Witamina C 150g - Intenson.pl Witamina C 150g - Intenson.pl
Witamina C - proszek 150g 17,99 zł 19,00 zł
Najbardziej skoncentrowana forma witaminy C w proszku Bardzo drobno zmielona, dzięki czemu doskonale się rozpuszcza. nie zawiera metali ciężkich Niezależne laboratorium potwierdziło czystość mikrobiologiczną naszego produktu. Jakość farmaceutyczna surowca Pakowana w nowoczesnym zakładzie spełniającym standardy IFS    Witamina C to suplement diety wspierający wiele kluczowych funkcji życiowych. Nazwana jest ,,siłą odporności", gdyż pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Ponadto przyczynia sie do zmniejszenia uczucia zmęczenia, więc jest polecana do stosowania zaraz po intensywnym treningu fizycznym, jak również po wysiłku umysłowym. Witamina C wspomaga produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości oraz zębów i dziąseł.   Witamina C to suplement diety wspierający wiele kluczowych funkcji życiowych. Nazwana jest ,,siłą odporności", gdyż pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Ponadto przyczynia sie do zmniejszenia uczucia zmęczenia, więc jest polecana do stosowania zaraz po intensywnym treningu fizycznym, jak również po wysiłku umysłowym. Witamina C wspomaga produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości oraz zębów i dziąseł.   Witamina C – potężne narzędzie do walki ze starzeniem Typ skóry określany, jako „normalny” zawiera duże stężenie witaminy C i to jest stan wyjściowy do którego zawsze powinniśmy dążyć. Zaopatrywanie organizm w odpowiednią ilość witaminy C jest kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania skóry – największego organu naszego organizmu. To właśnie witamina C wspiera istotne funkcje skóry tj. stymulacja syntezy kolagenu i ochrona przed negatywnym wpływem środowiska m.in. promieniami UV, czy zanieczyszczeniami. Skoro więc skóra działa niczym nasza bariera ochronna to wspieranie jej w pełnieniu swojej funkcji powinno być częścią naszej codziennej rutyny. Wróg wolnych rodników Niedobór witaminy C w naszym organizmie objawia się m.in. w szorstkiej skórze, krwawiących dziąsłach, czy długo gojących się ranach. To wiemy z lekcji biologii, natomiast badania wykazały, że obniżony poziom witaminy C występuje także w skórze z widocznymi objawami starzenia oraz w tej, która została dotknięta fotostarzeniem, czyli negatywnymi skutkami promieniowania słonecznego. I chociaż przyczyny tego stanu rzeczy nie zostały zbadane, domniemywa się, że zmniejszony poziom witaminy C wpływa na postępowanie starzenia skóry. Wiadomo, że witamina C jest silnym antyutleniaczem, czyli pomaga naszemu organizmowi w walce z wolnymi rodnikami, które jak wiadomo przyczyniają się do przedwczesnego starzenia skóry. Badania dowodzą, że prawidłowo stosowane filtry przeciwsłoneczne blokują tylko 55% wolnych rodników powstających na skutek promieniowania UVA, które uważa się za jeden z głównych czynników wpływających na starzenie się skóry. Najlepszy katalizator syntezy kolagenu Witamina C jest niezbędna do syntezy kolagenu na każdym etapie jego produkcji. Co więcej, naukowcy sugerują, że spadek w ilości wytwarzanego kolagenu, który postępuje z wiekiem można zatrzymać właśnie za pomocą witaminy C. Uważana jest ona za jedną z najbardziej efektywnych metod pobudzania produkcji kolagenu. Wystarczy dostarczyć jej odpowiednią ilość. Badania wykazały również, że długotrwałe działanie witaminy C na komórki tkanki łącznej może zwiększyć syntezę kolagenu nawet ośmiokrotnie. Witamina C ma również wpływ na biosyntezę elastyny. W przeprowadzonych badaniach wykazano, że witamina C może hamować syntezę elastyny przez fibroblasty. Co to oznacza w praktyce? Pomoc w redukcji nagromadzonej elastyny, która jest charakterystyczna dla starzejącej się skory pod wpływem promieni słonecznych.   Sposób użycia 1 raz dziennie jedną płaską miarkę rozpuścić w szklace wody lub soku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Stosować ostrożnie u osób, które mają skłonność do tworzenia się kamieni nerkowych lub borykają się z kamicą nerkową. Porcja dzienna: 1g (jedna płaska miarka). Składniki 100% witamina C ( kwas L-askorbinowy) Przechowywanie Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kisiel kids z tapioki truskawkowy 30g - Intenson.pl Kisiel kids z tapioki truskawkowy 30g - Intenson.pl
