Przepisy

Wybierz kategorię
1

czas przygotowania:

Quinoa pod pierzynką

składniki

§ QUINOA – 1 szklanka ugotowanej

§ JAJKO – 1 średnie

§ BURAKI – 2 średnie ugotowane

§ TWAROŻEK ŚMIETANKOWY – 2 czubate łyżki

§ MAJONEZ – 1 płaska łyżka

§ PRZYPRAWY – sól (himalajska), pieprz, czarnuszka, majeranek lub inne zioła do smaku

przygotowanie

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza. Ugotowaną kaszę quinoa łączymy z surowym jajkiem. Mieszamy. Przyprawiamy sobą i pieprzem, a następnie wykładamy na papier do pieczenia i formujemy dwa nieduże, lecz w miarę grube krążki. Zapiekamy do zarumienienia się kilka minut, a następnie wyciągamy i pozostawiamy do ostygnię
  2. Buraki kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, dodajemy majonez i przyprawy. Całość mieszamy.
  3. Na ostudzone krążki kładziemy po łyżce serka śmietankowego, a następnie przyprawione buraczki. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, żeby potrawa mogła „przegryźć się” smakiem.
    SMACZNEGO!

Wróć do strony głównej
shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.