Witamina C - proszek 150g - Intenson.pl Witamina C - proszek 150g - Intenson.pl

Witamina C - proszek 150g

17,99 zł
Najbardziej skoncentrowana forma witaminy C w proszku Bardzo drobno zmielona, dzięki czemu doskonale się rozpuszcza. nie zawiera metali ciężkich Niezależne laboratorium potwierdziło czystość mikrobiologiczną naszego produktu. Pakowana w nowoczesnym zakładzie spełniającym standardy IFS    Witamina C to suplement diety wspierający wiele kluczowych funkcji życiowych. Nazwana jest ,,siłą odporności", gdyż pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Ponadto przyczynia sie do zmniejszenia uczucia zmęczenia, więc jest polecana do stosowania zaraz po intensywnym treningu fizycznym, jak również po wysiłku umysłowym. Witamina C wspomaga produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości oraz zębów i dziąseł.       Witamina C – potężne narzędzie do walki ze starzeniem Typ skóry określany, jako „normalny” zawiera duże stężenie witaminy C i to jest stan wyjściowy do którego zawsze powinniśmy dążyć. Zaopatrywanie organizm w odpowiednią ilość witaminy C jest kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania skóry – największego organu naszego organizmu. To właśnie witamina C wspiera istotne funkcje skóry tj. stymulacja syntezy kolagenu i ochrona przed negatywnym wpływem środowiska m.in. promieniami UV, czy zanieczyszczeniami. Skoro więc skóra działa niczym nasza bariera ochronna to wspieranie jej w pełnieniu swojej funkcji powinno być częścią naszej codziennej rutyny. Wróg wolnych rodników Niedobór witaminy C w naszym organizmie objawia się m.in. w szorstkiej skórze, krwawiących dziąsłach, czy długo gojących się ranach. To wiemy z lekcji biologii, natomiast badania wykazały, że obniżony poziom witaminy C występuje także w skórze z widocznymi objawami starzenia oraz w tej, która została dotknięta fotostarzeniem, czyli negatywnymi skutkami promieniowania słonecznego. I chociaż przyczyny tego stanu rzeczy nie zostały zbadane, domniemywa się, że zmniejszony poziom witaminy C wpływa na postępowanie starzenia skóry. Wiadomo, że witamina C jest silnym antyutleniaczem, czyli pomaga naszemu organizmowi w walce z wolnymi rodnikami, które jak wiadomo przyczyniają się do przedwczesnego starzenia skóry. Badania dowodzą, że prawidłowo stosowane filtry przeciwsłoneczne blokują tylko 55% wolnych rodników powstających na skutek promieniowania UVA, które uważa się za jeden z głównych czynników wpływających na starzenie się skóry. Najlepszy katalizator syntezy kolagenu Witamina C jest niezbędna do syntezy kolagenu na każdym etapie jego produkcji. Co więcej, naukowcy sugerują, że spadek w ilości wytwarzanego kolagenu, który postępuje z wiekiem można zatrzymać właśnie za pomocą witaminy C. Uważana jest ona za jedną z najbardziej efektywnych metod pobudzania produkcji kolagenu. Wystarczy dostarczyć jej odpowiednią ilość. Badania wykazały również, że długotrwałe działanie witaminy C na komórki tkanki łącznej może zwiększyć syntezę kolagenu nawet ośmiokrotnie. Witamina C ma również wpływ na biosyntezę elastyny. W przeprowadzonych badaniach wykazano, że witamina C może hamować syntezę elastyny przez fibroblasty. Co to oznacza w praktyce? Pomoc w redukcji nagromadzonej elastyny, która jest charakterystyczna dla starzejącej się skory pod wpływem promieni słonecznych.   Sposób użycia 1 raz dziennie jedną płaską miarkę rozpuścić w szklance wody lub soku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Stosować ostrożnie u osób, które mają skłonność do tworzenia się kamieni nerkowych lub borykają się z kamicą nerkową. Porcja dzienna: 1g (jedna płaska miarka). Składniki 100% witamina C ( kwas L-askorbinowy) Przechowywanie Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Erytrytol 5 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol 5 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal - Intenson.pl

Erytrytol 5 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal

232,70 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Erytrytol 1kg - słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol 1kg - słodzik 0 kcal - Intenson.pl