Kisiel kids z tapioki truskawkowy 30g z 1,99 zł 2,50 zł
Kisiel kids z tapioki truskawkowy 30g Kisiel KIDS truskawkowy to naturalny, pyszny i zdrowy deser na bazie mąki z tapioki, która jest źródłem wartościowej energii. Kisiel ma delikatny, truskawkowy smak oraz zawiera najcenniejsze z superfoods -  jagody goji, acai, które są źródłem antyoksydantów i chronią komórki przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Kisiel został wzbogacony witaminą C. z jagodami goji  z jagodami Acai z witaminą C Co wyróżnia Kisiel KIDS? jest naturalny ma pyszny smak jest z dodatkiem superfoods nie zawiera białego cukru jest na bazie tapioki z dodatkiem witaminy C Sposób użycia: Zawartość torebki wsypać do kubka, zalać ok. 175 ml wody, intensywnie mieszać przez minutę.    Kisiel KIDS z TAPIOKI - naturalny deser z superfoods Kisiele KIDS to naturalna odsłona popularnego deseru. Ma prosty skład, bez żadnych sztucznych dodatków, a ponadto pyszny smak. Skomponowany na bazie tapioki, która jest źródłem wartościowej energii w dwóch wersjach smakowych – truskawkowym i ananasowym z dodatkiem cennych superfoods. W kisielu truskawkowym znajdziemy jagody goji oraz ekstrakt z jagód acai o właściwościach antyutleniających, a w ananasowym baobab, który wyróżnia się dużą zawartością witaminy C. Kisiel nie zawiera białego cukru, a swoją słodycz zawdzięcza cukrowi trzcinowemu. Dodatkowo został wzbogacony witaminą C, która wspiera układ odpornościowy, więc jest doskonałą propozycją na sezon jesienny.   Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany, skrobia tapiokowa 30,7%, suszone jagody goji 4%, naturalny aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, kwas L-askorbinowy (witamina C) 0,6%, liofilizowana truskawka 0,8%, acai ekstrakt 4:1 0,3%. Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Tabela wartości odżywczych Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 54 kcal / 228 kJ Tłuszcz, w tym: 0 g - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany, w tym: 13 g - cukry 9,2 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól <0,01 g Witamina C 88 mg Kraj pochodzenia: Polska
Erytrytol 1kg- słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 1kg (2 x 500g )- słodzik 0 kcal 34,99 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Tapioka - kulki 150g - Intenson.pl
Tapioka - kulki 150g 6,09 zł
Tapioka kulki 150g Tapioka jest bardzo smacznym ekstraktem pozyskiwanym z manioku – egzotycznej rośliny stanowiącej podstawę diety w Ameryce Południowej. Dostarcza organizmowi energię w postaci węglowodanów, nie zawiera tłuszczu i soli. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecana dla osób z nietolerancją na ten alergen. Tapiokę można stosować, jako dodatek do zup, sosów oraz ze względu na swój unikalny kształt, w postaci drobnych perełek do ozdoby deserów. Stanowi również charakterystyczny dodatek do tzw. „bubble tea”. Sposób użycia: zagotuj 1,2 L wody, dodaj 1 szklankę perełek z tapioki i gotuj przez około 40 minut mieszając, aż perełki zrobią się przezroczyste. Wartość odżywcza w 100 g produktu / Nutritional value per 100g of the product Wartość energetyczna / Energy 1 498 kJ / 358 kcal Tłuszcz, w tym / Fat, of which - kwasy tłuszczowe nasycone / saturates 0,02 g 0,0 g Węglowodany, w tym / Carbohydrate, of which - cukry / surags 89 g 15 g Białko / Protein                 0,2 g Sól / Salt 0 g Składniki: 100 % tapioka perły   Producent :  INTENSON S.A. Całowanie 94G 05-480 Karczew Polska / Poland www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.    
