Przepisy

Wybierz kategorię
10

czas przygotowania:

Pasztet z quinoa i pieczarkami

składniki

§ QUINOA – 2 szklanki ugotowanej

§ PIECZARKI – około 10 sztuk

§ CEBULA – 1 średnia

§ OLEJ KOKOSOWY do smażenia

§ JAJKA – 4 średnie

§ PRZYPRAWY – kurkuma, sól (himalajska, pieprz/czarnuszka, majeranek

przygotowanie

  1. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 175 stopni Celsjusza.
  2. Pieczarki płuczemy, obieramy, siekamy w bardzo drobną kostkę. Podsmażamy na oleju kokosowym z cebulką. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy do wystygnię
  3. Do miski wylewamy jajka – roztrzepujemy je. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli zależy nam na gładkiej strukturze – całość możemy zblendować.
  4. Pieczemy około 30-45 minut, aż wierzchnia warstwa zacznie się rumienić. Pozostawiamy do wystygnię

Wróć do strony głównej
shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.