Erytrytol 1kg - słodzik 0 kcal

48,99 zł
Naturalny erytrytol, 1kg   Erytrytol naturalny ze sklepu Intenson - co to jest za produkt?   Naturalna wersja erytrytolu w ilości 1000g (1kg) ze sklepu Intenson to zdrowa alternatywa dla standardowego cukru i niekaloryczny słodzik. Niepoprawnie prowadzony styl większości osób, uwzględniający nadmiar cukru, prowadzi do wielu zaburzeń i chorób metabolicznych. Oznacza to, że nie powinno się spożywać większej ilości cukru. Jeśli jednak ktoś pragnie zachować słodki smak w swojej diecie i jednocześnie czerpać z tego korzyści zdrowotne, zdecydowanie świetną alternatywą jest naturalny erytrytol, czyli alkohol polihydroksylowy o wysokiej sile słodzącej i ciekawych właściwościach prozdrowotnych. Stanowi on idealny dodatek do słodkich przekąsek i wypieków.     Naturalny erytrytol Intenson - skład produktu   Jedynym składnikiem naszego produktu jest naturalny erytrytol.   Co wyróżnia nasz naturalny erytrytol? Cechy, zalety   Produkt z naszego sklepu online, czyli erytrytol w formie naturalnej to czysty produkt bez dodatkowych wzmacniaczy. Charakteryzuje go zerowy indeks glikemiczny oraz skrajnie mały ładunek kaloryczny. Oznacza to, że erytrytol naturalny jest w pełni bezpiecznym produktem dla cukrzyków i dla osób z zaburzeniami w gospodarce węglowodanowej.      Erytrytol naturalny ze sklepu Intenson - właściwości, jak działa, na co pomaga?   Erytrytol stanowi odmianę słodzika, która posiada 75% siły słodzącej sacharozy, czyli naszego powszechnie znanego cukru stołowego. Stanowi on nie tylko doskonałą alternatywę dla cukru, o mniejszej zawartości kalorii i zerowym indeksie glikemicznym, ale także korzystnie wpływa na zdrowie.   Właściwości naturalnego erytrytolu:   nie powoduje wzdęć i biegunek, pomaga w regulacji perystaltyki jelit (zaparcia), nie podnosi poziomu cukru we krwi, nie posiada kalorii, nie prowadzi do przybierania na wadze, ponieważ organizm ludzki go wydala i nie metabolizuje, chroni zęby przed rozwojem próchnicy, działa antybakteryjnie, posiada lekkie właściwości antyzapalne.     Erytrytol w formie naturalnej do doskonały kompan w codziennej diecie, w której dostarcza on słodkich wrażeń organoleptycznych, a przy okazji nie tuczy i nie powoduje zaburzeń żołądkowo-jelitowych.    Erytrytol Intenson - wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Jakie są przeciwwskazania do stosowania naturalnego erytrolu?   Osobami, które nie powinny korzystać z erytrytolu naturalnego są te cierpiące na stany hipoglikemiczne oraz osoby z nadwrażliwością na działanie erytrytolu.   Jak stosować erytrytol naturalny? Dawkowanie, dzienne spożycie Sposób użycia naturalnego erytrytolu może być bardzo uniwersalny. Może on być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy. Warto pamiętać, że jest bardzo bezpieczny w stosowaniu produkt. Uważa się, że jego dzienne dawki mogą wynosić nawet 50 g, należy jednak indywidualnie ustalić swój próg spożycia.   Erytrytol naturalny Intenson - przechowywanie Produkt należy przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.   Efekty stosowania naturalnego erytrytolu, z naszego sklepu. Kiedy można spodziewać się efektów? Efekty stosowana erytrytolu są natychmiastowe. Dostarcza on smaku słodkiego i jednocześnie przynosi korzyści zdrowotne, które stanowią idealną pomoc dla prawidłowo zbilansowanej diety.   Erytrytol naturalny 1kg - certyfikaty Oprócz faktu, że nasz produkt jest czysty i wolny od alergenów i substancji dodatkowych, posiada także certyfikaty jakości w postaci HACCP, GMP i GHP.   Co jeszcze warto kupić oprócz naturalnego erytrytolu ze sklepu Intenson? Naturalne słodziki to doskonała pomoc w utrzymaniu zdrowych nawyków żywieniowych i dobrego samopoczucia. Można te efekty jeszcze bardziej wspomóc, dzięki innym słodzikom ze sklepu Intenson. Warto rozważyć ksylitol Danisco firmy fińskiej oraz ekologiczny cukier kokosowy.   Dodatkowe informacje o erytrytolu naturalnym ze sklepu Intenson Dostępny w opakowaniach: 250 g, 500 g, 1000 g Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Masa netto: 1000 g Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Dane producenta: Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05 - 480 Karczew   Bibliografia Regnat K, Mach RL, Mach-Aigner AR. Erythritol as sweetener-wherefrom and whereto? Appl Microbiol Biotechnol. 2018 Jan;102(2):587-595. den Hartog GJ, Boots AW, Adam-Perrot A, Brouns F, Verkooijen IW, Weseler AR, Haenen GR, Bast A. Erythritol is a sweet antioxidant. Nutrition. 2010 Apr;26(4):449-58.   FAQ: 1. Czy naturalny erytrytol można stosować w trakcie ciąży? Nie wykazano negatywnych skutków ubocznych przy stosowaniu erytrytolu w tym stanie fizjologicznym. Z uwagi jednak na powagę tego stanu, warto uprzednio skonsultować się dietetykiem lub lekarzem.   2. Czy naturalną formę erytrytolu można łączyć z innymi słodzikami? Nie poleca się takiego zabiegu. Słodzik pochodzący z jednego źródła, może powodować nieprzewidziane objawy żołądkowe, warto pozostać przy jednym źródle  substancji słodzącej w konkretnym posiłku. Co nie ogranicza stosowania słodzików w zakresie pojedynczej formy takiego produktu w innym posiłku.   3. Czy erytrytol naturalny można stosować przy insulinooporności lub cukrzycy? Można. Naturalna postać erytrytolu nie posiada kalorii i ma zerowy indeks glikemiczny, co oznacza, że jest to produkt bezpieczny dla tych grup konsumentów.   4. Jaka jest termin przydatności naturalnego erytrytolu? Termin przydatności suplementu/produktu do spożycia, zawsze widnieje na etykiecie zakupionego produktu. W znacznej większości przypadków jest to czas kilku miesięcy, nawet ponad pół roku.   5. Czy erytrytol naturalny można łączyć z lekami? Słodzik jest głównie wykorzystywany jako dodatek do dań. Jeśli dany lek lepiej przyswaja się z posiłkiem, niezależnie od jego stopnia słodyczy, można bez problemów stosować erytrytol w naturalnej formie. Jeśli jednak lek gorzej się wchłania przy posiłku, warto również zrezygnować wtedy z łączenia go z naturalnym erytrytolem.
Kisiel kids z tapioki truskawkowy 30g - Intenson.pl Kisiel kids z tapioki truskawkowy 30g - Intenson.pl