Witamina C 1kg - Intenson.pl Witamina C 1kg - Intenson.pl
Witamina C - proszek 1kg 39,99 zł
Najbardziej skoncentrowana forma witaminy C w proszku Bardzo drobno zmielona, dzięki czemu doskonale się rozpuszcza. nie zawiera metali ciężkich Niezależne laboratorium potwierdziło czystość mikrobiologiczną naszego produktu. Jakość farmaceutyczna surowca Pakowana w nowoczesnym zakładzie spełniającym standardy IFS    Witamina C to suplement diety wspierający wiele kluczowych funkcji życiowych. Nazwana jest ,,siłą odporności", gdyż pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Ponadto przyczynia sie do zmniejszenia uczucia zmęczenia, więc jest polecana do stosowania zaraz po intensywnym treningu fizycznym, jak również po wysiłku umysłowym. Witamina C wspomaga produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości oraz zębów i dziąseł.   Witamina C – potężne narzędzie do walki ze starzeniem Typ skóry określany, jako „normalny” zawiera duże stężenie witaminy C i to jest stan wyjściowy do którego zawsze powinniśmy dążyć. Zaopatrywanie organizm w odpowiednią ilość witaminy C jest kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania skóry – największego organu naszego organizmu. To właśnie witamina C wspiera istotne funkcje skóry tj. stymulacja syntezy kolagenu i ochrona przed negatywnym wpływem środowiska m.in. promieniami UV, czy zanieczyszczeniami. Skoro więc skóra działa niczym nasza bariera ochronna to wspieranie jej w pełnieniu swojej funkcji powinno być częścią naszej codziennej rutyny. Wróg wolnych rodników Niedobór witaminy C w naszym organizmie objawia się m.in. w szorstkiej skórze, krwawiących dziąsłach, czy długo gojących się ranach. To wiemy z lekcji biologii, natomiast badania wykazały, że obniżony poziom witaminy C występuje także w skórze z widocznymi objawami starzenia oraz w tej, która została dotknięta fotostarzeniem, czyli negatywnymi skutkami promieniowania słonecznego. I chociaż przyczyny tego stanu rzeczy nie zostały zbadane, domniemywa się, że zmniejszony poziom witaminy C wpływa na postępowanie starzenia skóry. Wiadomo, że witamina C jest silnym antyutleniaczem, czyli pomaga naszemu organizmowi w walce z wolnymi rodnikami, które jak wiadomo przyczyniają się do przedwczesnego starzenia skóry. Badania dowodzą, że prawidłowo stosowane filtry przeciwsłoneczne blokują tylko 55% wolnych rodników powstających na skutek promieniowania UVA, które uważa się za jeden z głównych czynników wpływających na starzenie się skóry. Najlepszy katalizator syntezy kolagenu Witamina C jest niezbędna do syntezy kolagenu na każdym etapie jego produkcji. Co więcej, naukowcy sugerują, że spadek w ilości wytwarzanego kolagenu, który postępuje z wiekiem można zatrzymać właśnie za pomocą witaminy C. Uważana jest ona za jedną z najbardziej efektywnych metod pobudzania produkcji kolagenu. Wystarczy dostarczyć jej odpowiednią ilość. Badania wykazały również, że długotrwałe działanie witaminy C na komórki tkanki łącznej może zwiększyć syntezę kolagenu nawet ośmiokrotnie. Witamina C ma również wpływ na biosyntezę elastyny. W przeprowadzonych badaniach wykazano, że witamina C może hamować syntezę elastyny przez fibroblasty. Co to oznacza w praktyce? Pomoc w redukcji nagromadzonej elastyny, która jest charakterystyczna dla starzejącej się skory pod wpływem promieni słonecznych.   Sposób użycia 1 raz dziennie jedną płaską miarkę rozpuścić w szklance wody lub soku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Stosować ostrożnie u osób, które mają skłonność do tworzenia się kamieni nerkowych lub borykają się z kamicą nerkową. Porcja dzienna: 1g (jedna płaska miarka). Składniki 100% witamina C ( kwas L-askorbinowy) Przechowywanie Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g - Intenson.pl Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g - Intenson.pl
Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g z 1,99 zł 2,50 zł
