
Auf den ersten Blick sehen sowohl Spirulina als auch Chlorella wie Nährstoffe aus, die man in seine Ernährung aufnehmen sollte. Sie sind grün, was bedeutet, dass sie auf natürliche Weise mit Gesundheit asso...
Read more
Heute ist Weltgesundheitstag, und wir m...
Read more
Ein sich ständig verschlechternder Lebensstil, schlechte Ernährungsgewohnheiten und ein Leben stets auf Achse führen dazu, dass sich unsere Gesundheit und das damit verbundene Wohlbefinden verschlechtern. E...
Read more
Ashwagandha to jedno z najważniejszych ziół w Ajurwedzie, która jest tradycyjną formą medycyny alternatywnej, opartą na indyjskich zasadach naturalnego uzdrawi...
Read more
Kolagen jest bardzo ważnym składnikiem dla zdrowia. Bierze udział w prawidłowym funkcjonowaniu wielu układów, m.in. aparatu ruchu (np. wśród sportowców), skóry oraz regeneracji poszczególnych struktur organizmu. Sam kolagen coraz częściej jest stosowany w wielu preparatach ...
Read more
Jeśli często chorujesz, czujesz się zmęczony lub masz inne dokuczliwe objawy może to oznaczać, że twój układ odpornościowy jest osłabiony. Dowiedź się, jakie są tego znaki ostrzegawcze. Przechodzisz przez stresujący okres. Read more

Aż 90% Polaków ma niedobór witaminy D, a lista objawów niedoborów tej witaminy jest bardzo długa – może wpływać praktycznie na wszystko, od spadku odporności po obniżony nastrój i gorszą jakość snu. W naszej szerokości geograficznej przez większą część roku nie mamy dostępu...
Read more
Seitan to w 100% wegański produkt, który cieszy się popularnością wśród wegan i wegetarian. W przeciwieństwie do tofu i tempehu nie zawiera soi, dlatego może być ...
Read more
Naturalną odporność buduje się na co dzień. Tylko kilka zmian w twojej diecie i stylu życia mogą sprawić, że twoja odporność znacząco się poprawi i przejdziesz przez sezon jesienno-zimowy bez przeziębień. Poniżej przygotowaliśmy 5 naturalnych, ale przede wszystkim skuteczny...
Read more
Spożywanie cukru nie przynosi nam żadnych korzyści, a tylko ciągnie za sobą szereg przykrych konsekwencji. Nadmierne spożycie może prowadzić do wystąpienia nadwagi, otyłości, chorób serca, cukrzycy, wysokiego ciśnienia krwi, przewlekłych zapaleń i wielu innych. Nie należy z...
Read more