Kisiel kids z tapioki truskawkowy 30g

z 2,99 zł
Kisiel kids z tapioki truskawkowy 30g Kisiel KIDS truskawkowy to naturalny, pyszny i zdrowy deser na bazie mąki z tapioki, która jest źródłem wartościowej energii. Kisiel ma delikatny, truskawkowy smak oraz zawiera najcenniejsze z superfoods -  jagody goji, acai, które są źródłem antyoksydantów i chronią komórki przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Kisiel został wzbogacony witaminą C. z jagodami goji  z jagodami Acai z witaminą C Co wyróżnia Kisiel KIDS? jest naturalny ma pyszny smak jest z dodatkiem superfoods nie zawiera białego cukru jest na bazie tapioki z dodatkiem witaminy C Sposób użycia: Zawartość torebki wsypać do kubka, zalać ok. 175 ml wody, intensywnie mieszać przez minutę.    Kisiel KIDS z TAPIOKI - naturalny deser z superfoods Kisiele KIDS to naturalna odsłona popularnego deseru. Ma prosty skład, bez żadnych sztucznych dodatków, a ponadto pyszny smak. Skomponowany na bazie tapioki, która jest źródłem wartościowej energii w dwóch wersjach smakowych – truskawkowym i ananasowym z dodatkiem cennych superfoods. W kisielu truskawkowym znajdziemy jagody goji oraz ekstrakt z jagód acai o właściwościach antyutleniających, a w ananasowym baobab, który wyróżnia się dużą zawartością witaminy C. Kisiel nie zawiera białego cukru, a swoją słodycz zawdzięcza cukrowi trzcinowemu. Dodatkowo został wzbogacony witaminą C, która wspiera układ odpornościowy, więc jest doskonałą propozycją na sezon jesienny.   Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany, skrobia tapiokowa 30,7%, suszone jagody goji 4%, naturalny aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, kwas L-askorbinowy (witamina C) 0,6%, liofilizowana truskawka 0,8%, acai ekstrakt 4:1 0,3%. Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Tabela wartości odżywczych Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 54 kcal / 228 kJ Tłuszcz, w tym: 0 g - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany, w tym: 13 g - cukry 9,2 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól <0,01 g Witamina C 88 mg Kraj pochodzenia: Polska
Witamina C - proszek 1kg - Intenson.pl