Kisiel kids z tapioki o smaku ananasowym 30g Kisiel KIDS ananasowy to naturalny, pyszny i zdrowy deser na bazie mąki z tapioki, która jest źródłem wartościowej energii. Kisiel ma delikatny, ananasowy smak oraz zawiera najcenniejsze z superfoods - baobab oraz kurkumę, które są źródłem antyoksydantów i chronią komórki przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Kisiel został wzbogacony witaminą C. z Bio Baobabem z Kurkumą z witaminą C Co wyróżnia Kisiel KIDS? jest naturalny ma pyszny smak jest z dodatkiem superfoods nie zawiera białego cukru jest na bazie tapioki z dodatkiem witaminy C Kisiel KIDS z TAPIOKI - naturalny deser z superfoods Kisiele KIDS to naturalna odsłona popularnego deseru. Ma prosty skład, bez żadnych sztucznych dodatków, a ponadto pyszny smak. Skomponowany na bazie tapioki, która jest źródłem wartościowej energii w dwóch wersjach smakowych – truskawkowym i ananasowym z dodatkiem cennych superfoods. W kisielu truskawkowym znajdziemy jagody goji oraz ekstrakt z jagód acai o właściwościach antyutleniających, a w ananasowym baobab, który wyróżnia się dużą zawartością witaminy C. Kisiel nie zawiera białego cukru, a swoją słodycz zawdzięcza cukrowi trzcinowemu. Dodatkowo został wzbogacony witaminą C, która wspiera układ odpornościowy, więc jest doskonałą propozycją na sezon jesienny.   Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany, skrobia tapiokowa 31 %, sproszkowany owoc baobabu (Adansonia L.) 3%, naturalny aromat ananasowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, kwas L-askorbinowy (witamina C) 0,6 %, kurkuma. Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Tabela wartości odżywczych Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 53 kcal / 225 kJ Tłuszcz, w tym: 0 g - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany, w tym: 13 g - cukry 9,2 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól <0,01 g Witamina C 89 mg
Bio baobab - proszek 80g - Intenson.pl
Bio baobab - proszek 80g 14,28 zł
Sproszkowany owoc BIO baobabu (Adansonia L.) Baobab przez wzgląd na swoje właściwości antyoksydacyjne zaliczany jest do grona superfoodsów. Jest szczególnie bogaty w witaminę C – zawiera jej kilka razy więcejniż pomarańcza, dzięki czemu  pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i zmniejsza uczucie zmęczenia. Charakteryzuje się też wysoką zawartością cennego dla kości, mięśni oraz zębów wapnia, zawierając go dwa razy więcej niż mleko.Sposób użycia: 1 do 3 łyżeczek dziennie. Rozmieszać z sokiem, albo innymnapojem lub dodać do posiłku.   Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna / Energy 1 115 kJ/ 266 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone <1,2 g <0,6 g Węglowodany, w tym: - cukry 39 g 2,6 g Błonnik 45 g Białko 2,8 g Sól 0,02 g Wapń 315 mg (39%*) Witamina C 225 mg (281%*) * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Składniki: 100% sproszkowany owoc BIO baobabu. Producent: Intenson S.A. Całowanie 94G05-480 Karczew Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Krajpochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Dostępne w opakowaniu: 80 g
Erytrytol - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 500g - słodzik 0 kcal 25,97 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Bio Karob - proszek 200g (jasny) - Intenson.pl Bio Karob - proszek 200g (jasny) - Intenson.pl
Bio karob - proszek 200g (jasny) 12,37 zł
Bio Karob - proszek 200g (jasny) - produkt dostępny  Mączka chleba świętojańskiego BIO karob w proszku stanowi doskonały zamiennik kakao, czekolady, w szczególności polecany dla alergików. Karob zalecany jest w diecie dzieci, ponieważ w odróżnieniu od kakao nie zawiera kofeiny. BIO karob proszek jest produktem ekologicznym pochodzącym z gospodarstwa ekologicznego, w którym nie używa się środków chemicznych. Sposób użycia: Zamiennik kakao (należy dodawać go o połowę mniej niż kakao z uwagi na naturalnie występujące cukry) oraz czekolady. Stosowany do wyrobu ciast, ciasteczek, przygotowania deserów. Proszek należy wprowadzać do diety stopniowo.   Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna / Energy 929 kJ / 222 kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone - kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,6 g <0,1 g 0,2 g   0,2 g Węglowodany - w tym cukry 50 g 41 g Błonnik 40 g Białko 4,6 g Sól 0,1 g Witamina B2 0,46 mg (33%*) Witamina B6 0,36 mg (26%*) Żelazo 2,9 mg (21%*) Potas 827 mg (41%*) Wapń 348 mg (44%*) *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)   Składniki: 100% BIO karob w proszku Producent / Producer:        INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew Polska / Poland www.intenson.pl Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w chłodnym, suchymi ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Masa netto  200 g  
Erytrytol 250g - słodzik 0 kcal - Intenson.pl Erytrytol - Intenson.pl
Erytrytol 250g - słodzik 0 kcal 13,99 zł
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.  Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Sposób użycia: Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.  Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przepis na niskokaloryczny dżem truskawkowy z chią Składniki: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu ½ łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Umieść truskawki w małym garnku na średnim ogniu. Gotuj, mieszając okazjonalnie przez 10 minut, aż truskawki puszczą soki i zmiękną. Zgnieść truskawki łyżką bądź za pomocą blendera. Dodaj erytrytolu. Ścignij z ognia, dodaj chii i soku z cytryny i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj więcej nasion chia, jeśli chcesz, aby dżem miał gęstszą konsystencję. Dżem może również zgęstnieć w zamrażalniku.   Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol. Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny. Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów. Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi. Nie powoduje próchnicy Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Nie podrażnia układu pokarmowego Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące. W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu. Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wartość odżywcza w 100 g produktu* Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0g Węglowodany, w tym: - cukry - skrobia - alkohole wielowodorotlenowe 99g 0g 0g 99g Białko 0g Sól 0 g Składniki: 100% erytrytol Producent: INTENSON S.A. 05 – 480 Karczew, Poland Całowanie 94 G www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g - Intenson.pl Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g - Intenson.pl
KRÓTKA DATA Kisiel kids z tapioki ananasowy 30g z 0,99 zł 2,50 zł
DATA PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 30.06.2022 Kisiel kids z tapioki o smaku ananasowym 30g Kisiel KIDS ananasowy to naturalny, pyszny i zdrowy deser na bazie mąki z tapioki, która jest źródłem wartościowej energii. Kisiel ma delikatny, ananasowy smak oraz zawiera najcenniejsze z superfoods - baobab oraz kurkumę, które są źródłem antyoksydantów i chronią komórki przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Kisiel został wzbogacony witaminą C. z Bio Baobabem z Kurkumą z witaminą C Co wyróżnia Kisiel KIDS? jest naturalny ma pyszny smak jest z dodatkiem superfoods nie zawiera białego cukru jest na bazie tapioki z dodatkiem witaminy C Kisiel KIDS z TAPIOKI - naturalny deser z superfoods Kisiele KIDS to naturalna odsłona popularnego deseru. Ma prosty skład, bez żadnych sztucznych dodatków, a ponadto pyszny smak. Skomponowany na bazie tapioki, która jest źródłem wartościowej energii w dwóch wersjach smakowych – truskawkowym i ananasowym z dodatkiem cennych superfoods. W kisielu truskawkowym znajdziemy jagody goji oraz ekstrakt z jagód acai o właściwościach antyutleniających, a w ananasowym baobab, który wyróżnia się dużą zawartością witaminy C. Kisiel nie zawiera białego cukru, a swoją słodycz zawdzięcza cukrowi trzcinowemu. Dodatkowo został wzbogacony witaminą C, która wspiera układ odpornościowy, więc jest doskonałą propozycją na sezon jesienny.   Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany, skrobia tapiokowa 31 %, sproszkowany owoc baobabu (Adansonia L.) 3%, naturalny aromat ananasowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, kwas L-askorbinowy (witamina C) 0,6 %, kurkuma. Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Tabela wartości odżywczych Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 53 kcal / 225 kJ Tłuszcz, w tym: 0 g - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany, w tym: 13 g - cukry 9,2 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól <0,01 g Witamina C 89 mg
