Przepisy

Wybierz kategorię
shutterstock_108039305

czas przygotowania:

Chleb bezglutenowy

składniki

-500 g bezglutenowej mieszanki chlebowej
- 500 ml wody
- 3 łyżki oleju z oliwek lub konopnego
- 2 łyżeczki drożdży suszonych piekarniczych lub około 30 g świeżych drożdży
- 2 łyżki mieszanki ziół do chleba lub ulubionych ziół choćby prowansalskich
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka czubata cukru
- 1-2 łyżki chia lub siemienia lnianego
- 2 łyżki ziaren oleistych czy orzechów

przygotowanie

Wszystkie składniki wsypać do miski, dokładnie mieszając łyżką aż do połączenia się składników.
Przygotuj formę do pieczenia. Przełóż ciasto, dokładnie, uklepując mokrą dłonią.
Ciasto powinno sięgać nie wyżej niż do połowy wysokości blaszki.
Pozostaw na ok 30-40 min aż wyrośnie. Następnie wstaw do piekarnika, uprzednio rozgrzewając go do 190 stopni i piecz ok.40 minut.
Smacznego!
Jeśli chcesz dowiedzieć się nieco więcej na temat bezglutenowego jedzenia, sprawdź tutaj: dieta bezglutenowa

Wróć do strony głównej
shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.