Największa wchłanialność – najlepsze efekty.
Kolagen o smaku czekoladowym powstał na bazie kolagenu typu I - istotnego dla zdrowia oraz pięknego wyglądu skóry.
Skuteczne działanie kolagenu potwierdzone badaniami
Badania te dowiodły, że dzienne spożycie od 2,5 do 10 g peptydów kolagenu przez okres od 4 do 12 tygodni pozytywnie wpływa na poziom nawilżenia, elastyczność, wygładzenie zmarszczek oraz jędrności skóry.
WŁAŚCIWOŚCI KOLAGENU:
- BIAŁKO – dodaje energii oraz pełni funkcję ochronną dla stawów i więzadeł.
- POMAGA ZWALCZYĆ ZMĘCZENIE – peptydy kolagenu zawierają BCAA, które opóźniają odczuwanie zmęczenia fizycznego.
- CHRONI TWOJE STAWY ORAZ SYSTEM ODPORNOŚCIOWY – spożywanie 10 g kolagenu dziennie może zredukować ból stawów spowodowany aktywnością fizyczną. Peptydy kolagenu zawierają glutaminę, która jest ważnym źródłem energii dla komórek odpornościowych.
- WSPOMAGA UTRZYMANIE SZCZUPŁEJ SYLWETKI – kolagen zapewnia uczucie sytości i spowalnia moment odczuwania głodu. Jest też doskonałym źródłem białka w diecie.
- NISKI INDEKS GLIKEMICZNY – białko pomaga zachować właściwy poziom glukozy we krwi.
- POMAGA W ZACHOWANIU SILNYCH KOŚCI ORAZ ZDROWYCH STAWÓW – kolagen stanowi aż 30% całości białka w naszym organizmie.
- WZMACNIA KOŚCI – badania wykazały, że spożywanie 10 g kolagenu dziennie przez 24 tygodnie może mieć pozytywny wpływ na metabolizm kości.
- WSPIERA ZDROWIE STAWÓW – badania wykazały, że spożywanie 10 g kolagenu dziennie może mieć pozytywny wpływ na zachowanie mobilności stawów.
-
KORZYSTNIE WPŁYWA NA PROCES ODBUDOWY I REGENERACJI SKÓRY -
badania dowiodły, że dzienne spożycie od 2,5 do 10 g peptydów kolagenu przez okres od 4 do 12 tygodni pozytywnie wpływa na poziom nawilżenia, elastyczność, wygładzenie zmarszczek oraz jędrności skóry.
- KOLAGEN ZAWIERA NATURALNY AROMAT
- MA NISKĄ ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU I CUKRU
- NIE ZAWIERA ASPARTAMU
KOLAGEN MA PYSZNY CZEKOLADOWY SMAK I WZBOGACI O CENNE WARTOŚCI ODŻYWCZE PRAWIE KAŻDY NAPÓJ M.IN. SHEJK, KOKTAJL, KAWĘ BĄDŹ BĘDZIE DOSKONAŁYM DODATKIEM DO CIASTA NALEŚNIKOWEGO LUB NA GOFRY.
PRZEPIS NA ODMŁADZAJĄCĄ KAWĘ
Składniki:
- zaparzona kawa (taka, jak lubisz)
- pół miarki kolagenu czekoladowego
- łyżeczka oleju kokosowego
Propozycja podania: 1 miarkę (25g) rozpuścić w wodzie lub mleku i zmiksować za pomocą shakera lub blendera. Kolagen idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy będąc zamiennikiem mleka, jak również do szejków czy koktajli.
Zamów kolagen czekoladowy - kliknij
Zamów kolagen waniliowy - kliknij
Źródła:
- Proksch, E. Schunck, M. Zague, V. Segger, D. Degwert, J. and Oesser, S. (2014). Oral intake of specific collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol. Physiol., Vol 27, Iss. 3, 113-119.
- Choi, S.Y., Ko, E.J., Lee, Y.H., Kim, B.G., Shin, H.J., Seo, D.B., Lee, S.J., Kim, B.J. and Kim M.N.(2013). Effect of collagen tripeptide supplement on skin properties: A prospective, randomize, controlled study. Journal of Cosmetic and Laser Therapy – online ahead of print.
- Kantor, I. Donikyan, L.A. Simon, E. and Wollschlaeger, B. (2002). Results of a study evaluating the use of a dietary supplement formula in the management of age-related skin changes in women with moderate to severe wrinkling of the periorbital area. The Journal of the American Nutraceutical Association, Vol. 5, Iss. 2, 10-19.
- Proksch, E. Segger, D. Degwert, J. Schunck, M. Zague, V. and Oesser, S. (2014). Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on humanskin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol. Physiol., Vol. 27, Iss. 1, 47-55.
- Ohara, H. Ito, K. Lida, H. and Matsumoto, H. (2009). Improvement in the moisture content of the stratum conreum following 4 weeks of collagen hydrolysate Ingestion. Nippon Shokuhln Kagaku Kogaku Kaishi (J. Soc. Food Scl. Technol.) Vol. 56, Iss. 3, 137-145.