Przepisy

Wybierz kategorię
5

czas przygotowania:

Mini quiche z grzybami i nasionami chia

składniki

PIECZARKI – 300 g
CHIA – 2 łyżki
KABANOS – 1 średni
CEBULA – 1 mała
TŁUSZCZ DO SMAŻENIA (OLEJ KOKOSOWY) – 1 łyżka
ŚMIETANKA 30% - ½ szklanki
JAJKA – 2 średnie
SER KOZI MIĘKKI – 50 g
PRZYPRAWY: sól (himalajska), pieprz do smaku

przygotowanie

  1. Nasiona chia zalewamy w szklance 4 łyżkami gorącej wody.
  2. Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i dusimy z cebulą oraz kawałkami kabanosa, przyprawiając pod koniec. Gotowy „farsz” wykładamy do foremek.
  3. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni Celsjusza.
  4. Przygotowujemy masę jajeczną: łączymy śmietankę z jajkami, serkiem kozim i przyprawami.
  5. Masę wylewamy na farsz w foremkach. Pieczemy 10-15 minut, aż masa zetnie się.
  6. Gotowe suche wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia.

Wróć do strony głównej
shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.