
Substancje słodzące to substancje, które dodaje się do żywności w celu nadania jej słodkiego smaku, ale bez dodatkowej ilości cukru. W ostatnim czasie zyskują na popularności ze względu na wzrost świadomości zdrowotnej i wagi utrzymania odpowiedniej die...
Read more
Dieta ketogeniczna ma na celu zmuszenie organizmu do używania innego rodzaju paliwa. Zamiast polegać na cukrze (glukozie) pochodzącym z węglowodanów (takich jak zboża, rośliny strączkowe, warzywa i owoce), dieta ketonowa opiera się na ciałach ketonowych, rodzaju paliwa wytw...
Read more
Cukier zasłużył sobie na swoją niechlubną sławę. Nadprogramowe kilogramy i zepsute zęby to najmniejsze zło, jakie może nas spotkać po spożywaniu cukru. Cukier oprócz ogromnej ilości kalorii nie dostarcza organizmowi żadnych substancji odżywczych. Co więcej,...
Read more
Stevia jest intensywnie słodką w smaku rośliną, która jest używana do słodzenia potraw, jak również do wypieków już od 16 wieku. Największą zaletą stevii jest jej...
Read more
Głównym założeniem diety ketogenicznej jest wyeliminowanie z codziennego jadłospisu produktów bogatych w węglowodany tj. skrobia, desery, czy przetworzona żywność. Jest to niezbędne do osiągnięcia stanu ketozy, w którym organizm pozyskuje energię nie ...
Read more
Polvo, también llamado muerte blanca, es definitivamente un ingrediente favorito en la dieta de muchos de nosotros - no es de extrañar, después de todo, a quien no le gusta picar un pedazo de delicioso pastel o una taza de helado? Sin embargo, el azúcar también contien...
Read more