Substancje słodzące to substancje, które dodaje się do żywności w celu nadania jej słodkiego smaku, ale bez dodatkowej ilości cukru. W ostatnim czasie zyskują na popularności ze względu na wzrost świadomości zdrowotnej i wagi utrzymania odpowiedniej die...
Read moreCukier zasłużył sobie na swoją niechlubną sławę. Nadprogramowe kilogramy i zepsute zęby to najmniejsze zło, jakie może nas spotkać po spożywaniu cukru. Cukier oprócz ogromnej ilości kalorii nie dostarcza organizmowi żadnych substancji odżywczych. Co więcej,...
Read moreStevia jest intensywnie słodką w smaku rośliną, która jest używana do słodzenia potraw, jak również do wypieków już od 16 wieku. Największą zaletą stevii jest jej...
Read moreLa poudre, c 'est - à - dire ce que l' on appelle habituellement la mort blanche, est certainement l 'ingrédient alimentaire préféré de beaucoup d' entre nous.Cependant, le sucre contient aussi des produits qui ne semblent pas visibles à première vue, comme le ketchup ...
Read more