Ksylitol Danisco (FINLANDIA) 1kg - Intenson.pl Ksylitol Danisco (FINLANDIA) - Intenson.pl
Ksylitol Danisco (FINLANDIA) 1kg 47,99 zł
KSYLITOL FIŃSKI producent: fińska firma Danisco. Co to jest ksylitol? Ksylitol - zwany też xylitol) jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii. Ksylitol jest naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, takich jak żółte śliwki, truskawki, maliny, kalafior, sałata oraz szpinak. Stąd, zawsze był obecny w ludzkiej diecie. Ksylitol produkowany jest z twardego drewna brzozy oraz drewna bukowego.  Wytwarza się go z drewna brzozowego. Jest to zdrowa alternatywa dla białego cukru, zawierająca 40% mniej kalorii, może być stosowany przez diabetyków. Dodatkowo ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu glukozy i stężenia insuliny we krwi. Sposób użycia: Ksylitol powinno się wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Stosować jako zamiennik białego cukru. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od 1 łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.   Przepyszne pancake na bazie mąki migdałowej Składniki: 1 szklanka mąki migdałowej 2 jajka ¼ szklanki wody 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Zmiksuj wszystkie składniki razem.  TIP: Jeśli chcesz, aby Twoje pancake zawierały dużą ilość białka zjedz je z niesłodzonym masłem migdałowym bądź orzechowym. Zastąp syrop klonowy niskokalorycznym syropem z ksylitolu  Przepis na syrop na bazie ksylitolu Sposób przygotowania: Gotuj wodę oraz ksylitol w proporcji 1:1 cały czas mieszając dopóki kryształki się nie rozpuszczą (nie dopuszczaj do wrzenia). Schłódź i przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.     Składniki: 100% ksylitolu  (producent Danisco) Kraj pochodzenia: FINLANDIA Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Nasiona Chia - Szałwia Hiszpańska 250g - Intenson.pl
Nasiona Chia - Szałwia Hiszpańska 250g 9,99 zł
CHIA Nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L) Chia, znana także jako szałwia hiszpańska, jest źródłem białka, ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz wielu składników mineralnych i witamin.   Sposób użycia: Można spożywać bezpośrednio jako dodatek do sałatek, owsianki, musli, koktajli, ugotowanych kasz, ziemniaków, jako posypka do warzyw. Zmielone nasiona można łączyć z mąką np. do wypieku ciast i chleba oraz do przygotowywania zup i naleśników. Dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczek). Nasiona szałwii hiszpańskiej mogą być stosowane w produktach piekarskich w ilości maksymalnie 10%. Przepis na pudding z nasion chia z mango: Zmiksuj szklankę mleka roślinnego (np. migdałowego) z 1 łyżką miodu. Następnie wsyp do miski 0,25 szklanki nasion chia i zalej miksem mlecznym. Zakryj folią i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia obierz mango, wytnij pestkę i rozetrzyj w blenderze. Otrzymane puree przełóż na otrzymany pudding. Udekoruj deser ulubionymi owocami. Deser można dosłodzić ksylitolem lub cukrem kokosowym. Do czego wykorzystać nasiona chia? 10 sposobów 1. Nasiona chia doskonale sprawdzą się jako substytut jaka w wegańskich przepisach. „Jajko” z nasion chia w jednym prostym kroku! 