Posyp na sałatkę owocową. Dodaj do napojów i koktajli. Podczas pieczenia częściowo zastąp cukier inuliną – trzymasz chrupiącą skorupkę. Użyj do glazurowania warzyw z niewielkim dodatkiem masła. Dodaj do szejków proteinowych, jako zagęszczać i zamiennik cukru. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 840 kJ / 208 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany, w tym: - cukry 8 g 8 g Błonnik 89 g Białko 0 g Sól 0 g   Składniki: 100% inulina z cykori Kraj pochodzenia**: Belgia   Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05- 480 Karczew www.intenson.pl   Najlepiej spożyć przed: Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu Dostępny w opakowaniach: 150 g, 1kg   *zależy od numeru partii (aktualna wartość odżywcza podana na opakowaniu) **zależy od numeru partii (aktualny kraj pochodzenia podany na opakowaniu)
Błonnik witalny - mieszanka nasion 250g - Intenson.pl Błonnik witalny - mieszanka nasion - Intenson.pl
Błonnik witalny - mieszanka nasion 250g 11,99 zł
BŁONNIK WITALNY – mieszanka nasion Mieszanka nasion o wysokiej zawartości błonnika, który wspomaga codzienną pracę układu pokarmowego, zwiększając przy tym uczucie sytości. Sposób użycia: Produkt gotowy do spożycia po uprzednim przygotowaniu. 2-3 łyżeczki produktu zalać szklanką soku lub wody, odstawić na ok. 20 minut, następnie wypić. Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody - co najmniej 2 l płynów dziennie. Należy przyjmować 2 razy dziennie: rano i wieczorem przed posiłkiem. Nie stosować przy nadwrażliwości na którykolwiek ze składników, w stanach skurczowych lub niedrożności jelit, bólach brzucha o nieznanej przyczynie, nudnościach, wymiotach. Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann.   Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 1053 kJ/ 257 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 5,9 g <0,9 g Węglowodany, w tym: - cukry 10 g 0,6 g Błonnik 58 g Białko 12 g Sól <0,02 g   Składniki: 80% nasiona babki płesznik, 20% łupina babki jajowatej Kraj pochodzenia: Polska   Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew www.intenson.pl   Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.   Dostępne w opakowaniach: 250 g, 1000 g   ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Babka jajowata - łupiny 150g - Intenson.pl
Babka jajowata - łupiny 150g 15,99 zł
BABKA JAJOWA - ŁUPINA (Psyllium husk) Babka jajowata spożywana jest razem z posiłkami lub napojami. Dodana do posiłków w postaci łusek zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami. W diecie wzbogaconej o babkę jajowatą niezbędne jest przyjmowanie dużej ilości płynów, co najmniej 2 litry płynu dziennie. Sposób użycia:  Produkt przeznaczony do spożycia po uprzednim przygotowaniu: 1 łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody, odstawić na ok. 20 minut. Tak przygotowany napar wypić. Można również stosować do zagęszczania potraw. Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2 litry płynu. Należy przyjmować 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Można mieszać z babką płesznik w proporcjach babka jajowata 20%, babka płesznik 80%. Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Nie stosować u osób, które wcześniej przeszły operacje jelit lub mają anomalia anatomiczne, niedrożność jelit. Najnowsze odkrycie: większe spożycie błonnika zmniejsza ryzyko chorób serca i raka! Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Otago w Nowej Zelandii wykazały bezpośredni związek pomiędzy większym spożyciem błonnika a redukcją ryzyka wystąpienia chorób serca, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Systematyczne prowadzone badania przez prawie 40 lat wykazały, że u pacjentów z dietą bogatą w błonnik w porównaniu z tymi, którzy błonnika spożywali najmniej, ryzyko śmierci i chorób związanych z chorobą wieńcową, zawałem, cukrzycą typu 2 i rakiem jelita grubego spadło aż o 15-30%. Te badania będą wykorzystane przez Światową Organizację Zdrowia do wydania nowych rekomendacji w kwestii spożycia błonnika. 