Witamina C - proszek 1kg

49,99 zł
Najbardziej skoncentrowana forma witaminy C w proszku Bardzo drobno zmielona, dzięki czemu doskonale się rozpuszcza. nie zawiera metali ciężkich Niezależne laboratorium potwierdziło czystość mikrobiologiczną naszego produktu. Pakowana w nowoczesnym zakładzie spełniającym standardy IFS    Witamina C to suplement diety wspierający wiele kluczowych funkcji życiowych. Nazwana jest ,,siłą odporności", gdyż pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Ponadto przyczynia sie do zmniejszenia uczucia zmęczenia, więc jest polecana do stosowania zaraz po intensywnym treningu fizycznym, jak również po wysiłku umysłowym. Witamina C wspomaga produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości oraz zębów i dziąseł.   Witamina C – potężne narzędzie do walki ze starzeniem Typ skóry określany, jako „normalny” zawiera duże stężenie witaminy C i to jest stan wyjściowy do którego zawsze powinniśmy dążyć. Zaopatrywanie organizm w odpowiednią ilość witaminy C jest kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania skóry – największego organu naszego organizmu. To właśnie witamina C wspiera istotne funkcje skóry tj. stymulacja syntezy kolagenu i ochrona przed negatywnym wpływem środowiska m.in. promieniami UV, czy zanieczyszczeniami. Skoro więc skóra działa niczym nasza bariera ochronna to wspieranie jej w pełnieniu swojej funkcji powinno być częścią naszej codziennej rutyny. Wróg wolnych rodników Niedobór witaminy C w naszym organizmie objawia się m.in. w szorstkiej skórze, krwawiących dziąsłach, czy długo gojących się ranach. To wiemy z lekcji biologii, natomiast badania wykazały, że obniżony poziom witaminy C występuje także w skórze z widocznymi objawami starzenia oraz w tej, która została dotknięta fotostarzeniem, czyli negatywnymi skutkami promieniowania słonecznego. I chociaż przyczyny tego stanu rzeczy nie zostały zbadane, domniemywa się, że zmniejszony poziom witaminy C wpływa na postępowanie starzenia skóry. Wiadomo, że witamina C jest silnym antyutleniaczem, czyli pomaga naszemu organizmowi w walce z wolnymi rodnikami, które jak wiadomo przyczyniają się do przedwczesnego starzenia skóry. Badania dowodzą, że prawidłowo stosowane filtry przeciwsłoneczne blokują tylko 55% wolnych rodników powstających na skutek promieniowania UVA, które uważa się za jeden z głównych czynników wpływających na starzenie się skóry. Najlepszy katalizator syntezy kolagenu Witamina C jest niezbędna do syntezy kolagenu na każdym etapie jego produkcji. Co więcej, naukowcy sugerują, że spadek w ilości wytwarzanego kolagenu, który postępuje z wiekiem można zatrzymać właśnie za pomocą witaminy C. Uważana jest ona za jedną z najbardziej efektywnych metod pobudzania produkcji kolagenu. Wystarczy dostarczyć jej odpowiednią ilość. Badania wykazały również, że długotrwałe działanie witaminy C na komórki tkanki łącznej może zwiększyć syntezę kolagenu nawet ośmiokrotnie. Witamina C ma również wpływ na biosyntezę elastyny. W przeprowadzonych badaniach wykazano, że witamina C może hamować syntezę elastyny przez fibroblasty. Co to oznacza w praktyce? Pomoc w redukcji nagromadzonej elastyny, która jest charakterystyczna dla starzejącej się skory pod wpływem promieni słonecznych.   Sposób użycia 1 raz dziennie jedną płaską miarkę rozpuścić w szklance wody lub soku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Stosować ostrożnie u osób, które mają skłonność do tworzenia się kamieni nerkowych lub borykają się z kamicą nerkową. Porcja dzienna: 1g (jedna płaska miarka). Składniki 100% witamina C ( kwas L-askorbinowy) Przechowywanie Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Tapioka - kulki 150g

Tapioka - kulki 150g

7,34 zł
Tapioka - perły Tapioka jest pozyskiwana z bulw manioku jadalnego – egzotycznego krzewu. Stanowi ona główny składnik diety w Azji i Ameryce Południowej. Składa się głównie z węglowodanów, a także znikomej ilości białka i tłuszczu. Jest idealna dla osób z dolegliwościami układu pokarmowego lub na diecie lekkostrawnej. Tapiokę można stosować jako dodatek do zup, sosów, składnik deserów, budyniów czy puddingu. Składniki: tapioka perły (98 % skrobia z manioku, 2 % woda). Produkt zawiera naturalnie występujący w przyrodzie dwutlenek siarki SO2. Sposób przygotowania: tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku około 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając. Najlepiej spożyć przed: numer partii, data minimalnej trwałości i kraj pochodzenia znajdują się poniżej na opakowaniu. Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Wartość odżywcza na 100g %RWS* Wartość energetyczna: 1487 kJ / 354 kcal   Tłuszcz, w tym: 0,1 g   - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g   Węglowodany, w tym: 87,8 g 33,8 % - cukry 3,3 g   Błonnik: 0,9 g   Białko 0,2 g   Sól 0,003 g   *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)   Producent INTENSON S A                                                                            Całowanie 94G                                                                                             05 – 480 Karczew                                                                                                                www.intenson.pl                         Masa netto 150 g                                                                             
Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g - Intenson.pl Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g - Intenson.pl

Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g

z 2,99 zł
Kisiel kids z tapioki o smaku ananasowym 30g Kisiel KIDS ananasowy to naturalny, pyszny i zdrowy deser na bazie mąki z tapioki, która jest źródłem wartościowej energii. Kisiel ma delikatny, ananasowy smak oraz zawiera najcenniejsze z superfoods - baobab oraz kurkumę, które są źródłem antyoksydantów i chronią komórki przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Kisiel został wzbogacony witaminą C. z Bio Baobabem z Kurkumą z witaminą C Co wyróżnia Kisiel KIDS? jest naturalny ma pyszny smak jest z dodatkiem superfoods nie zawiera białego cukru jest na bazie tapioki z dodatkiem witaminy C Kisiel KIDS z TAPIOKI - naturalny deser z superfoods Kisiele KIDS to naturalna odsłona popularnego deseru. Ma prosty skład, bez żadnych sztucznych dodatków, a ponadto pyszny smak. Skomponowany na bazie tapioki, która jest źródłem wartościowej energii w dwóch wersjach smakowych – truskawkowym i ananasowym z dodatkiem cennych superfoods. W kisielu truskawkowym znajdziemy jagody goji oraz ekstrakt z jagód acai o właściwościach antyutleniających, a w ananasowym baobab, który wyróżnia się dużą zawartością witaminy C. Kisiel nie zawiera białego cukru, a swoją słodycz zawdzięcza cukrowi trzcinowemu. Dodatkowo został wzbogacony witaminą C, która wspiera układ odpornościowy, więc jest doskonałą propozycją na sezon jesienny. Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany, skrobia tapiokowa 31%, sproszkowany owoc baobabu 3%, naturalny aromat ananasowy 1,9%, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, kwas L-askorbinowy (witamina C ) 0,6%, kurkuma. Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Tabela wartości odżywczych Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 53 kcal / 225 kJ Tłuszcz, w tym: 0 g - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany, w tym: 13 g - cukry 9,2 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól <0,01 g Witamina C 89 mg
Nasiona chia - szałwia hiszpańska 250g - Intenson.pl

Nasiona chia - szałwia hiszpańska 250g

14,59 zł
CHIA Nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L) Chia, znana także jako szałwia hiszpańska, jest źródłem białka, ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz wielu składników mineralnych i witamin.   Sposób użycia: Można spożywać bezpośrednio jako dodatek do sałatek, owsianki, musli, koktajli, ugotowanych kasz, ziemniaków, jako posypka do warzyw. Zmielone nasiona można łączyć z mąką np. do wypieku ciast i chleba oraz do przygotowywania zup i naleśników. Dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczek). Nasiona szałwii hiszpańskiej mogą być stosowane w produktach piekarskich w ilości maksymalnie 10%. Przepis na pudding z nasion chia z mango: Zmiksuj szklankę mleka roślinnego (np. migdałowego) z 1 łyżką miodu. Następnie wsyp do miski 0,25 szklanki nasion chia i zalej miksem mlecznym. Zakryj folią i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia obierz mango, wytnij pestkę i rozetrzyj w blenderze. Otrzymane puree przełóż na otrzymany pudding. Udekoruj deser ulubionymi owocami. Deser można dosłodzić ksylitolem lub cukrem kokosowym. Do czego wykorzystać nasiona chia? 10 sposobów 1. Nasiona chia doskonale sprawdzą się jako substytut jaka w wegańskich przepisach. „Jajko” z nasion chia w jednym prostym kroku! 1 łyżka nasion chia na 2,5 łyżki wody. Ze względu na swoją konsystencję idealnie nadają się jako zagęszczać do zup i sosów. Do zrobienia pysznych i szybkich w wykonaniu chia puddingów. Wymieszane z wodą z cytryną jako energetyczny booster. Dodane do ulubionego smoothie, aby zwiększyć jego wartość odżywczą o cenne kwasy Omega. Z nasion chia można wykonać niskokaloryczny dżem. Do posypania musli czy sałatek. Jeśli nie lubisz konsystencji nasion chia możesz zmielić je w młynku do kawy i taki proszek dodawać do smoothie czy koktajlów. Do wszelkiego rodzaju wypieków, w tym również chleba. Nasiona chia zasadzone jak rzeżucha wykiełkują, a kiełki chia urozmaicą każdą sałatkę, czy kanapkę.  Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 1864 kJ / 452 kcal Tłuszcz, w tym:  - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone  - kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: - kwasy omega-3 33 g 3,3 g 2,2 g 27 g   18 g (3000%*) Węglowodany, w tym: - cukry 0,5 g <0,1 g Błonnik 33 g Białko 23 g Sól 0,13 g Wapń 543 mg (68%*) Żelazo 7,72 mg (55%*) Magnez 337 mg (90%*) Cynk 6,06 mg (61%*) Kwas foliowy 49 µg (24%*)   *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) Składniki: 100% nasiona szałwii hiszpańskiej Kraj pochodzenia*: Boliwia, Meksyk, Argentyna, Peru   Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05- 480 Karczew www.intenson.pl   Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu.  Produkt należy przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od zapachów obcych i promieni słonecznych.  * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Ksylitol 1kg - Intenson.pl Ksylitol 1kg - Intenson.pl

