Przepisy

Wybierz kategorię
3

czas przygotowania:

Kopytka owsiane z serem i czarnuszką

składniki

§ PŁATKI OWSIANE (BEZGLUTENOWE) – 1 szklanka zmielonych

§ SER TWAROGOWY PÓŁTŁUSTY – 200 g

§ MĄKA KUKURYDZIANA - 2 łyżki

§ JAJKA – 2 średnie

§ PRZYPRAWY: sól (himalajska), pieprz, czarnuszka

przygotowanie

  1. Ser łączymy z jajkami (miksujemy blenderem lub zagniatamy widelcem).
  2. Do masy serowej dodajemy przyprawy oraz mąkę i zmielone płatki owsiane.
  3. W niedużym garnku lub rondlu zagotowujemy wodę z solą.
  4. Za pomocą dwóch łyżek nakładamy, formujemy, a następie zanurzamy w gotującej się wodzie ciasto.
  5. Powstające kluseczki od czasu do czasu mieszamy drewnianą łyżką, żeby nie przywarły do dna.
  6. Gotujemy kilka minut, do momentu, kiedy kluseczki zaczną wypływać na powierzchnię.
  7. Gotowe kopytka odcedzamy i wykładamy na talerze.

Wróć do strony głównej
shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.