Przepisy

Wybierz kategorię
8

czas przygotowania:

Kremowy deser z chia z prażonymi jabłkami i żurawiną

składniki

§ MLECZKO KOKOSOWE – 1 puszka

§ CHIA – 2 łyżki

§ JABŁKO – 1 średnie

§ ŻURAWINA – 2 łyżki

§ OLEJ KOKOSOWY – 1 łyżka

§ DOWOLNA SUBSTANCJA SŁODZĄCA (polecamy CUKIER KOKOSOWY) – do smaku

§ PRZYPRAWY KORZENNE / CYNAMON - do smaku

przygotowanie

  1. Nasiona chia wsypujemy do słoika, zalewamy mleczkiem kokosowym Słoik zamykamy i energicznie nim potrząsamy. Następnie mleczko przelewamy do szklanek i pozostawiamy do napęcznienia.
  2. Jabłko płuczemy, obieramy (lub nie), wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę.
  3. W małym rondelku podgrzewamy olej kokosowy z substancją słodzącą, przyprawami, jabłkiem i żurawiną. Prażymy aż jabłko zmięknie i ładnie się zarumieni.
  4. Gotowe owoce nakładamy delikatnie łyżką na mleczko z chia i serwujemy.

Wróć do strony głównej
shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.