Czekoladowe browni z fasoli z erytrytolem

Czekoladowe browni z fasoli z erytrytolem

 

Składniki:

2 puszki fasoli czerwonej (bardzo dobrze wypłukanej zimną wodą)

2 banany

2 jajka

200 g jogurtu naturalnego

1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej

5 łyżek syropu klonowego

5 łyżek erytrytolu

3 łyżki karobu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Składniki na polewę:

 

½ tabliczki gorzkiej czekolady

1 łyżka masła orzechowego

1 łyżeczka oleju kokosowego

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki, za wyjątkiem mąki i proszku do pieczenia, blendujemy na gładką masę. Dodajemy proszę i mąkę dalej blendując. Masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 – 40 minut. W międzyczasie przygotowujemy polewę roztapiając składniki w kąpieli wodnej. Polewę wylewamy na ciasto dopiero po jego ostygnięciu.

About the author

About the author

Admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis a massa vitae nisi fermentum cursus ut ac justo. Nullam sagittis magna orci, sed condimentum dolor pretium at. Duis a massa vitae nisi fermentum cursus ut ac justo.