Ksylitol 1kg

33,99 zł
KSYLITOL Co to jest ksylitol? Ksylitol - (zwany też xylitol) jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii. Ksylitol jest naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, takich jak żółte śliwki, truskawki, maliny, kalafior, sałata oraz szpinak. Stąd, zawsze był obecny w ludzkiej diecie.  Wytwarza się go z kolb kukurydzy. Jest to zdrowa alternatywa dla białego cukru, zawierająca 40% mniej kalorii, może być stosowany przez diabetyków. Dodatkowo ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu glukozy i stężenia insuliny we krwi. Sposób użycia: Ksylitol powinno się wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Stosować jako zamiennik białego cukru. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od 1 łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Przepyszne pancake na bazie mąki migdałowej Składniki: 1 szklanka mąki migdałowej 2 jajka ¼ szklanki wody 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Zmiksuj wszystkie składniki razem. TIP: Jeśli chcesz, aby Twoje pancake zawierały dużą ilość białka zjedz je z niesłodzonym masłem migdałowym bądź orzechowym. Zastąp syrop klonowy niskokalorycznym syropem z ksylitolu Przepis na syrop na bazie ksylitolu Sposób przygotowania: Gotuj wodę oraz ksylitol w proporcji 1:1 cały czas mieszając dopóki kryształki się nie rozpuszczą (nie dopuszczaj do wrzenia). Schłódź i przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.   Składniki: 100% ksylitolu Kraj pochodzenia: Chiny Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła. Dostępne w opakowaniach: 250g, 500g, 1000g
Erytrytol 500g - słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol 500g - słodzik 0 kcal - Intenson.pl

Erytrytol 500g - słodzik 0 kcal

27,99 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Erytrytol 3 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol 3 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal - Intenson.pl

Erytrytol 3 x 1kg - naturalny słodzik 0 kcal

139,62 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Erytrytol 250g - słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol 250g - słodzik 0 kcal - Intenson.pl

Erytrytol 250g - słodzik 0 kcal

15,59 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Ksylitol 3 x 1kg - Intenson.pl Ksylitol 3 x 1kg - Intenson.pl

Ksylitol 3 x 1kg

119,97 zł
KSYLITOL Co to jest ksylitol? Ksylitol - (zwany też xylitol) jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii. Ksylitol jest naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, takich jak żółte śliwki, truskawki, maliny, kalafior, sałata oraz szpinak. Stąd, zawsze był obecny w ludzkiej diecie.  Wytwarza się go z kolb kukurydzy. Jest to zdrowa alternatywa dla białego cukru, zawierająca 40% mniej kalorii, może być stosowany przez diabetyków. Dodatkowo ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu glukozy i stężenia insuliny we krwi. Sposób użycia: Ksylitol powinno się wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Stosować jako zamiennik białego cukru. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od 1 łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Przepyszne pancake na bazie mąki migdałowej Składniki: 1 szklanka mąki migdałowej 2 jajka ¼ szklanki wody 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Zmiksuj wszystkie składniki razem. TIP: Jeśli chcesz, aby Twoje pancake zawierały dużą ilość białka zjedz je z niesłodzonym masłem migdałowym bądź orzechowym. Zastąp syrop klonowy niskokalorycznym syropem z ksylitolu Przepis na syrop na bazie ksylitolu Sposób przygotowania: Gotuj wodę oraz ksylitol w proporcji 1:1 cały czas mieszając dopóki kryształki się nie rozpuszczą (nie dopuszczaj do wrzenia). Schłódź i przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.   Składniki: 100% ksylitolu Kraj pochodzenia: Chiny Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła. Dostępne w opakowaniach: 250g, 500g, 1000g
Ksylitol Danisco (FINLANDIA) 1kg - Intenson.pl Ksylitol Danisco (FINLANDIA) 1kg - Intenson.pl

