Nasze najnowsze produkty – budynie proteinowe otrzymały dwa wyróżnienia certyfikatem „Dobry Produkt 2019” w kategorii „Innowacyjny produkt” oraz "Dobry Produkt" w głosowaniu Internautów.
Oficjalne wręczenie certyfikatów odbyło się na gali podczas XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu – największego forum konferencyjnego z branży spożywczej w Polsce.
– Rynek konsumencki codziennie stawia nowe wyzwania, jest niezwykle wymagający. Wyróżniamy firmy, produkty, wydarzenia i ludzi, którzy nie tylko podążają za zmianami wdrażając śmiałe rozwiązania, ale również sami wytyczają trendy i najwyższe standardy – mówiła podczas gali towarzyszącej Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2019 Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu Rynek Spożywczy oraz portalu dlahandlu.pl
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja polskiej żywności, popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.
Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach. W odróżnieniu od innych jest w 100% naturalny i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Innym wyróżnikiem produktu jest jego baza – mieszanka skrobi ziemniaczanej wraz z tapioką – skrobią pozyskiwaną z egzotycznej rośliny.
Nie zawiera białego cukru – posłodzony został cukrem trzcinowym. Dokładamy wszelkich starań, aby wprowadzane przez nas produkty na rynek były innowacyjne w swoich kategoriach. Naszym celem jest oferowanie produktów najwyższej jakości za którą stoi funkcjonalność, co czyni je wartościowymi dla zdrowia.