Przepisy

Wybierz kategorię
4

czas przygotowania:

Kotleciki z quinoa

składniki

§ QUINOA – 1 szklanka ugotowanej

§ JAJKO – 1 średnie

§ WŁOSZCZYZNA PASKI – 1 szklanka

§ TŁUSZCZ DO SMAŻENA (OLEJ KOKOSOWY) – 1 łyżka

§ PRZYPRAWY: sól (himalajska), pieprz, czarnuszka, zioła prowansalskie lub rozmaryn

przygotowanie

  1. Quinoa mieszamy w misce z mieszanką warzyw, jajkiem oraz przyprawami.
  2. Jeśli smażymy: Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, a następnie dużą łyżką nakładamy na nią porcje przygotowanej masy. Smażymy z obu stron na średnim ogniu około 1 minuty z każdej strony
  3. Jeśli zapiekamy: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Z ciasta formujemy placuszki, które następnie układamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 20-25 min.
  4. Gotowe kotleciki wykładamy na talerze. Najlepiej smakują ciepł

Wróć do strony głównej
shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.