1 łyżka nasion chia na 2,5 łyżki wody. Ze względu na swoją konsystencję idealnie nadają się jako zagęszczać do zup i sosów. Do zrobienia pysznych i szybkich w wykonaniu chia puddingów. Wymieszane z wodą z cytryną jako energetyczny booster. Dodane do ulubionego smoothie, aby zwiększyć jego wartość odżywczą o cenne kwasy Omega. Z nasion chia można wykonać niskokaloryczny dżem. Do posypania musli czy sałatek. Jeśli nie lubisz konsystencji nasion chia możesz zmielić je w młynku do kawy i taki proszek dodawać do smoothie czy koktajlów. Do wszelkiego rodzaju wypieków, w tym również chleba. Nasiona chia zasadzone jak rzeżucha wykiełkują, a kiełki chia urozmaicą każdą sałatkę, czy kanapkę.  Wartość odżywcza w 100 g produktu** Wartość energetyczna 1864 kJ / 452 kcal Tłuszcz, w tym:  - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone  - kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: - kwasy omega-3 33 g 3,3 g 2,2 g 27 g   18 g (3000%*) Węglowodany, w tym: - cukry 0,5 g <0,1 g Błonnik 33 g Białko 23 g Sól 0,13 g Wapń 543 mg (68%*) Żelazo 7,72 mg (55%*) Magnez 337 mg (90%*) Cynk 6,06 mg (61%*) Kwas foliowy 49 µg (24%*)   *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) Składniki: 100% nasiona szałwii hiszpańskiej Kraj pochodzenia*: Boliwia, Meksyk, Argentyna, Peru   Producent:  INTENSON EUROPE SP. Z O.O Całowanie 94 G 05- 480 Karczew www.intenson.pl   Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu.  Produkt należy przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od zapachów obcych i promieni słonecznych.  * w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu) ** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
FBA MUS WIŚNIA&BANAN RL9, 100G - Intenson.pl
Mus wiśnia & banan RL9, 100g 2,99 zł
Mus wiśnia & banan RL9   100% przecieru owocowego. Bez dodatku cukru, barwników i konserwantów.   Ten przepyszny mus owocowy zachwyci każdego fana naturalnych słodkości.   To zdrowa alternatywa do przekąsek, które często je się w ciągu dnia – zarówno w pracy, jak i w szkole.   Mus Owocowy Wiśnia i Banan to doskonałe źródło witaminy C i błonnika, których niedobory często bezpośrednio wpływają na nasze zdrowie.   Wszystko to w wygodnym opakowaniu w kieszonkowym rozmiarze. Produkt pasteryzowany naturalnymi metodami, dzięki czemu można go przechowywać poza lodówką.   Dodatkowym atutem musu jest szeroki korek, który zaprojektowany został z myślą o najmłodszych, jako że uniemożliwia połknięcie. Zabierz zdrowie ze sobą, gdziekolwiek idziesz!   Składniki: jabłko, banan 20%, wiśnia 15%, witamina C.   Producent: Levann     Masa netto 100g
Ksylitol - Intenson.pl Ksylitol - Intenson.pl
Ksylitol 250g 15,25 zł
KSYLITOL Co to jest ksylitol? Ksylitol - (zwany też xylitol) jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii. Ksylitol jest naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, takich jak żółte śliwki, truskawki, maliny, kalafior, sałata oraz szpinak. Stąd, zawsze był obecny w ludzkiej diecie.  Wytwarza się go z kolb kukurydzy. Jest to zdrowa alternatywa dla białego cukru, zawierająca 40% mniej kalorii, może być stosowany przez diabetyków. Dodatkowo ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu glukozy i stężenia insuliny we krwi. Sposób użycia: Ksylitol powinno się wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Stosować jako zamiennik białego cukru. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od 1 łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Przepyszne pancake na bazie mąki migdałowej Składniki: 1 szklanka mąki migdałowej 2 jajka ¼ szklanki wody 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Zmiksuj wszystkie składniki razem. TIP: Jeśli chcesz, aby Twoje pancake zawierały dużą ilość białka zjedz je z niesłodzonym masłem migdałowym bądź orzechowym. Zastąp syrop klonowy niskokalorycznym syropem z ksylitolu Przepis na syrop na bazie ksylitolu Sposób przygotowania: Gotuj wodę oraz ksylitol w proporcji 1:1 cały czas mieszając dopóki kryształki się nie rozpuszczą (nie dopuszczaj do wrzenia). Schłódź i przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.   Składniki: 100% ksylitolu Kraj pochodzenia: Chiny Producent:  INTENSON S.A. Całowanie 94G 05 - 480 Karczew www.intenson.pl Data przydatności do spożycia oraz numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła. Dostępne w opakowaniach: 250g, 500g, 1000g