Ksylitol Danisco (FINLANDIA) 1kg

56,99 zł
Ksylitol Danisco, Finlandia  - 1000 g   Ksylitol Finlandia ze sklepu Intenson - co to jest za produkt?   Ksylitol fiński Danisco to naturalny słodzik i alternatywna wersja dla cukru stołowego, czyli sacharozy. Ksylitol Finlandia jest alkoholem polihydroksylowym, który posiada podobną siłę słodzącą do klasycznej wersji cukru i jednocześnie wywołuje właściwości zdrowotne dla organizmu.   Stosowanie takiej alternatywy dla cukru, pozwala na zachowania słodkiego smaku w codziennej diecie z jednoczesnym prozdrowotnym efektem. Dzięki temu możliwe jest zachowanie normalnych nawyków zdrowotnych bez udziwnień i skrajnego głodzenia oraz eliminacji różnych produktów spożywczych. Ksylitol Danisco jest idealnym dodatkiem do przekąsek i słodkich potraw.     Ksylitol Danisco ze sklepu Intenson - skład produktu   W skład naszego produktu wchodzi jedynie ksylitol, czyli naturalny cukier brzozowy. Stanowi on 100% wartości produktu.     Co wyróżnia ksylitol Finlandia? Cechy, zalety   Wyróżnikami naszego produktu jest czysty i sprawdzony skład ksylitolu. Nie zawiera on dodatkowych substancji i jest w pełni naturalny. Ksylitol Danisco posiada zdecydowanie niższy indeks glikemiczny niż cukier stołowy. IG ksylitolu Finlandia wynosi to 8 punktów, kiedy cukier stołowy posiada wartość 70!   Kolejnym wyróżnikiem jest cena ksylitolu Danisco. Na 1000 gramów tego produktu, wystarczy przeznaczyć 57,99 zł.     Ksylitol Finlandia ze sklepu Intenson - właściwości, jak działa, na co pomaga?   Ksylitol jest alternatywną wersją substancji słodzącej, która doskonale uzupełnia smak słodki w codziennej diecie. Dzięki temu możliwe jest stopniowe odstawianie cukru i korzystanie z właściwości zdrowotnych ksylitolu Danisco.   Właściwości ksylitolu Danisco Finlandia:   jest bezpieczny dla cukrzyków i osób z insulinoopornością, pozwala na skuteczniejsze odchudzanie, dzięki mniejszej ilości kalorii niż cukier, nie podnosi poziomu glukozy we krwi, chroni zęby przed paradontozą, działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i antywirusowo, chroni dziąsła przed zapaleniem, pomaga w redukcji zaparć.   Ksylitol Danisco, podobnie jak inne słodziki dostępne na stronie sklepu Intenson, stanowią doskonałą słodką alternatywę dla cukru i pozwalają na utrzymanie zdrowych nawyków żywieniowych, zapobiegając tym samym tyciu.   Jakie są przeciwwskazania do stosowania ksylitolu Finlandia?   Ksylitol jest alkoholem polihydroksylowym, który stanowi element FODMAP, czyli produktów wysoko fermentujących. Oznacza to, że nie mogą z niego korzystać osoby z zespołem jelita drażliwego i osoby z nadwrażliwością na ksylitol.     Jak stosować fiński ksylitol Danisco? Dawkowanie, dzienne spożycie   Sposób użycia ksylitolu Finlandia powinien wygląd w sposób następujący. Ksylitol powinno się wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Stosować jako zamiennik białego cukru. Ksylitol należy wprowadzać  do diety stopniowo (zaczynając od 1 łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.   Ksylitol Danisco Finlandia od Intenson - przechowywanie Produkt przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła słonecznego.   Efekty stosowania ksylitolu Danisco, z naszego sklepu. Kiedy można spodziewać się efektów? Cena ksylitolu Danisco zdecydowanie zachęca do jego stosowania. Podobnie jest z efektami, które pojawiają się natychmiastowo. Ksylitol jest alternatywnym zamiennikiem cukru, co oznacza, że z jego organoleptycznych wartości można skorzystać od razu. Na jego właściwości prozdrowotne warto odczekać do około 1 tygodnia stosowania.   Ksylitol Danisco (Finlandia) 1000 g - certyfikaty Oprócz faktu, że nasz produkt jest czysty i wolny od alergenów i substancji dodatkowych, posiada także certyfikaty jakości w postaci HACCP, GMP i GHP.   Co jeszcze warto kupić oprócz ksylitolu Danisco ze sklepu Intenson? W celu uzyskania większej ilości korzyści zdrowotnych i fantastycznego smaku słodkich potraw, zalecamy zainteresowanie się naturalnym erytrytolem oraz ekologicznym cukrem kokosowym.   Dodatkowe informacje o ksylitolu Danisco ze sklepu Intenson Dostępny w opakowaniach: 1000 g Ksylitol ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu glukozy i stężenia insuliny we krwi. Warto jednak pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Masa netto: 1000 g Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Dane producenta: Producent: INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05 - 480 Karczew   Bibliografia Salli K, Lehtinen MJ, Tiihonen K, Ouwehand AC. Xylitol's Health Benefits beyond Dental Health: A Comprehensive Review. Nutrients. 2019 Aug 6;11(8):1813. Gasmi Benahmed A, Gasmi A, Arshad M, Shanaida M, Lysiuk R, Peana M, Pshyk-Titko I, Adamiv S, Shanaida Y, Bjørklund G. Health benefits of xylitol. Appl Microbiol Biotechnol. 2020 Sep;104(17):7225-7237.   FAQ: 1. Czy ksylitol Danisco można stosować w trakcie ciąży? Nie wykazano negatywnych skutków ubocznych przy stosowaniu ksylitolu w tym stanie fizjologicznym. Z uwagi jednak na powagę tego stanu, warto uprzednio skonsultować się dietetykiem lub lekarzem.   2. Czy ksylitol fiński Danisco można łączyć z innymi słodzikami? Nie poleca się takiego zabiegu. Słodzik pochodzący z jednego źródła, może powodować nieprzewidziane objawy żołądkowe, warto pozostać przy jednym źródle  substancji słodzącej w konkretnym posiłku. Co nie ogranicza stosowania słodzików w zakresie pojedynczej formy takiego produktu w innym posiłku.   3. Czy ksylitol fiński można stosować przy insulinooporności lub cukrzycy? Można. Naturalna postać ksylitolu posiada niewiele kalorii i ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że jest to produkt bezpieczny dla tych grup konsumentów.   4. Jaka jest termin przydatności ksylitolu Danisco? Termin przydatności suplementu/produktu do spożycia, zawsze widnieje na etykiecie zakupionego produktu. W znacznej większości przypadków jest to czas kilku miesięcy, nawet ponad pół roku.   5. Czy ksylitol fiński można łączyć z lekami? Słodzik jest głównie wykorzystywany jako dodatek do dań. Jeśli dany lek lepiej przyswaja się z posiłkiem, niezależnie od jego stopnia słodyczy, można bez problemów stosować ksylitol w naturalnej formie. Jeśli jednak lek gorzej się wchłania przy posiłku, warto również zrezygnować wtedy z łączenia go z naturalnym ksylitolem.
Nasiona chia - szałwia hiszpańska 150g - Intenson.pl

