3 superfoods na zimę

zdj1

Nasze babki wierzyły, że najlepszym sposobem na wzmocnienie odporności jest picie mleka z czosnkiem i miodem. Taka mikstura oczywiście pomaga, jednak dziś mamy większy wybór. W sklepach pojawiły się produkty określane mianem super zdrowej żywości, tzw. superfoods.

 

Według lekarzy to słaba odporność, a nie zła pogoda, sprawia, że ciągle chorujemy. Warto więc wzmocnić nasz układ immunologiczny i po prostu – zdrowiej się odżywiać. Co szczególnie powinno znaleźć się w naszej zimowej diecie, radzi Michał Lasocki, właściciel firmy Intenson i pasjonat super zdrowej żywności.
 
Zielone koktajle

 

Warto postawić na zielone koktajle z dodatkiem spiruliny, chlorelli czy młodego jęczmienia. Są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe. W sieci znajdziemy mnóstwo przepisów i porad, jak je przyrządzić, także z wykorzystaniem sezonowych owoców i warzyw.
 
Suszone owoce

 
Zamiast chipsów jedzmy suszone owoce żurawiny czy jagód goji. Ekspert poleca je zwłaszcza jako dodatek do herbaty lub musli. Dobrze smakują i dostarczają organizmowi niezbędnych witamin.
 
Orzechy

 
Warto uzupełnić dietę o nerkowce, orzechy pecan czy migdały. Orzechy mają co prawda dużo tłuszczu i kalorii, ale zawierają zdrowe tłuszcze. Doskonale sprawdzają się jako dodatek do ciast, nadają się też na energetyzującą przekąskę.
 
http://zwierciadlo.pl/zdrowie/3-superfoods-na-zime

shop

SKLEP INTERNETOWY

Kup nasze produkty online

business

KLIENT BIZNESOWY

Strefa zakupów hurtowych.