Przepisy

Wybierz kategorię
shutterstock_179002388

czas przygotowania:

Quinoa z tuńczykiem i warzywami

składniki

Składniki, których będziecie potrzebować:

§ 1 szklanka komosy ryżowej (Quinoa),

§ 1 papryka,

§ 1 duża cebula,

§ 250g pieczarek,

§ 1 puszka tuńczyka,

§ 1/2 puszki pomidorów,

§ 1 łyżeczka ziół prowansalskich,

§ sól i pieprz.

przygotowanie

Quinoę kilka razy przepłukać i ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Cebulkę zeszklić na patelni i dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie dorzucić na patelnię resztę składników: tuńczyka, paprykę, pomidory, zioła prowansalskie i całość dusić pod przykryciem ok. 5 minut. Na koniec zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar wody. Na talerzu połączyć komosę ryżową z tuńczykiem i warzywami wg. uznania.
i SMACZNEGO!

Wróć do strony głównej
shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.