Nasiona chia - szałwia hiszpańska 150g

9,39 zł
CHIA Nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L) Chia, znana także jako szałwia hiszpańska, jest źródłem białka, ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz wielu składników mineralnych i witamin.   Sposób użycia: Można spożywać bezpośrednio jako dodatek do sałatek, owsianki, musli, koktajli, ugotowanych kasz, ziemniaków, jako posypka do warzyw. Zmielone nasiona można łączyć z mąką np. do wypieku ciast i chleba oraz do przygotowywania zup i naleśników. Dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczek). Nasiona szałwii hiszpańskiej mogą być stosowane w produktach piekarskich w ilości maksymalnie 10%. Przepis na pudding z nasion chia z mango: Zmiksuj szklankę mleka roślinnego (np. migdałowego) z 1 łyżką miodu. Następnie wsyp do miski 0,25 szklanki nasion chia i zalej miksem mlecznym. Zakryj folią i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia obierz mango, wytnij pestkę i rozetrzyj w blenderze. Otrzymane puree przełóż na otrzymany pudding. Udekoruj deser ulubionymi owocami. Deser można dosłodzić ksylitolem lub cukrem kokosowym. Do czego wykorzystać nasiona chia? 10 sposobów 1. Nasiona chia doskonale sprawdzą się jako substytut jaka w wegańskich przepisach. „Jajko” z nasion chia w jednym prostym kroku! 1 łyżka nasion chia na 2,5 łyżki wody. Ze względu na swoją konsystencję idealnie nadają się jako zagęszczać do zup i sosów. Do zrobienia pysznych i szybkich w wykonaniu chia puddingów. Wymieszane z wodą z cytryną jako energetyczny booster. Dodane do ulubionego smoothie, aby zwiększyć jego wartość odżywczą o cenne kwasy Omega. Z nasion chia można wykonać niskokaloryczny dżem. Do posypania musli czy sałatek. Jeśli nie lubisz konsystencji nasion chia możesz zmielić je w młynku do kawy i taki proszek dodawać do smoothie czy koktajlów. Do wszelkiego rodzaju wypieków, w tym również chleba. Nasiona chia zasadzone jak rzeżucha wykiełkują, a kiełki chia urozmaicą każdą sałatkę, czy kanapkę.  Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 1864 kJ / 452 kcal Tłuszcz, w tym:  - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone  - kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: - kwasy omega-3 33 g 3,3 g 2,2 g 27 g   18 g (3000%*) Węglowodany, w tym: - cukry 0,5 g <0,1 g Błonnik 33 g Białko 23 g Sól 0,13 g Wapń 543 mg (68%*) Żelazo 7,72 mg (55%*) Magnez 337 mg (90%*) Cynk 6,06 mg (61%*) Kwas foliowy 49 µg (24%*)   *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) Składniki: 100% nasiona szałwii hiszpańskiej Kraj pochodzenia*: Boliwia, Meksyk, Argentyna, Peru   Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94 G 05- 480 Karczew www.intenson.pl   Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu.  Produkt należy przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od zapachów obcych i promieni słonecznych.  * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)