25 gramów błonnika Autor badania, Dr Andrew Reynolds jest zdania, że rezultaty wskazują na konieczność włączenia większej ilości błonnika do diety. „Nasze badanie pokazało, że powinniśmy spożywać co najmniej 25 do 29 gramów błonnika dziennie, jednak większość z nas konsumuje mniej niż 20 gramów” – wyjaśnia dr Reynolds. Współautor badania profesor Jim Mann potwierdza, że wyniki badań są przełomowe. „Te badania są istotne, ponieważ w opinii publicznej wciąż jest kilka niejasności w kwestii tego, jak wybierać nasze posiłki i jaki wpływ mają nasze wybory na ryzyko wystąpienia pewnych chorób. Wszyscy zdawaliśmy sobie sprawę, że błonnik ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, ale teraz mamy na to twarde dowody.” Przełomowe badania Analiza obejmowała 58 badań klinicznych oraz 185 badań z całego świata, które traktują o wpływie błonnika, pełnowartościowej żywności oraz indeksie glikemicznym. Profesor Mann uważa, że badanie te jest unikalne, ponieważ przeanalizowało szereg indykatorów oraz przebiegów chorób. Poprzednie badania uwzględniały tylko jeden czynnik i niewielką liczbę chorób. Badania wykazały, że osoby, które zwiększyły ilość błonnika w diecie miały niższą wagę ciała oraz poziom cholesterolu. „Okazało się, że wysokobłonnikowa dieta ma ogromny wpływ na ochronę organizmu przeciwko chorobom serca, cukrzycy oraz rakowi” – wyjaśnia profesor Mann. Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 733 kJ / 183 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone <0,5 g <0,1 g Węglowodany, w tym: - cukry 0,9 g 0,6 g Błonnik 86 g Białko 1,1 g Sól 0,05 g Składniki: 100% babka jajowata łupina Kraj pochodzenia*: Indie Producent: INTENSON S.A                   05 - 480 Karczew                                                Całowanie 94 G Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym, zacienionym miejscu. Chronić od zapachów obcych.  Dostępne w opakowaniach: 150 g * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Nasiona Chia - Szałwia Hiszpańska 250g - Intenson.pl
Nasiona Chia - Szałwia Hiszpańska 250g 14,99 zł
CHIA Nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L) Chia, znana także jako szałwia hiszpańska, jest źródłem białka, ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz wielu składników mineralnych i witamin.   Sposób użycia: Można spożywać bezpośrednio jako dodatek do sałatek, owsianki, musli, koktajli, ugotowanych kasz, ziemniaków, jako posypka do warzyw. Zmielone nasiona można łączyć z mąką np. do wypieku ciast i chleba oraz do przygotowywania zup i naleśników. Dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczek). Nasiona szałwii hiszpańskiej mogą być stosowane w produktach piekarskich w ilości maksymalnie 10%. Przepis na pudding z nasion chia z mango: Zmiksuj szklankę mleka roślinnego (np. migdałowego) z 1 łyżką miodu. Następnie wsyp do miski 0,25 szklanki nasion chia i zalej miksem mlecznym. Zakryj folią i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia obierz mango, wytnij pestkę i rozetrzyj w blenderze. Otrzymane puree przełóż na otrzymany pudding. Udekoruj deser ulubionymi owocami. Deser można dosłodzić ksylitolem lub cukrem kokosowym. Do czego wykorzystać nasiona chia? 10 sposobów 1. Nasiona chia doskonale sprawdzą się jako substytut jaka w wegańskich przepisach. „Jajko” z nasion chia w jednym prostym kroku! 1 łyżka nasion chia na 2,5 łyżki wody. Ze względu na swoją konsystencję idealnie nadają się jako zagęszczać do zup i sosów. Do zrobienia pysznych i szybkich w wykonaniu chia puddingów. Wymieszane z wodą z cytryną jako energetyczny booster. Dodane do ulubionego smoothie, aby zwiększyć jego wartość odżywczą o cenne kwasy Omega. Z nasion chia można wykonać niskokaloryczny dżem. Do posypania musli czy sałatek. Jeśli nie lubisz konsystencji nasion chia możesz zmielić je w młynku do kawy i taki proszek dodawać do smoothie czy koktajlów. Do wszelkiego rodzaju wypieków, w tym również chleba. Nasiona chia zasadzone jak rzeżucha wykiełkują, a kiełki chia urozmaicą każdą sałatkę, czy kanapkę.  Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 1864 kJ / 452 kcal Tłuszcz, w tym:  - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone  - kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: - kwasy omega-3 33 g 3,3 g 2,2 g 27 g   18 g (3000%*) Węglowodany, w tym: - cukry 0,5 g <0,1 g Błonnik 33 g Białko 23 g Sól 0,13 g Wapń 543 mg (68%*) Żelazo 7,72 mg (55%*) Magnez 337 mg (90%*) Cynk 6,06 mg (61%*) Kwas foliowy 49 µg (24%*)   *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) Składniki: 100% nasiona szałwii hiszpańskiej Kraj pochodzenia*: Boliwia, Meksyk, Argentyna, Peru   Producent:  INTENSON EUROPE SP. Z O.O Całowanie 94 G 05- 480 Karczew www.intenson.pl   Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu.  Produkt należy przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od zapachów obcych i promieni słonecznych.  * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)