Dlaczego warto przejść na keto dietę?
ALTERNATYWA CUKRU ERYTRYTOL KSYLITOL STEVIA
Dlaczego warto przejść na keto dietę?

Dieta ketogeniczna ma na celu zmuszenie organizmu do używania innego rodzaju paliwa. Zamiast polegać na cukrze (glukozie) pochodzącym z węglowodanów (takich jak zboża, rośliny strączkowe, warzywa i owoce), dieta ketonowa opiera się na ciałach ketonowych, rodzaju paliwa wytw...

Read more
Dlaczego powinniśmy unikać cukrów prostych?
ERYTRYTOL KSYLITOL STEVIA
Dlaczego powinniśmy unikać cukrów prostych?

Cukry proste to rodzaj węglowodanów, które obok tłuszczy i białek wchodzą w skład trzech głównych makroelementów. Występują naturalnie w owocach i mleku, ale znajdziemy je również w białym pieczywie, słodyczach, żywności wysokoprzetworzonej, czy napojach sł...

Read more
Czym zastąpić cukier w przepisach kulinarnych?
ALTERNATYWA CUKRU CUKIER CUKIER KOKOSOWY ERYTRYTOL STEVIA SUBSTANCJE SŁODZĄCE SŁODZIK
Czym zastąpić cukier w przepisach kulinarnych?

Cukier zasłużył sobie na swoją niechlubną sławę. Nadprogramowe kilogramy i zepsute zęby to najmniejsze zło, jakie może nas spotkać po spożywaniu cukru. Cukier oprócz ogromnej ilości kalorii nie dostarcza organizmowi żadnych substancji odżywczych. Co więcej,...

Read more
Stevia - jakie ma korzyści zdrowotne?
ALTERNATYWA CUKRU CUKIER NATURALNY NATURALNY SŁODZIK STEVIA SŁODZIK
Stevia - jakie ma korzyści zdrowotne?

Stevia jest intensywnie słodką w smaku rośliną, która jest używana do słodzenia potraw, jak również do wypieków już od 16 wieku. Największą zaletą stevii jest jej...

Read more
Czym słodzić na diecie keto? Naturalne i niskokaloryczne zamienniki cukru
ALTERNATYWA CUKRU ERYTRYTOL KSYLITOL MALTITOL STEVIA SUBSTANCJE SŁODZĄCE
Czym słodzić na diecie keto? Naturalne i niskokaloryczne zamienniki cukru

Głównym założeniem diety ketogenicznej jest wyeliminowanie z codziennego jadłospisu produktów bogatych w węglowodany tj. skrobia, desery, czy przetworzona żywność. Jest to niezbędne do osiągnięcia stanu ketozy, w którym organizm pozyskuje energię nie ...

Read more